Tawast Golf mestisennakko 2022, A-sarja

Hyvät Rouvat ja Herrat, Ladies and Playboys, pitäkää kiinni nahkahousujenne henkseleistä ja ottakaa mukava asento. On Mestisten 2022 aika!

Kun istun sohvalle ja pohdin tulevia viikonlopun Mestiksiä niin luotan edelleen loistavan Alsacen Rieslingin luovaan voimaan. Tämä hetki vaatiikin täydellisen Feng Shuin koska olen kirjoittamassa seuramme kisakauden huipentumasta, jolloin parhaat pelaajamme tavoittelevat seuramme mestaruutta.

Ennen paneutumista pelaajiin haluan kiittää kenttämestariamme Mika Uutelaa tiimeineen. En muista 30 vuoden ajalta vaikeampaa kevättä ja kesää kentän hoidon kannalta ja tuskin kukaan muukaan Suomen maassa. Lähtökohdat kauteen olivat yhtä sekavat kuin Koskisen Jykän olo ykkösteellä sunnuntaina hänen lähtiessä Mestisbileiden jälkeen jahtaamaan Mestaruutta joitakin vuosia sitten. Jykä ei onnistunut, Uutela onnistui. Keskiviikko aamuna, kun olimme pelaamassa niin saatoin vain todeta, että kenttä tulee olemaan viikonloppuna loistavassa kunnossa. Mika tiimeineen on tehnyt ihmeitä kentällemme ja Karri Sahla voi vain uneksia siirtosäännöstä tulevana viikonloppuna.  KIITOS MIKA & KENTTÄHENKILÖKUNTA!

Seuramme pelaajat ovat menestyneet kansallisilla ja kansainvälisillä kisakentillä tällä kaudella erinomaisesti. Vai miltä kuulostaa kolme SM-mitalia (Nukari Tuomas, Selin Juha, Hiltunen Veikko) sekä 6. sija Euroopan Mestaruus kisoissa (Veteläinen Heikki)? Kuulostaa hyvältä!!

Meidän Kerttu (Hiltunen) kiertää LETAS-touria ammattilaisena ja Tupe (Nukari) pääsi Suomen Mestaruuden ansiosta tutustumaan Challenge Tourin tunnelmiin Vierumäellä. Alkukauden kisakatsauksessa toivoin, että seuramme viestintä aktivoituisi seuramaan viikonloppuisin pelaajiamme edesottamuksia kisakentillä, mutta tämä on valitettavasti ollut selkeä bogi. Aina ei tuloksen ole mitali tai kulta, mutta jäsenemme seuraavat mielellään kisapelaajiemme tuloksia eri kisoissa. Seuramme seniorit kauhovat mitaleita ämpärikaupalle ja Heikki Aaltonen pitää meitä hienosti ajan tasalle heidän kisakaudesta.

Vielä nopeat kiitokset seuramme vetäjälle Jussi Rouhennolle joka r.y.:n hallituksen puheenjohtajana mahdollistaa seuramme toimikuntien aktiivisen toiminnan ja kehittämisen. Ammattimies paikallaan!

Siinä löpinät, mennään asiaan.

KULTASUOSIKKI

Olisi ollut kiva kirjoittaa otsikko monikossa, mutta ”Boris” jättää muut imemään tuttia Mestiksissä. Kun Tupe painaa kaasua niin muut jäävät alitehoisilla Taunuksillaan luistattamaan viivalle kytkintä. Tupe Nukari on ainoa kultasuosikki tänä vuonna. Hapenotto kunnossa, pohkeet terästä ja Piltzin akatemian Golden Boy näytti SM-kisoissa mitä tarkoittaa hermokontrolli ja TiistaiOravassa marinoitu voitontahto. Toki Tupellakin on heikkoutensa ja huhu kertoo, että hänen lemmikkikultakalansa Juuso kärsii perävaivoista. Viekö se ajatukset Tupelta akvaarioharrastuksen pariin ja antaa sen pienen sauman muille? Mene ja tiedä, sanoisi Juha Jokinen Urheiluruudussa…

I HAVE A DREAM.

Näin lausui Martin Luther King kuuluisassa puheessa vuonna 1963 250 000 kuulijalle Washingtonissa. Samat sanat alla olevat herrat lausuvat itselleen perjantaiaamuna peilin edessä samalla kun kilauttavat kulkusiaan ja laittavat geeliä hiuksiinsa. Toki Jonne laittaa viiksivahaa ja Nylsy pelkkää vettä luonnon kiharoihinsa. Wilskan Jaakko ei käytä hiustuotteita (Jyke?).

Henri ”Nylsy” Nylander

Kun Tupe lähtee lomalle oman kultansa kanssa (Vuoden 1999 Miss Suomi Vanessa Forsman, ex-Kurri) Nylsy saa kunniatehtävän jäädä ruokkimaan Juusoa (kärsii perävaivoista). Tämä pieni nyanssi tekee Nylsystä Tupen ykköshaastajan. Hän jos joku pystyy hiipimään Tupen korvien väliin sunnuntain kiihkeällä finaalikierroksella. Pelillisesti Nylsy voisi pelata PGA Tourilla Roryn kanssa, mutta siviilityöt SDP:n toimistolla ovat toistaiseksi vieneet voiton.

Jonne ”Paperitiikeri nr. 1” Eerola

Vaikka Jonne on kotoisin Hattulasta niin hän osaa pelata golfia. Aikaisempina vuosina menestyksen esteenä on ollut harkkagreenille tippuneet koripallot, jotka ovat estäneet valmistavan puttitreenin. Tänä vuonna Jonne on varautunut tähän harmittavaan ongelmaan laittamalla aamulla kainaloihin deodorantin sijasta pikaliimaa. Kausi on Jonnella ollut kieltämättä epätasainen. Välillä hän pitää kenttää pilkkanaan kutosella alkavilla tuloksilla, mutta vielä liian usein kenttä pitää Jonnea pilkkanaan ja tulosta ei synny. Teknisesti peli kunnossa mutta miten kasetti?

Jaakko ”Ladon ovi” Wilska

Suomettunut Jaska on Mestiksien kestosuosikki. Hänhän puhuu sujuvaa Kiinaa ja Espanjaa, mutta varsinkin Mestis-illassa on vaikea ymmärtää Suomea. Tämän pikku haasteen Jaska korvaa morsettamalla tiiviisti rystysillään. Tästä on toki seurannut pieniä epäselvyyksiä kopupöydässä. No, rahallahan siitäkin on selvitty. Svingi on kokenut täyden remontin David Ledbetterin opastuksella ja kova punttikuuri on tehnyt tästä yli kaksimetrisestä Kaksosesta näyttävän pelaajan. Joko Mestaruus?

Jaskan kuuluisa veli Jari ei valitettavasti pääse tänä vuonna Mestiksiin koska hänet on valittu Suomen edustajaksi Euroviisuihin ja edustustehtävät vievät tänä vuonna tämän viikonlopun. Harmillista, mutta tämä jodlaava matikkakoira tulee hämmästyttämään musiikkimaailmaa ensi vuonna. Biisin nimi on tietojeni mukaan ”I love my Body”.

WHY NOT.

Vaikka Tupe on tällä hetkellä vakuuttavassa kunnossa niin isoissa kisoissa on aina tilaa yllättäjille. Toimitus tunnustaakin, että näin voi käydä Tawastissakin. Tänäkin vuonna.

Antti ”Rolex” Ahava

Antti laittoi ison pyörän pyörimään mideillä Everstillä viikko sitten. Kolmas sija ei kuitenkaan ehkä kerro kaikkea. Toki sen, että peli on kunnossa, mutta Eversti on aika helppo kenttä verrattuna Tawastiin. ”Rolex” on nousukiidossa eikä edes reikäpelitappio huomattavasti heikompaa vastusta vastaan tiistaina himmennä sitä tosiasiaa, että Antin peli loistaa tällä hetkellä. Ollin kanssa lähes päivittäin töitä svinginsä kanssa tekevä Antti saattaa yllättää. Elokuun sadonkorjuu saattaa häiritä Antin keskittymistä. Vilja pitää saada siiloon ja tämä saattaa olla liikaa mielessä, kun mestaruutta ratkotaan.

Juha ”Kuningas” Selin

Ei ollut mikään yllätys, että Juha nappasi heti tieskuinkamonennen SM-mitalin kuusikymppisten kisoissa. Vartalo ei ole ehkä ihan yhtä notkea kuin 90-luvulla kun hän voitti miesten SM-kullan, mutta tarkkuus on tallella. Menestys seuraa Juhaa ja kun Juha saa koneet käyntiin niin miksi ei?

Veikko ”Ruuhkatukka” Hiltunen

Tawastin ykkösjuniori hallitsee pelin kaikki osa-alueet ja pystyy rentona päivänä pelaamaan helposti alle parin. Talvella pelkkää penkkiä ja haulikoita treenannut Veikko lennättää palloa teeltä jo iloisesti ja lähipeli lienee seuramme kärkikaartia. Mies (poika) harkitsee putterin vaihtoa viikonlopun kisoihin ja se saattaa avata solmut greenillä. Toivottavasti tämä hetkessä elävä lupaus muistaa herätä lauantaiaamuna ja ottaa mailakaapin avaimen mukaansa kentälle. Muuten jää mestaruus haaveeksi.

Aleksi ”Seve” Seppänen

Nykyään pääkaupunkiseudulla hoviaan pitävä Ron-Jeremy-wanna-be on pitänyt rakkaan Tawastin kotiseuranaan ja vaikka esitykset ovat olleet tänä vuonna vaatimattomia niin kotikentällään kopuiltaa odottellessa mies syttyy aina! Seve oli viime vuonna kakkonen Mestiksissä ja voi tänäkin vuonna herätä eloon. Toki se tosiasia, että Harri on lopettanut vedonlyönnin kokonaan saattaa masentaa Seven ja viedä motivaation.

KYMPIN SAKKIIN

Näillä herroilla on eväitä repussa mutta ihan kärkeen ei ole asiaa. Realismia on kaiken onnistuessa kympin sakkiin. Jos ei kulje niin sitten ei kulje.  Vaikeahan se on kauhalla ottaa jos on lusikalla annettu.

Ville ”Viiva” Kuronen

Ville on pelissään pienessä lamassa ja usein kortista löytyy tuloksen kohdalta viiva. Puttitekniikka hipoo täydellisyyttä ja näin neljännen valkkarilasin kohdalla pysähdyn pohtimaan miksi Ville ei ole vielä voittanut Mestaruutta. Tekee vähiten pareja eurooppalaisista huippupelaajista ja epätasaisuus selittääkin osaltaan Villen tuloksenteon haasteita. Toki jopa 11 birkkua kierroksella pitää lukemat punaisella. Mystinen mies. Nylsyn best-man tulevissa häissä (2023). Lempiväri pinkki.

Karri ”Gyproc” Sahla

Lajille täydellisesti omistautunut Mersu kuski on kotikentällään hakenut täysosumaa jo monta vuotta. Jostain syystä Tawast ei sovi pallon kanssa leikittelevälle Karrille kovin hyvin. McTourin GM taistelee edelleen lähipelinsä kanssa ja onkin pyrkinyt tänä vuonna ratkaisemaan ongelman lyömällä vain greeniosumia. Iso kammo yksivärisiin golfvaatteisiin ja isoihin merkkausnastoihin. Inhoaa myös nopeaa peliä, ananasmehua, alokkaita ja tylsiä luistimia. On avannut mielenkiintoisen nettisaitin joka käsittelee männyn puun keskikasvua Pohjois-Karjalassa. Miksi? Se selviää Mestis-illassa klo 22.43.

Harri ”Asmo” Juvonen

Harri on rehellisesti sanoen muuttunut. Asmo on lopettanut vedonlyönnin (harmittaa Seveä) ja keskittyy nykyään uraan, perheeseen ja Padeliin. Kysyy kentällä usein itseltään ”miksi”? Etsiikö Harri elämän tarkoitusta vai pohtiiko huonoa lyöntiä ja miksi pelaa golfia, sitä ei kukaan tiedä. Halu kehittyä on kuitenkin säilynyt ja toisin kuin Jonne niin Harri liikkuu harkkagreenillä lähinnä suuntakepit kainaloissa. Kukaan ei tiedä miksi. Selvinnee Mestis-illassa klo 22.46.

Juuso ”Juuso ” Huhtapelto

Keksimme Juusolle lempinimen Mestis-illassa klo 22.48 heti kun Harrin ja Karrin salaisuudet ovat auenneet. Ehdotuksia otetaan vastaan ja ne voi kirjoittaa skinikuoreen ennen ekaa kierrosta oman kuittauksen perään. Juuso on vuoden tauon jälkeen saanut uuden kipinän lajiin ja hän ei ole poistunut Tawastista koko kesänä. Juuson puolijoukkueteltta on pystyssä rannassa hiekkakasan vieressä ja hänen kuusihenkinen perheensä vieraileekin siellä Juusoa ahkerasti. Tiistai-Oravassa isolla tasoituksella operoiva Juuso (missä tasoituskierrokset?) on putsannut pöytää kovalla prosentilla. Perjantain lappu rintaan ja näemme onko kunto kova myös korvarenkaiden välissä. Lyö spinniä josta Harri on kateellinen.

Heikki ”Hesus” Veteläinen

Notkeahko Hessu nousi myös tänä vuonna sennujen maajoukkueeseen ja EM kisoista oli tuliaisena Suomen joukkueelle 6. sija. Kausi on ollut tuttuun tyyliin tylsän tasainen ja sellaista on odotettavissa myös viikonloppuna. Ei heikkouksia eikä oikein vahvuuksiaakaan. Mestiksissä TOP 10 hyvinkin realistinen. Lempiväri sininen ja koiran nimi Duffi.

Joni ”Oh-My-God” Myllymaa

Harvakseltaan kisoissa käyvä Joni jaksaa hämmästyttää pitkillä mutta välillä vinoilla avauksillaan. Uskoakseni pelaa kolme kiekkaa seiskalla alkavia kierroksia mutta mihin se riittää? Vuoden miesmalli 1987 Posiolta. Kakkoseksi jäi mm. Henri Saari.

KOPPIPELAAJAT

Näillä herroilla riittää taitoja mutta enää ei vaan riitä näissä karkeloissa. Onneksi satunnaiset hyvät jutut voivat pelastaa tylsän kierroksen. Joskus ei ole niitäkään.

Kajannot

Isä-poika (pappa-son) kohtaaminen on kisan yksi kohokohtia (=höjdpunkt). Hese on rutinoitunut kisapelaaja ja menestystäkin löytyy. Aatu viihtyy lähinnä Toptracerin luona ja scrambleissä, joten kyky pelata yksilökisoja ovat täysi mysteeri suurelle yleisölle ts. näytöt puuttuvat (=vem är Aatu?).  Toimitus veikkaa voittajaksi (=vinnare) Heseä.

Karlenit

Henri, Riku ja jälkikasvu Leevi tulevat tarjoamaan viihdettä koko rahalla. Peli ailahtelee tuttuun tyyliin, mutta skineissä iso raha viedään näyttävillä suorituksilla. Hienoa saada herrat mukaan!

Sauli ”Sale” Lehtinen

Sale hankki tälle kaudelle moottoripyörän, uudet aurinkolasit ja tyttöystävän. Tämä on luonnollisesti vienyt aikaa golfharrastuksesta. Siitä huolimatta vähälle peliajalle jäänyt Sale kävi putsaamassa McTourin kärkinimet pari vkoa sitten. Yhden kierroksen ihmeellä ei kuitenkaan Mestiksissä pitkälle pötkitä. Turun hiljainen mies antaa sitten illalla kopupöydässä näytöt. Ellei Jaskan rystyset vie itseluottamusta tältä veijarilta. Ei, ei se ole mahdollista. Ehdolla Turun hovioikeuden laamanniksi.

Jyrki ”Jyke” Hakala

Draivikisan toisensa jälkeen koolaava Jyke on myös niitä pelaajia, jotka voivat olla yllätysvalmiita (myös itselleen) viikonloppuna. Tawastin suurella herrasmiehellä on aina peliryhmäänsä positiivinen vaikutus ja se saattaa tarttua viikonloppuna myös Jyken omaan peliin.

Kalle Ahtiainen, Pasi Järvinen, Eemeli Kero, Koskinen Jyri, Jari Salo, Topi Tiitola, Olli Tapola, Tomi Virola, Petteri Virta, Jari Palo ja Vesa Rontu.

Näille herroille tekisi mieli sanoa ”kiitos osallistumisesta” mutta olen viidennen lasillisen jälkeen herkistyneessä tilassa ja veikkaan, että näistä kaksi nimeä tulee olemaan kympin sakissa sunnuntaina, jos tähdet ovat oikeassa asennossa. Veikkaa sinä kuka Mestis-illassa klo 22.58.

Oona Kuronen ja Santtu Malin

Iso käsi naisten maajoukkueen Oonalle joka tulee haastamaan A- sarjan miehet viikonloppuna. Top 10 todella mahdollinen ja jopa TOP 5. Santtu?? Superlahjakkuus. En tiedä. Tästä pajatsosta voi tulla mitä vaan 😊.

Marko Helen

Ei näköhavaintoja.

Loistavaa Mestis viikonloppua kaikille!

Scroll to Top