Väyläesittely

Väylä 1

VÄYLÄ 1

Ykkösellä pääsee sisään melko vaivattomasti. Suora lyönti ja tilaa riittää. Draivin päässä vasemmalla odottaa väyläbunkkeri. Jatko-lyönti greenille rauta ysillä ja ensimmäinen par alkaa olla valmis.

Väylä 2

VÄYLÄ 2

Kentän ensimmäinen ja vaikein Par 5, lyödään mielellään hiukan oikealle viettävän kummun yli. Jatkolyöntiä ajatellen paras paikka on kummun päällä, keskilinjan vasemmalla puolella. Jatkolyönnin kanssa saa sitten olla tarkkana. Koko matkalta oikealle viettävä rinne ottaa vähänkin oikealle jääneen lyönin raffin puolelle tai väyläbunkkeriin. Iso ja selkeä greeni palkitsee sitten viisaan pelaajan ainakin bogeyllä.

Väylä 3

VÄYLÄ 3

Pitkä Par nelonen, joka vaatii hyvänkin avauksen jälkeen pitkää ja erittäin tarkkaa jatkolyöntiä, jos mielii kahdella päälle. Parhaaseen tulokseen klubipelaaja pääsee, kun suunnittelee väylän varmaksi bogeyksi.

Väylä 4

VÄYLÄ 4

Avaus tuntemattomaan. Hyvä avaus lyödään edessä näkyvän aukon oikeaa laitaa pitkin. Keskilinjan vasen puoli tarjoaa turvallisen avauksen – tilaa on. Jatkolyönti saa sitten olla ihan suora; oikealla puolella lampi, vasemmalla oja. Greenikin on yllättävän liukas.

Väylä 5

VÄYLÄ 5

Viitonen ja kuutonen testaavat lähipelin tarkkuutta. Greenit ovat pieniä ja pallo on saatava pysähtymään nopeasti. Kuutosen korkealla sijaitseva greeni panee harkitsemaan mailanvalintaa vielä kerran. Pitkäksi ei saa mennä ja vajaa lyönti jää armotta greenin alemmalle tasolle, jolloin putin kanssa on vaikeuksia.

Väylä 6

VÄYLÄ 6

Viitonen ja kuutonen testaavat lähipelin tarkkuutta. Greenit ovat pieniä ja pallo on saatava pysähtymään nopeasti. Kuutosen korkealla sijaitseva greeni panee harkitsemaan mailanvalintaa vielä kerran. Pitkäksi ei saa mennä ja vajaa lyönti jää armotta greenin alemmalle tasolle, jolloin putin kanssa on vaikeuksia.

Väylä 7

VÄYLÄ 7

Lyhyt Par kolmonen. Lyödään kalliolta alas järven rantaan. Kädessä on oltava oikean mittainen rauta. Edessä syvät bunkkerit takana Katumajärvi.

Väylä 8

VÄYLÄ 8

Edessä ylämäki – eikä muuta. Greeni on jossain kummun takana vasemmalla. Hermon pitää kestää. Hyvä avaus lyödään edessä näkyvän metsänreunan sivuitse alas notkelmaan. Jatkolyönnin joutuu yleensä lyömään alarinteestä. Greenin edessä houkutteleva bunkkeri, eikä greenikään niin syvä ole.

Väylä 9

VÄYLÄ 9

Nopeasti katsottuna helpohkon näköinen Par kolmonen. Greeni hiukan lyöntipaikkaa korkeammalla. Välissä koko matkalta pelattava notkelma. Ysin helppoudesta voi lyönnin jälkeen olla sitten toistakin mieltä. Edessä oikealla bunkkeri. Greenin vasen reuna tippuu jyrkästi vanhojen kuusten sisään. Eikä greenillä ole kovinkaan paljon käyttökelpoista tilaa.

väylä 10

VÄYLÄ 10

Todellakin nimensä mukainen testi. Ensin testataan avauslyönnin pituus ja suunta. Tilaa ei juurikaan ole. Edessä oja, etuvasemmalla iso väyläbunkkeri. Jatkossa sitten testataan lähestymislyönti. Greeni on huomattavan korkealla ’pöydällä’, joten lyhyellä raudalla on saatava melkoisen pitkä lyönti, jos mielii par’ in tehdä.

Väylä 11

VÄYLÄ 11

Lyhyt Par kolmonen. Lyödään alas greenille, jota ympäröi syvät bunkkerit. Takabunkkeri on noin kolme metriä greeniä alempana, joten pitkäksi ei kannata lyödä. Tarkkuutta vaativa väylä.

Väylä 12

VÄYLÄ 12

Par 4. Doglegi oikealle. Greeni syvässä montussa mäntysaarekkeiden välissä. Hyvänä päivänä mukava väylä pelata. Lähestymislyönti tuntuu tippuvan automaattisesti lipulle. Muina päivinä mäntysaarekkeet ottavat kyllä omansa.

Väylä 13

VÄYLÄ 13

Pitkä Par nelonen. Lyöntipaikka on normaalisti vedetty aika pitkälle taakse. Avaus kannattaa suunnata hivenen vasemmalle. Selkeä väylä, kun selvittää puron kunnialla.

Väylä 14

VÄYLÄ 14

Selkeä Par kolmonen – ensi silmäyksellä. Greenin ympärillä kuitenkin laajat bunkkerit, joihin pallo lipsuu yllättävän helposti, sekä vasemmalla puolella vaaniva vesieste. 

Väylä 15

VÄYLÄ 15

Par nelonen. Tarjoaa pitkälyöntisille mahdollisuuden lyödä suoraan greenille. Greeni sijaitsee syvässä kattilassa, jota reunustaa nurmibunkkerit. Varsin mukava väylä pelata. Hyvän avauksen jälkeen par’in tekeminen on pelkkä muodollisuus.

Väylä 16

VÄYLÄ 16

Mielenkiintoinen Par viitonen. Avaus kysyy hermoja. Väylä kulkee parisataa metriä aivan veden tuntumassa. Tilaa on vasemmalla mutta varmistelulla lipulle jää matkaa yllin kyllin. Hyvän avauksen jälkeen jatkolyönti pelataan oikealle kallistuvaan ylämäkeen. Hyvän jatkolyönnin jälkeen greenille pääsy ei tuota vaikeuksia.

Väylä 17

VÄYLÄ 17

Par nelonen. Katuma. Väylä tarjoaa monta mahdollisuutta katua valitsemaansa pelitaktiikkaa. Avauksessa vaanii alhaalla lammenpää, jonka sivuitse hyvä avaus on kuitenkin lyötävä. Greeni on pieni ja vettä välissä. Katumaa ei oikein voi edes varmistella. Väylällä on rautakautinen hautaröykkiö, johon lyötyä palloa ei saa pelata. Vapaa droppi merkityltä alueelta.

Väylä 18

VÄYLÄ 18

Kierros alkaa olla takanapäin mutta viimeinenkin väylä vaatii tarkkaa peliä. Avaus kannattaa pelata vasemmalle, jolloin jatkon pääsee lyömään suoraan greenin suuntaan. Laaja greeni on aivan klubirakennuksen ulkoterassin tuntumassa, jonne onnistunut golfpäivä on hyvä päättää. Myös tällä väylällä on rautakautinen hautaröykkiö, johon lyötyä palloa ei saa pelata. Vapaa droppi merkitylle alueelle.

Scroll to Top