Sennut vika kertaa Tawastilla (tällä kaudella)

Keskiviikkona 11.9 pelattiin senioreiden viikkokisojen Tawastin viimeinen osakilpailu. Aikaisempien vuosien tapaan syksyä kohden osanottajamäärä hieman laskee, mutta mukana oli kuitenkin ilahduttavasti 68 pelaajaa. Sääkin oli loppujen lopuksi ihan armollinen. Ainakaan loppupään pelaajat eivät ihan kuivana selvinneet, mutta pahemmilta kosteusvaurioilta kuitenkin vältyttiin. Vähän sateenvarjoja auki ja puseroa päälle, siinä kaikki. Pelinopeuteen taisi tulla kuitenkin pieni olosuhdelisä ja jostain syystä näytti siltä, että etuysin pelaaminen kesti kauemmin kuin takaysin, ainakin viimeisillä pelaajilla. Tämä ei ole syytös vaan toteamus. Itse ykköseltä viimeisenä lähteneessä ryhmässä pelanneena me selvisimme urakasta noin 4h 35min, mutta viimeiset kymppitiiltä pelanneet taisivat viipyä matkalla reilun 5 tuntia. Puolivälissä oltiin kuitenkin havaintojeni perusteella aika tasatahdissa. No, eipä kentällä juuri tunkoa ollut, joten ainoat, jotka asiasta mahdollisesti kärsivät olivat pelaajat itse.

Taisi olla ensimmäinen kisa, jossa kukaan ei pelannut alle tasoituksensa! Ainakin varsin harvinaista. En itse muista vastaavaa koskaan tapahtuneen. Kun pelitaidot eivät varmasti keneltäkään ole kadonneet, ainoa syy moiseen on löydettävissä hiukan märistä olosuhteista. Viheriöissä ei mielestäni ollut mitään vikaa, mutta väylät olivat edellisen yön sateen jäljiltä melkoisen kosteat, jos ei suorastaan paikoin märät, joten ylimääräisiä metrejä rullien muodossa ei tullut. Joka metri piti lyödä itse. Kun kenttä tiiltä 58 pelattaessa on kuitenkin suhteellisen pitkä ja tiiltä 50 naisille normioloissakin aivan erityisen pitkä ei tulostasoa tarvinne sen enemmin ihmetellä. Vakiototeamus, sama kaikille, pätee nytkin, joskin pitkälyöntiset hyötyivät varmasti tilanteesta normaalia enemmän.

Pitkän jaarittelun jälkeen itse tuloksiin. N50 hcp lp paras oli Kärkkäisen Anitta tuloksella 74. Korkia-Ahon Maritta oli toinen, tulos 76 ja Ruokosen Auli kolmas samalla tuloksella. Nämä pääsivät myös bufferiin eli ei muutosta tasoitukseen. Scr-luokan voiton pelasi yllätys, yllätys Riitta Andersin! Tulos 91 ei kyllä ole Riitan vakiopeliä, joten kaikki ei tainnut olla ihan kohdallaa, Maritta oli toinen ja Auli kolmas. Pelaajia yhteensä 10.

N70 hcp pb- sarjan paras oli Lehdon Tuula, jolla pisteitä 33. Toiseksi pelasi Mäkelän Sirkka pistein 31. Nämä ainoana bufferiin. Tuulan tulos 103 oli myös sarjan paras scr. Marinin Rakel oli toinen ja Hossin Aila kolmas. Pelaajia vain 6.

M50 hcp lp kunkku oli tällä kertaa Elorannan Seppo, jonka kortista löytyi tulos 73. Kovasti ahdisteli Heikkilän Ari, mutta ihan ei voittoon riittänyt tulos 74. Nämä sarjassa ainoina bufferiin. Kolmas oli Saaren Risto tuloksella 76, Samalla tuloksella neljäntenä Heinosaen Pekka ja viidentenä Pullisen Eero. Kun Ari pelaa hiukan Seppoa pienemmällä tasoituksella riitti Arin brutto 83 sarjan scr voittoon. Seppo oli toisena tuloksella 85 ja Anttosen Kari kolmantena, tulos 87. Saaren Risto jäi samalla tuloksella neljänneksi. Arin tulos oli samalla myös koko kilpailun paras kaikki sarjat huomioiden.

Ikämiesten M70 hcp pb-sarjan voiton nappasi tällä kertaa Korpelan Esko, jolla pisteitä 35. Pisteen voittajalle hävinneenä toiseksi pelasi Kyyrän Reijo, siis 34. Missähän Reijo on luurannut koko kesän, ettei vain korkean paikan leirillä? Vaarallinen mies kokonaiskilpailua ajatellen, jos ennättäisi pelata enammän näitä viikkokisoja! Vanhasen Matti jäi samalla tuloksella kolmanneksi ja Rintalan Eino neljänneksi. Tässä sarjassa muuten vielä kahdeksaskin, Larion Mikko piti tasoituiksensa ennallaan. Vehkaperän Heikillä oli paras scr-tulos 88. Eskon tulos 89 riitti toiseen sijaan ja Lindbergin Laurin 90 kolmanteen. Virolan Esko hävisi puolestaan Lurulle vain lyönnin ja jäi neljänneksi.

Viikon kuluttua keskiviikkona 18.9 pelataan sitten turnauksen päätöskisa. Siellä lopullisesti ratkotaan kesän kuningattaret ja kuninkaat. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa on Torkkelin Matti jo viimeistään perjantaiksi saanut tämänhetkisen pistetilanteen selville, joten spekulaatiot voivat alkaa. Alla linkki tilanteesta tällä hetkellä. Kiitos muuten Matille jo tässä vaiheessa. Todella ripeään palvelua! Iso kiitos! Jos Ismo vielä noudattaa vanhaan käytäntöä, jossa viimeisenä kisassa kärjet pelaavat samoissa lähdöissä, saadaan aikaan oikein herkulliset asetelmat päätöskisaan. Pieni pyyntö vielä kohti taivasta. Pliis, anna meille kunnon sää tuolle päivälle. Eihän anneta sateen pilata tätä tärkeää hetkeä, eihän!

Heikki

 

Kenellä on mahdollisuus päästä mitalisijoille viimeisessä osakilpailussa?

Mahdollisuus mitalisijoille

Tämän hetkiset pisteet sarjoittain:

http://tawastgolf.fi/seniorit-viikkokilpailu/

 

Scroll to Top