Mestisennakko TAWAST GOLF MESTARUUSKILPAILUT 2017

Mestisennakko

Tänä vuonna vetäydyin kirjoittamaan Mestisennakkoa kesämökille Takajärvelle. Oli syvällisen pohdinnan paikka monella tapaa. Ennen kaikkea kilpailuasetelmat Mestiksiin ovat Tawastin roughin paksuisen sumuverhon takana ja poikkeuksellisesti on pakko ottaa kantaa yhteen tawastilaisia polttavaan aiheeseen, nimittäin kenttämme hoitoon armon golfvuonna 2017. Teen senkin hennon rennosti huumorilla, mutta surullisin mielin. Olenhan Tawastilainen.

Kevään Tawastin Tuulissa olin innoissani uuden ja erittäin meritoituneen kenttämestarin saapumisesta kentällemme. Odotimme ihmettä, käteen jäi pettymys. Jääkiekkotermein voisi kuvailla tilannetta näin: kovilla tehoilla yhtiöömme ostettu taitavakätinen sentteri osoittautui flopiksi monella tapaa. Taitoa riittää, rakkaus lajiin puuttui. Perinteistä kenttäämme ei ole ikinä hoidettu näin huonosti ja se on häpeällistä. Toivotaan, että hän tiimeineen kuitenkin kunnioittaa vuoden tärkeintä kilpailuamme ja valjastaa tällä viikolla kaikki resurssit kenttämme kimppuun ja virittää sen kisakuntoon. Sen hän osaa, sitä me odotamme.

Kisaennakko

On vaikea tarttua mihinkään erityiseen kun pohdin tulevia Mestiksiä. Kuka voittaa, kuka yllättää kuka pelaa alla taitojen? Golf on mind game. Se kenen kunto ja flow osuvat viikonloppuna kohdalleen tulee menestymään.

Pelaamme toista vuotta peräkkäin A-sarjaa kolmipäiväisenä ja mielestäni tämä on onnistunut tapa ratkaista mestaruus. Kaksi päivää käännettyä jännitystä. Lauantai on legendaarinen ”moving-day”. No ainakin kisakiekan jälkeen kun lähdemme porukalla Mestisiltaan, legendaariseen moving-nightiin…Olemme myös pelanneet toista vuotta tiistai-oravan modernisoitua versiota McTouria ja ryhmämme on entistä tiiviimpi ja valmiimpi kovaan tulostasoon. Ennustan, että kelien ollessa kohdallaan voittotulos on 214 (-2) lyöntiä.

Sitten fieldin kimppuun…Viime vuoden mitalikolmikko oli Karri ”Kyy” Lehto, Henri ”Nylsy” Nylander sekä Juha ”Keisari” Selin. Joku näistä herroista saattaa tunkeutua kolmen kärkeen, mutta mestari vaihtuu. Näin olen sammakon selkää hyväilemällä ennustanut.

 

Tähdet, tähdet…

Marko ”Helge” Helèn

Tuo mystinen hahmo, henkisen sodankäynnin vaalea viikinki, on välttänyt kosketusta kisakumppaneihin tiistai-peleissä. Kävi kyykyttämässä helpolla Everstillä koko Suomen keski-ikäisen miesten golfin kärkinimet tulemalla tuttuun tyyliin takaapäin, ohi ja voittamalla midien lyöntipelin Suomen mestaruuden. Helge väitti haastattelussa inspiroituneensa ET:n senioreista, mutta totuus lienee toinen. Viikingin uuden tulemisen salaisuus on bägistä löytyvä uusi hybridi joka on korvannut vanhan rauta kakkosen. Tästä johtuen välit Rontuun ovat tulehtuneet.

Tuomas ”Tupe” Nukari

Tupe on myöhäisellä iällään käynyt rippikoulun ja saanut henkistä voimaa lisää kroppaansa. Kastetilaisuudessa uuden nimen, Tuksu, omaksunut luodinkestävä kisakone on kauden karikoista huolimatta vahva ehdokas haastamaan Viikingin. Pystyy myös hyökkäävään golfiin vaikka Tuksun idoli pelikentillä onkin puolustavan golfin Sensei, Harri Juvonen.

Jari ”Bull” Wilska

Jari on vastannut nykypelin vaatimuksiin ja aloitti ultramaratonien juoksemisen varhain tänä keväänä. Hoikistunut olemus, terve ruokavalio (maksalaatikko) ja läheinen suhde peilikuvaansa tuottaa tänäkin vuonna huippusijoituksen Mestiksissä. Miehen kädet ovat sinkkuuden myötä saaneet lisää herkkyyttä ja sen seurauksena maaginen lähipeli on melkein Bolshoin balettiin verrattava suoritus. Hämmentävää kyllä ei ole vieläkään hankkinut ajokorttia. Laitonta Jari?

 

Tähtien varjoista parrasvaloihin?

Tämä kategoria on tänä vuonna ahdas kuin kasin avaus Sahlalle. Top kolmoseen voi näistä yltää kuka vaan. Mestaruuteen? ”Vem vet inte jag” (Lisa Ekdahl 1994).

Henri ”Nylsy” Nylander

Nylsyn otteet uuden 1400 €:n hintaisen draiverin myötä ovat olleet tänä kesänä häikäiseviä. Tähän asti siskoltaan varastetulla draiverilla pelanneen taiturin avauksen keskimitta on ollut vaatimaton 175 metriä. Nylsy on viime kuukausina todistanut, että golf on välineurheilua ja nyt draivi on pikku fadella keskimäärin 296 metriä. Todella vaarallinen jos on pelipäällä. Nylsyn paras ystävä on lemmikkihiiri Oula.

Karri ”Donald Trump” Sahla

Sählä kävi tutkituttamassa Terveyskeskuksessa svinginsä (sekä maksansa) ja ihme tapahtui!! Mies nakuttaa tuloksia tällä hetkellä parin pintaan ja putterin varressa Karri kertoo muistuttavansa itsevarmuudeltaan itse Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia. Ilmeisesti herrat eivät kuitenkaan käy samalla räätälillä koska välillä Karri ilmestyy kentälle pyjamassa. Tulemme kuulemaan tämän ilopillerin heleitä kannustushuutoja läpi viikonlopun ja jos Allah suo niin mitali on mahdollinen. Oli masinoimassa VR:n veturinkuljettajien lakkoa.

Juha ”Keisari” Selin

Juha on uusinut bagin sisältöä ja ollut Finnish Senior Tourin kärkinimi tällä kaudella. Kirsikkana kakussa sai kutsun maajoukkueeseen. Tämä kokenut menestyjä tuskin antaa kutsun nousta kiharaiseen päähänsä vaan haastaa junnut Mestiksissä tuttuun tyyliin. Jopa kärkiryhmässä sunnuntaina. Vakiokasvo Kolibrin tiskillä.

Antti ”Gordon” Ahava

Antti lupasi pelata Mestikset painonnostokengissä ja kyykyttävänsä Seveä draiveillaan. Pelillisesti hieman ailahteleva Antti remontoi tällä hetkellä uutta asuntoaan jossa järjestetään Mestis illan jatkot. Tosin Antin ihana vaimo ei vielä tiedä tätä. Rentoutta tämä tulevaisuuden Gordon Gekko on kuitenkin habitukseensa saanut joten jos onnistuu viemään tämän fiiliksen peliinsä niin vem vet, inte jag (Lisa Ekdahl 1994).

Jonne ”Palokärki” Eerola

Persulainen Jonne aloitti Aulangon kisapelaajien joukkopaon Tawastiin. Syynä on kuulemma Tawastin parempi seisova pöytä sekä palava halu kehittyä ihmisenä. Palokärjen kaksi viimeistä Mc Tourin kiekkaa ovat -3 ja 69, joten tämä syntyjään islantilainen rautamailalyöntien Mc Gyver voi olla todella vaarallinen tulevana viikonloppuna. Esteenä menestykselle saattaa kummitella leppoisa Tawastin tunnelma ja mukavat pelikaverit joihin Jonne ei ole tottunut. Jonne kertoi Mäkyn jättäneen jäsenanomuksen Tawastiin. Toimikunta käsittelee sen syksyllä.

Karri ”Kyy” Lehto

On todella hämmentävää sijoittaa hallitseva mestari haastajien joukkoon, mutta näin on nyt tehtävä. Kyyn kesäkunto on aiheuttanut puttia lukuun ottamatta suurta hämmennystä toimituksessa ja pelikentillä. Karri loukkasi nilkkansa suomenruotsalaisissa festeissä ja pystyi tuskin valloittamaan Saana tunturia seuraavalla viikolla. Pallo lentää edelleen järkyttävän pitkälle teeltä, mutta jotain on tapahtunut Karrin Feng Shuissa kun tuloskunto ei vastaa edellisen kauden tasoa. Lieneekö syy tulevassa perheen lisäyksessä?

Aleksi ”Seve” Seppänen

Miehen hoikistuneesta olemuksesta ja ortodoksis-demarilaisesta kasvatuksesta huokuu puhdas itsevarmuus. Seve on lopettanut vedonlyönnin ja on lähes virheetön elämässä & golfissa. Mies pystyy kommunikoimaan kuudella kielellä ja on ehdolla EU-parlamenttiin. Politiikka onkin vienyt miehen mukanaan ja tämä karismaattinen peluri tulee etenemään pitkälle maamme poliittiseen eliittiin. Ex-mestari on esittänyt hyviä otteita FT:llä ja voi mennä pitkälle viikonloppuna. Haaveilee edelleen autokauppiaan ja hevosmiehen urasta.

 

Kympin sakkiin jos…

Harri ”Hartza” Juvonen

Hartsa on noussut uudelle henkiselle tasolle tänä vuonna. Alla on uusi auto, uudet wedget, uusi lippis ja uusi elämä. Ensimmäisenä golfarina maailmassa hän jätti putterin pois bägistä ja hoitaa kaiken lähipelin hybridillä murskaavilla tehoilla. Pelikavereita hämmentää bägissä lojuvat kuusi wedgeä joilla tämä lempeä rakastaja toivoo lyövänsä jonain kauniina sadepäivänä edes hieman spinniä. Lähes Tapio ”Hattu” Pulkkaselta Everstin kenttäennätyksen vienyt (etuysi 38) temperamenttinen pelimies voi yllättää kaikki. Esteeksi menestykselle voi nousta ainoastaan hetkittäin pilkahtava ylimielisyys peliä kohtaan. Omistaa Hauholla maatilan ja hakenut Tampereelle arkkitehtuuria opiskelemaan.

Jyrki ”Jyke” Hakala

Jyke pelaa kesän parasta jaksoaan ja vertaa svingiään jo Luke Donaldin täydellisesti rytmitettyyn lyöntiin. Itsepuolustuslajeista inspiraationsa ottava hurmaava Jyke pystyy psyykkaamaan itsensä kovaan vireeseen, mutta kestävyys kolmelle kiekalle voi viimeistään sunnuntaina tuottaa vaikeuksia. Draiviin on tullut mittaa ja itse Ville Kuronen (Hag) on hämmästellyt Jyken piiskaa teeltä. Oli toissa kesänä Avoimien uusinnassa ja aina yllätysvalmis. Jyken suosikkiruoka on Cesar salaatti ilman kastiketta.

Olli ”Opa” Tapola

Tawastin Pro pelaa kisoja harvakseltaan ja on vaikea arvioida mikä on Opan kolmen päivän kisakunto. Lauantai-illan kunnon pystyy ennustamaan…Kärsi reikäpeleissä kirvelevän 1/0 tappion Hessulle, mutta on toipunut siitä täyteen kisavireeseen. Ollin harrastus kentän ulkopuolella on luomuperunan kasvatus ja agility.

Sauli ”Sadepisara” Lehtinen

Sauli esitti varsin pirteitä otteita alkukaudesta, mutta on hieman hiipunut kauden loppua kohti. Pienet vaivat nuoren miehen kropassa saattavat jopa estää viikonlopun kisat. Sauli on hakenut apua usealta eri taholta, mutta luottaa toipumisessa loppujen lopuksi hyvään turkulaiseen konstiin eli aikoo istua munasillaan muurahaispesässä vuorokauden sekä nukkuu bägivarastossa ilman patjaa kisoja edeltävä yön. Vieruskaveriksi on lupautunut turkulainen kaunotar Lola Odusoga. Vapaa-ajallaan Sadepisara tekee sääennustuksia joihin luottivat mm. Flow-festivaalin järjestäjät. Sulavalla svingillä ja voittajan sydämellä varustettu peluri pystyy paria hipoviin tuloksiin joten Top10 on mahdollista.

 

Viikonlopun vadelmat

Myllymaat

Serkukset Oula ja Joni tekevät come-backin Mestiksiin ja odotettavissa on paljon Fore-huutoja sekä Linnanmäkeä. Lahjoja on molemmilla vaikka mihin mutta molemmilla herroilla on ollut viime vuosien ajan tärkeämpää tekemistä kuin kolopallon peluu. Oula on edennyt Puolustusvoimissa ennätysvauhtia jo everstiksi ja toimii tällä hetkellä Rouva Jenni Haukion adjutanttina. Jonin ura Supossa on niin salainen, että hän tuskin itsekkään tietää mitä tekee.

Juha Perälä, Kalle Ahtiainen, Lasse Karikoski, Jyri Koskinen, Tomi Virola, Pasi Järvinen, Topi Tiitola, Jari Salo, Toni Ollikka, Risto Sormunen

Tällä porukalla on valtavia saavutuksia golfista ja urheilusta muutenkin. Valitettavasti aika on jo ajanut teistä ohi. Näytöt ovat vaatimattomia ja mahdollisuudet kisoissa olemattomat. Tämä ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että olette silkinhienoja herrasmiehiä ja Hall of Fame-materiaalia.

Teitä kaipaamme

Jussi Rouhento, Santtu Malin, Aslan Järvinen, Jaakko Wilska, Juuso Huhtapelto, Ville Kuronen. Mestikset kaipaavat teidän läsnäoloa ja karismaa. Olisko aika ryhdistäytyä?

Loistavaa Mestis viikonloppua kaikille!

t.Hessu

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top