MESTISENNAKKO 2023 – uuden ajan kynnyksellä

Viime vuoden Mestisennakon kirjoittaminen tehtiin vahvasti Alsacen rypäleiden inspiroimana ja päätin, että tänä vuonna niin ei käy. Vakavasti otettava journalismi vaatii valtavan määrän tutkimustyötä, syventymistä kirjoitettaviin henkilöihin sekä itse tapahtumaan. En voi vain antaa itselleni lupaa herpaantua, kun kirjoitan rakkaan seuramme ja klubimme päätapahtumasta; Mestiksistä.

Otitko valkkaria – otin.

Kaikki, myös Tawastilaiset ovat varmasti seuranneet henkeä pidätellen PGA Tourin ja LIV-golfin valtataistelua lajimme huipulla. Rahalla on menty lujaa ja rahalla on mahdollinen sopu nyt ostettu. Mielenkiintoista ja näin Mestisjournalistin silmin myös tunteita herättävää. Aloinkin miettiä…tunteet pinnassa, parhaat pelaajat ovat paikalla ja raha vaihtaa omistajaa. Tässä on jotain äärimmäisen tuttua…LIV golf on kopioinut Mestis viikonlopun ja ennen kaikkea Mestis illan. Tilaisuus, jonne vain valikoidut pelaajat saavat kutsun, poikkeuksetta raha vaihtaa omistajaa ja voi sitä tunteiden kirjoa jota kopupöydässä tunnetaan. 

No siinä löpinät, mennään asiaan.

Kiitos Mika Uutela & Team huippukuntoisesta kentästä jota pääsemme viikonloppuna pelaamaan. Olet ansainnut kaikki kehut kaikilta osakkailta, jäseniltä ja vieraspelaajilta. Olemme ylpeitä ja kumarramme syvään! Kiitos myös Kalle Ahtiaiselle joka vetää Edustuspelaajien rinkiä ja mahdollistaa viikonlopun perinteiden jatkumisen. Kiitos myös Jussi Rouhennolle sekä seuramme hallitukselle, joka haluaa panostaa lajin kehittämiseen, kilpagolfiin sekä uusien junnujen tuomiseen lajin pariin meillä Tawast Golfissa.

Viikonlopun varma rivi

Mestisennakkoa kirjoitettaessa keskiviikkoiltana Vanajaveden äärellä pienessä sie…vesisateessa kisaan on A-sarjassa ilmoittautunut 29 miesolettamaa ja 1 naisolettama. Olen kovin iloinen, että Mestaruutta puolustava Antti Ahava oli ensimmäinen ilmoittautuja, ammattilaisemme Tupe Nukari on mukana ja naisten maajoukkuepelajaja Oona Kuronen on rivissä. A-sarjamme on todella kovatasoinen. Ei toki vedä vertoja lauantai-illan rosterille jossa on turha tulla selostamaan ykkösen bogia tai nilkkavaivoja. Ketään ei kiinnosta, kun illan keisaria leivotaan kopun voimalla. Tai ei siellä oikeastaan kopun voimalla mitään leivota. Eikä muutenkaan mitään leivota. 

Valitse MESTARI näistä

Vaikea näitä on järjestykseen laittaa enkä edes yritä. Mutta lupaan juoda (Karrin ostamana) kylmän kaljan Sahlan vasemmasta kengästä jos voittaja ei ole joku näistä kolmesta.

Antti ”sixty-three” Ahava

Andy kävi Midien SM:ssä Tapiolassa näyttämässä miten golfia pelataan, jos olet Tawastilainen. Uusi kenttäennätys 63, SM-hopea ja välittömästi kisan jälkeen onnittelupuhelu Sauli Niinistöltä (Suomen Presidentti Olettama). Puolella Stadilaista herahti vellit pöksyyn (mukaan lukien Seve) kun tämä show oli pidetty. Viime vuoden Mestaruus jatkoreikien kautta Tupea vastaan ja ennakkosuosikin kalsarit (Tupelta perityt kukkakuvioiset) on puettu Antille. Jäljellä on vain kysymys: Kestääkö kasetti? Mestaruuta on vaikea puolustaa. 

Tuomas ”isän poika” Nukari

Maatilan isäntä Tupe on siirtynyt ammattilaiseksi, ja sen myötä ilme on muuttunut lempeästä jättiläisestä kaiken alleen murskaavaksi Terminatoriksi. Me kaikki olemme Tupelle vain dollareita ja aamupaloja. Ennen niin leppoisa pelikaveri muuttuu teellä tunteettomaksi koneeksi, joka ahmii birkkuja, skinejä, loppareita ja Mestareita ja onkin siten Antin päävastustaja. Tupen uhkana leijuu kuitenkin tunteiden ristiriita ja minä-kuvan vahvistaminen: kuka minä olen? onko raha elämässä tärkeintä? ovatko tunteet tärkeitä? söinkö murot aamulla? 

Veikko ”juoksutee” Hiltunen

Ennakon otsikko jo viittasi siihen, että valta voisi olla vaihtumassa Tawastissa. Uuden ajan Tawastilaista menestystarinaa edustaa parhaimmillaan isoselkäinen (omasta ja äidin mielestä) Veikko. Piltzin akatemian maskotti ja Uimaseuran 100 m:n perhosuinnin SM-mitalisti edustaa seuramme tulevaisuutta. Veikko on kansainvälisesti kokenut peluri ja ajelee sähköautolla. Vihreät arvot ja kierrätys on lähellä Veikon sydäntä. Sekoittavatko sunnuntaina kärkiryhmässä Veikon pehmeät arvot pitkälyöntisen Antin ja Terminatorin pasmat. Onko lempeys uusi musta?

Jari & Jaakko Wilska

Perinteiset Mestarisuosikit Wilska Brothers eivät ole tänä vuonna viivalla. Jarilla on meneillään kova valmistautuminen New Yorkin maratonille ja hänen valmentajansa Tommy Ekblom on kieltänyt maksalaatikon kauhomisen. Jari on taas perinteisellä kanoottimatkalla Kuusamossa. Toimitus ja pelikaverit ovat pettyneitä herrojen poissaoloihin. Teamsin kautta kopuiltaan?

Takaa ja ohi

On sitä ennenkin nähty, että kärkikolmikon takaa tullaan rinnalle ja ohi. Alla olevat pelurit ovat aivan ennakkosuosikkien peräpeilissä ja heillä on jokaisella yksi piirre, joka mahdollistaa Mestaruuden: henkinen vahvuus ja rakkaus suppailuun.

Aleksi ”Seve” Seppänen

Suppikerhon puheenjohtaja on pessyt vellit pöksyistään Antin kenttäennätyksen jälkeen ja palaa rakastamalleen kentälle Tawastiin. Seveä kuvaa parhaiten sana ”yllätysvalmis”. Joskus meille, joskus itselleen mutta aina erittäin viihdyttävä. Vietettyään nyt useamman vuoden ”Stadissa” (= Helsinkiin maalta muuttaneiden ruotsia heikosti taitavien kehittämä nimi pääkaupungista) Seve palaa kiimaisena tavoittelemaan Mestaruutta Tawastiin. FT:llä aika ajoin vilautellut (myös aika ajoin pelannut hyvin) voisi hyvinkin olla kärkiryhmässä sunnuntaina. Suosittelen kuitenkin nukkumaan alaparkissa auton takapenkillä, jotta totuus ei unohtuisi.

Santtu ”Snää” Malin

Olisi varmaan parempi, ettei ennustelisi tämän hipin tulevaa sijoitusta koska metsään menee aina. Nousee Mestisten lähestyessä jostain kivenkolosta täysin harjoittelematta ja kisaamatta kiusaamaan harjoitelleita. Nykyään vain pelkillä lahjoillaan golfia opervoiva Snää on arvaamaton kuin Nylsyn lemmikkikäärme Arto joten antaa Santun pelata kauniilla fadellaan ja tuloslista sitten näyttää missä mennään. Bändiharrastus kirkkokuoron kanssa on kuulemma hyvällä mallilla.

Henri ”Nylsy” Nylander

Hattulan kalastuskunnan puheenjohtaja on tänä kesänä enimmäkseen narrannut kaloja ja kilpaillut harvakseltaan. On yleensä hyvin osannut ajoittaa kisakunnon Mestiksiin, mutta tänä vuonna kysymys herää, että miten ja missä? Tulee illan Mestisbileissä kauniilla lauluäänellään olemaan karaoken kuumin kolli. Toivotaan, että myös kentällä kulkee.

Jonne ”Black Tiger” Eerola

Jonnen suppilaudassa on reikä ja pienet vammat ovat muutenkin rajoittaneet tämän isopohkeisen pelurin kautta. Uskon kuitenkin Top 10 sijoitukseen ellei vaipanvaihto (oman) vie kaikkea keskittymistä. Peliryhmän hengenkohottaja ja taitava pajupillien veistäjä.

Juha ”Puttikone” Selin

Tawastin kautta aikojen menestynein kisapelaaja on löytänyt uuden vireen vuosikymmeniä kadoksissa olleeseen puttipeliinsä ja näytti juuri reikäpeli SM-kisoissa Veteläiselle miten kuumalla putterilla ja tanssivilla käsillä laitetaan kaveri laulukuoroon. Tänä vuonna jopa TOP 5 sijoitus mahdollinen.

Takana on ja pysyy

Seuraavien herrojen päivän kunto tai golftaidot eivät vain vie utopistista TOP 10 sijoitusta pidemmälle. Tulokset ja peili sen vain kertovat. No, ehkä muutama poikkeus listasta voi löytyä, mutta se vaatii uhrauksia ja valitettavasti myös tuuria. Olisinpa väärässä koska kyseessä on hienoja pelaajia. Tuskin olen, siis väärässä.

Karri ”sähköjänis” Sahla

Golfia rakastava ja vihaava Gyproc tuo tänä vuonna kentälle vain iloisen mielensä sillä pelillisesti Karri ei ole enää sillä tasolla, että voisi mitaleille nousta. Ilo kuitenkin nähdä ajoittaisia onnistumisia miehen pelissä joka aikoinaan dominoi Lahden seudun kisoja mielensä mukaan. 

Harri ”Cowboy” Juvonen

Omaa karjaansa kasvattava Kankaantaan Cowboy tuo kentälle luovan tapansa käsitellä golfpalloa. Perinteinen maksalaatikko lentää Hartsan wedgien käsittelyssä ja verbaalinen leikittely sivuaa usein herran lempiharrastusta eli karjankasvatusta.

Sauli ”Turun Sauli” Lehtinen

Huhu kertoo, että Sauli jättää Hämeen pölyt taaksensa ja palaa rakkaaseen Turkkuseen pelastamaan sieluja oikeussalissa. Odotamme asian virallista julkaisua some-kanavilla. Tiedon johdosta tulemme pelaamaan perjantaina mustan surunauhan kera. Kentällä tuskin näemme tänäkään vuonna kummoista iloittelua, mutta osallistuminen on kunnia-asia Saulille. Toivottavasti ei viimeistä kertaa. Kopupöydän leikkisä sponsori ei jätä illalla ketään kylmäksi.

Heikki ”Dyson” Veteläinen

Viimekesäinen mökkiosto vei tämän lahjakkaan pelaajan väärälle polulle. Miehen on nähty vaeltavan ympäri tonttia harras ilme kasvoillaan. Iltaisin hyttysten ininä ja puiden lehtien kohina saattaa miehen syvään zen-tilaan. Nykyisin jo pelkkä rangepallokoneen meteli saa miehen hermostumaan, eikä pelaaminen, saati harjoittelu onnistu. Tästä huolimatta Dyson yrittää kammeta itsensä ykkösteelle. Saman ryhmän jäsenten on suositeltava käyttää aurinkolaseja, koska golfkengät on kuitenkin kiillotettu.

Jyrki ”BoomBoomJunior” Hakala

Karmaisevia niittejä niinkin vanhana draiverillaan ampuva Jyke kurottaa tähtiin, mutta tulee liitelemään kisasijoituksen suhteen pilvien alapuolella. Ihan pikkuisen lievä epätasaisuus tuloksen teossa ei sovi kolmipäiväisiin Mestiksiin, mutta se ei estä tätä herrasmiestä yllättämästä meitä jopa TOP 10 sijoituksella. Ei voita ellei koita, erilaisia svingejä nimittäin. Jyken työkalupakista löytyy välillä myös voittava tekniikka ja kaiken osuessa kohdalleen niin…

Ville ”Bruce” Kuronen

Mystinen Ville lienee tienhaarassa; panostaako täysillä lajiin vai ei. Parhaimmillaan tämä birdiekone voi pelata alle parin, mutta siviilielämän houkutukset ovat estäneen lajiin täydellisen paneutumisen. Nykyään vegaani Ville on suuntautumassa yliopistossa psykologian opiskeluihin ja on jo auttanut muutamia pelaajiamme voittamaan henkisiä esteitä esim. puttigreenillä.

Oula ”jaamävai” Myllymaa, Jussi ”El Capitano” Luokomaa, Olli ”Brou” Tapola, Riku ”Frank” Karlén, Tomi ”Maca” Virola, Karri ”Kyy” Lehto, Toni ”slalom” Ollikka, Eemeli ”007” Kero, Janne ”James” Oksanen, Jari ”Solo” Salo, Topi ”Supermodel” Tiitola

Tässä ryhmässä on enemmän taitoa ja lahjakkuutta kuin Demareissa empaattisuutta. Eli paljon vai vähän? Oli miten oli niin näistä herroista saa leppoisia pelikavereita ja tuhat tarinaa kopuiltaan. Aina sattuu ja tapahtuu, mutta ei vaan riitä kärkikahinoihin. Se että väläyttelee aika ajoin ei kestä pitkässä kisassa. Melko varma kuitenkin, että joku näistä herroista putsaa pöydän skineissä ja kopussa. Tuurillakin pärjää, vai mitä?

Jos sitten kuitenkin

Kalle ”Salama” Ahtiainen

Viime vuoden nelonen voi yllättää. Lahjakas Kalle on varmasti valmis Mestiksiin, mutta pienoinen laiskuus harjoittelussa saattaa kostautua. Kalle on suunnitellut vaihtavansa kampaustaan Mestiksiin ja odotamme henkeä pidätellen mikä olisi uusi look. Vaatii rohkeutta vaihtaa tuttu ja turvallinen 70-luvun tyyli uuteen.

Oona ”Brucen sisko” Kuronen

Samassa tienhaarassa veljensä kanssa majaillut Oona valitsi panostuksen tien ja se vei Oonan maajoukkueeseen pelaamaan kotikentällä EM-mitaleista. Oonalta odotetaan viime vuoden seitsemännen sijan parantamista. Ainoa este voi olla pelaaminen Oula Myllymaan kanssa samassa ryhmässä koska Oona ollut tähän mallipoikaan salaa ihastunut jo vuosia. 

Leppoisasti kohti Mestiksiä. Pitäkää hauskaa. Tätä ennakkoa kirjoitettaessa ei vahingoitettu eläimiä.

Rock!

Scroll to Top