M 65 SM-kisat Tawastilla

Viime viikon keskiviikkona ja torstaina pelattiin sarjan M 65 suomenmestaruudesta Tawastin kentällä. Mukana oli huikea määrä pelaajia, kaikkiaan 131 oli kisaan ilmoittautunut. Suuresta pelaajamäärästä johtuen nyt pelattiin 1-10 tiin lähtöinä, Siitä huolimatta ensimmäiset lähtivät taipaleelle kello 8.00 ja viimeiset vasta kello 13.50, eli iso joukko pelaajia oli jo ruokailemassa kun viimeisille vasta heilahti lähtölippu. Golf on ulkoilmalaji eivätkä olosuhteet ole kaikille aina samanlaiset, tämä koettiin varsin selvästi ensimmäisenä kisapäivänä, jolloin sade, ajoittain varsin rankkakin, kiusasi etenkin jälkipäässä lähteneitä. Ei sieltä tainnut kukaan ihan kuivana kotiutua, mutta ehken alkupään lähtijät pääsivät hiukan vähemmällä. Toisena päivänä tuuli ajoittain ihan kunnolla. Kenttä oli saatu viritettyä kyllä varsin mainioon kuntoon, eipä noita viheriöitä olisi samoiksi uskonut kuin millä pelattiin toukokuussa. Viheriönopeus oli 3,1, jota voidaan pitää ihan kelvollisena vaikka minkälaisiin kisoihin. Vastaa siis jalkoina noin 10:ntä. Kansainvälisissä huippukisoissa lukema taitaa olla parhaimmillaan luokkaa 12, mutta ainakin omille pelaajille tässäkin oli tottumista.

Oli olosuhteet mitkä tahansa niin kovat ovat kovia. Se nähtiin nytkin keskiviikon jälkeen. Kärjestä löytyi Mäkivirtaa, Sallilaa, Haapalaa. Oli siellä Suomelakin ja Mäntykorpi. Yhtä vain etsittiin. Aina varma Ari Vauhkonen pelasi 10 yli eli 82, ja monet varmasti veikkailivat, että tällä kertaa Vauhkonen ei kärkeen nouse, olihan ero johtopalloon 8 lyöntiä ja Matti ”Mäkky” Mäkivirtaankin 6 lyöntiä. Vaan kuinkas kävikään. Matti Mäkivirta pelasi toisen kerran 76 ja se riitti kyllä voittoon, mutta Vauhkonen ylsi hirmuiseen kiriin. Takaysi 2 alle ja kokonaistulos 73. Sillä pokattiin hopeaa. Upea nousu. Kolmanneksi nousi Kotkan Veijo Suomela. On tuo Matti Mäkivirta vaan ihme mies. Yksittäisissä kisoissa joku voi hänet voittaa, mutta kun on isot kisat ja numerolappu rinnassa niin vaikea voitettava on tämä mies. Mestaruuksia kaikissa ikäluokissa, mihin on voinut osallistua. M75 ja M80 jäävät vielä odottamaan. Kai hän nekin aikanaan voittaa. Hatunnoston arvoinen suoritus!

Omista parhaiten selvitti kisan Kari Anttonen, joka lopulta sijoittui 7:ksi. Upea suoritus Karilta, kierrokset 83 ja 78. Jari Kettunen jakoi 19:ttä sijaa toiseksi parhaana tawastilaisena. Kaikkiaan meitä oli mukana yhdeksän eli kolme joukkuetta. Ykkösjoukkue sijoittui upeasati neljänneksi tasatuloksella kolmosen eli Tuusulan kanssa. Heillä toinen päivä oli hiukan eli 2 lyöntiä parempi. Kakkossijaan eroa oli vain vaivaiset kaksi lyöntiä. Joukkueessa pelasivat Kari Anttonen, Jari Kettunen ja Pekka Nenonen.

Näin on seniorisarjojen SM-lyöntipelit pelattu. Jäljellä on vielä reikäpelimesteruudet hiukan myöhemmin. Sinne pääsevät vain harvat ja valitut, toivottavasti myös joku tawastilainen. Ne kisat pelataan Nurmijärvellä. Palataan asiaan kun aihetta on.

Heikki

Scroll to Top