Kentän ja viheriöiden tilanteesta

Kentän kunto on vanhalla kentällä keväisin enemmän tai vähemmän haaste. Tänä keväänä itseasiassa säästyttiin taudeilta, kuten lumihome. Jääpolte on tehnyt osassa paikoissa väylillä haasteita, mutta suurilta osilta väylätkin ovat verrattain hyvässä kunnossa.

Griineillä on vielä paljon aukkoja. Kohdat, joissa on ruohoa, ovat rölliruohoa ja vielä paljailla paikoilla on kasvanut viime vuonna kylänurmikkaa. Kylänurmikkaa ei ole meille enää vuosikausiin kylvetty, vaan se on eräänlainen rikkaruoho (joka hyvin kasvaessaan toki toimii griineillä). Kylänurmikka on yksivuotinen ja on siksi aina kuollut talven jäljiltä. Näihin kohtiin (ja muuallekin griinille) on kylvetty rölliä jo neljään kertaan ja joillekin viheriöille jopa kuuteen kertaan. Kylvöä tehdään koneilla ja paikkoja myös käsin. Ruohon itäminen kestää aikansa ja vaatii reilua lämpötilaa ympärivuorokautisesti, sekä tietysti vettä.

Toistaiseksi Hämeenlinnassa olleet sateet ovat kiertäneet aina aurinkoisen Tawastin ja toivommekin luonnolta apuja sateen muodossa. Kastelu on tehokkainta, kun se tehdään yöllä. Tästä syystä meillä kenttää kastellaan kaikkina öinä täydellä kapasiteetilla klo 22-10, eli yhtensä 12 tuntia. Maata ei pidä kastella märäksi silloin, kun kentälle on tulossa paljon pelaajia tai jokin raskaalla koneella tehtävä hoitotyö, koska se aiheuttaa ylimääräistä maan tiivistymistä. Päiväsaikaan sadetetusta vedestä haihtuu 30-50% ennen maahan imeytymistä ja kuumalla aurinkoisella säällä pisarat aiheuttavat nurmikkoon polttovioituksia. Tästä syystä kenttää ei päivisin kastella, kuin erikoistapauksissa. Tällöin kastelua tehdään tiettyyn paikkaan pidemmän aikaa tai tasaisilla väleillä useamman kerran päivän aikana, kuten tehtiin menneenä viikonloppuna 14.tiipaikalla.

Kenttää siis kastellaan kaikkialta niin paljon, kuin se on mahdollista. Uskomme, että jo alkanut itäminen ja kasvu on parin seuraavan viikon aikana täyttänyt aukot viheriöillä. Toivottavasti saamme hieman sadettakin avuksi ja pääsemme pian nauttimaan hyvistä pinnoista.

Kenttähenkilökunta

Scroll to Top