Hämeen Sanomat Scramble

Perinteinen Hämeen Sanomat Scramble pelattiin Tawastin kentällä lauantaina 6.7.2024. Mukana oli ilahduttavasti 48 paria eli 96 pelaajaa. Yhteislähtönä tällainen pelaajamäärä asettaa esimerkiksi ravintolalle melkoiset haasteet, ensin on hipi hiljaista ja sitten yhtäkkiä pölähtää paikalle valtava joukko nälkäisiä pelaajia. Haasteita tulee myös kentän hoidolle, kaikki väylät ja viheriöt pitäisi olla tip top kunnossa, kun lähtölaukaus kajahtaa. Niinpä korona-aika rajoituksineen toi muutoksen, joka on sitten jatkunut. Nytkin pelattiin väliaikalähtönä, joka sinänsä toimii ihan hyvin, teoriassa ei pitäisi syntyä pahoja ruuhkia kentälle. Varjopuolena on kyllä se, että yhteisöllisyys jää puuttumaan, eikä palkintojen jaossa ole juuri ketään paikalla. No, näin nyt mennään.

Taas tuli todistettua se, että golf on ulkoilmalaji eikä millään muotoa tasapuolinen kaikille pelaajille. Alkupään lähtijät saivat pelata kierroksensa kuivin jaloin ja mailoin, suurin osa pelaajista taisi kastua vähemmän tai enemmän. Kenttä pysyi kuitenkin varsin pelattavana eikä pelätty ukkonen päässyt häiritsemään tapahtumaa.

Tulostaso muodostui varsin hyväksi. Yleisen sarjan, tasoituksellinen lyöntipeli, voitti pari Santtu ja Severus Pekarila tuloksella 61. Selkeä voitto, sillä kakkosilla Heini Koivuniemi/Jyrki Hakala, tulos oli 64. Pronssille tuloksella 66 pelasivat Jesse Nirkko/Jere Suomalainen. Seniorisarjan, molemmat yli 60v, voitti pari Heikki Aaltonen/Raimo Ahtiainen tuloksella 65. Samalla tuloksella, mutta suuremmalla tasoituksella kakkoseksi pelasi pari Markku Syvänen/Esko Virola. Kolmas tuloksella 68, oli pari Lauri Lindberg/Heikki Vehkaperä. Parhaan tuloksen ilman tasoitusta pelasi pari Jesse ja Jimi Pesonen, jolle lyöntejä kertyi vain 66. Heini Koivuniemi/Jyrki Hakala pelasivat saman tuloksen 66, mutta jäivät kakkosiksi pari lyöntiä heikommalla sisääntulolla. Lähimmäksi lippua väylällä 14 osui Jesse Pesonen, jonka pallo pysähtyi 2,10m päähän lipusta.

Kiitokset Hämeen Sanomille tradition jatkumisesta, toivottavasti ensi vuonna tavataan samoissa merkeissä. Kiitokset klubille järjestelyistä, kiitokset kenttähenkilökunnalle peliareenasta, kiitokset ravintolalle maittavasta ruoasta, kiitokset kaikille pelaajille mukanaolosta!

Heikki

Scroll to Top