Kaupunkiottelu Hyvinkäällä

Hämeenlinnan ja Hyvinkään senioreiden perinteinen kaupunkiottelu käytiin perjantaina, 28.6.2024 Hyvi Golfin kentällä. Vanha perinne, jo vuodesta 1990 lähtien pelattu, aluksi AGK:n ja HyG:n välinen ottelu, joka nykyään käsittää Hlinnan osalta myös TawG:n ja Hyvinkään osalta vastaavasti KyG:n. Järjestelyvuoro siten kullekin kerran neljässä vuodessa. Kustakin seurasta pelaajia 3+5 eli 16 per kaupunki, pelimuotona tasoituksellinen lyöntipeli. Lopulliseen joukkuetulokseen on sovittu laskettavan 8 parasta tulosta siten, että joukosa on oltava vähintään 2 naispelaajan tulos. Enemmänkin voi toki olla.

Päivä oli todella helteinen, mittari huiteli 30 lukemia. Joka on pelannut  Hyvinkäälllä tietää, että ihan tasamaalla ei liikuta. Sähkökärry senioreilla kova sana, varsinkin jos muistaa ottaa akun mukaansa :). Kaikki varmasti osasivat varata riittävästi juotavaa mukaan ja lisätäydennystähän saattoi hankkia väylien 8 ja 9 välissä olevalta kioskilta, jonna palattiin myös väylän 12 jälkeen. Kentän läpi kiemurtelevaa Vantaa-jokea ei tähän tarkoitukseen voinut käyttää vaikka se ainakin aikoinaan oli helsinkiläisten juomaveden lähde. Toki monen puhdistusoperaation jälkeen. Taitavat juoda nykyään Päijänteen vettä. Mutta asiaan.

Kaikki selvisivät kunnialla maaliin ja alkoi kiivas tulosten tarkastelu. Kisan parhaan tuloksen pelasi meidän Sisko Partanen, 66 netto! Seuraava hämeenlinnalainen löytyi sitten sijalta viisi, Johanna Suoranta, netto 70. Ari Heikkilä pelasin tasoitukseensa, Ilkka Ylänen 2 yli samoin kuin Auli Ruokonen ja Tuula Räsänen. Ilkka Salonen 4 yli ja Esko Virola 6 yli. Siinä ne kahdeksan meidän parasta. Kun Eskon sijaluku oli 21 saattoi siitä vähän ennustella kuinka koko ottelussa kävi. Isännät yleensä voittavat ja niin tälläkin kertaa. Hyvinkääläisistä peräti 5 pelasi alle tasoituksensa ja kahdeksan parhaan yhteistulos oli 567 kun meillä vastaava oli 584. Selkeä vokitto ja kiertopalkinto vuodeksi Hyvinkäälle.

Ensi vuonna pelivuorossa Eversti. Ja tietty, kiertopalkinto Aulangon kaappiin vuodeksi!

Johtoryhmässä ilman akkua pelannut

Heikki

Scroll to Top