Tawastin Tuulet 1/2021

Tawastin Tuulet jäsenlehdestä puuttui epähuomiossa pari juttua, jotka julkaistaan tässä alla.

 

Naisten kesä 2021

Yli vuosi on kärvistelty koronaa vältellen ja kavereiden kanssa vaan pihalla tavaten. Onneksi kesä on tulossa ja pääsemme aloittamaan golfin peluun, joka jo viime kesänä osoittautui hyväksi korona-ajan liikunta muodoksi. Kentällä pystyy pitämään välimatkat kanssa henkilöihin sopivina ja nauttia ulkona olosta ja kauniista kotikentästämme.

Tavoistani poiketen olen innoissani käynyt muutaman kerran jopa rangella lyömässä palloja ja mukavaltahan se tuntui, joten nyt olen valmis tositoimiin.

Naistoimikunnan kanssa ollaan jo hyvissä ajoin suunniteltu tulevan kauden tapahtumia.

Kevätkokousta emme tänäkään keväänä pysty pitämään, mutta onneksi ulkotapahtumat ovat sallittuja, joten aloitamme kauden 16.5. Lady Captain’s Daylla, Aulangolle menemme todennäköisesti toukokuun lopulla pelaamaan 18 reiän ystävyysottelun. 13.6. vietetään kansallisen golf viikon avajaisina naisten sunnuntaita, olemme varanneet Toptracerin aamupäiväksi houkuttelemaan vähemmän pelanneita ladyja kokeilemaan pelaamista eri tavalla. Viime kaudella henkiin herätetty Yögolf pelataan juhannusviikolla maanantaina, koska silloin täysi kuu valaisee kirkasta kesäyötä.

Perinteinen Aulangon kanssa yhdessä järjestetty Hämeenlinna Lady Open kisaillaan 10.7. Aulangon Everstillä ja 11. päivä omalla kentällä. Aulankolaiset tulevat meille yhdeksän reiän ystävyysotteluun 12.8.

Seuran mestaruuskisat pelataan 14.-15.8., perinteinen Birgitan Malja kisaillaan 22.8. Kauden päätöskisa on vuorossa syyskuun 19. päivä.

Iiro ja Olli kertoivat järjestävänsä teematapahtumia naisille, joten jäämme innokkaina odottelemaan mitä tuleman pitää.

Pro Olli Tapola vetää Tawastin Ladyille oppitunteja kauden aluksi kahdeksan kertaa rangella ja kaksi kertaa peliopetuksena kentällä. Koronan takia ryhmät range opetukselle saavat olla vain kuuden henkilön ryhmiä ja kentällä neljän hengen ryhmiä.

 

Naisten pukuhuoneessa olevaan birdietauluun lehdyköitä saa aloittaa laittamaan 1.5. birdien keruu päättyy 15.9. Eniten birdejä tehnyt lady palkitaan.

 

Klubin yläkerrassa naisten ilmoitustaululla on lista henkilöille, jotka kaipaavat peliseuraa. Laita nimesi ja puhelinnumerosi listalle ja toivotaan, että mieleinen pelikaveri löytyy tällä keinolla.

 

Naistoimikuntaan kuuluvat:

Mirja Toikka                          mirjarh.toikka@gmail.com    040-7355649

Marja-Eeva Rintala               marjaeeva.rintala@gmail.com 040-5755363

Minna Ikonen                       ikonenikonen@gmail.com    0400-999858

Tuula Rantanen                    tuula.rantanen@pp7.inet.fi   045-8656402

Tuula Räsänen                      tuular24@gmail.com            040-8459977

Sirpa Teno, Lady kapteeni     sirpa.teno@gmail.com          0400-956669

 

Iloista golf kesää toivotellen,

Sirpa

 

Uudessa asennossa uuteen kauteen

Jäsenet tekevät seuran, mutta seuratoiminnan johtamisessa toiminnanjohtaja on luonnollisesti keskeinen ja kokonaisuudesta vastaava henkilö. Mannisen Lauri teki tätä työtä erittäin ansiokkaasti noin 11 vuoden jakson. Seuran toiminta ja kulttuuri muotoituivat Laurin mukana ihmisläheiseksi, rennoksi ja avoimeksi. Tawast Golfin tapauksessa seuran toiminnanjohtaja on sama henkilö kuin Tawast Golf & Country Club Oy:n toimitusjohtaja. Koko seuran puolesta erittäin suuret kiitokset vielä Laurille kuluneista vuosista ja tehdystä työstä sekä todella paljon menestystä tuleviin haasteisiisi.

Yhden lähtiessä aukeaa ovi toiselle. Olen todella mielissäni, että Tawastissa tuo toiminnanjohtajan ovi aukesi Vesa Ronnulle. Viestikapulan vaihto on jo suoritettu ja Vesa koko Tawastin henkilökunnan sekä seura-aktiivien kanssa on päässyt kehittämään toimintaa seuraaville tasoille. Monipuolista ja taloudellisesti vakaata seuratoimintaa harjoittava Tawast on hyvässä kunnossa uuden toiminnanjohtajan luotsattavaksi. Pelkästään muuttuva golfin toimintaympäristö ja koko jäsenistön palveleminen vaativat kuitenkin toiminnanjohtajalta jatkuvaa reagointia. Vesa on tähän mies paikallaan ja kokoaa voimat yhteen, jotta pysymme kaikin puolin kilpailukykyisenä seurana jatkossakin. Tervetuloa Vesa Tawastiin!

Golfbuumista ja koronan vaikutuksista sen synnyttämiseen on puhuttu jo viime kauden alusta saakka. Keskeisin mittari Tawastissa tämän toteamiseen on ollut kierrosmäärien kova nousu. Käyttöasteen on hyvä olla korkealla tasolla. Samanaikaisesti jäsenten, pelioikeutettujen ja osakkaiden pelimahdollisuuksia tulee vaalia peliaikojen varattavuudella ja erilaisilla aikaikkunoilla. Tawast on kaikille avoin paikka tulla pelaamaan. Seura luonnollisesti ajaa ”omien” etuja päästä mahdollisimman joustavasti kentälle. Seura on myös Tawastin suurin osakkeenomistaja ja siten pelioikeuksien vuokraaja. Vuosi 2021 on alkanut siinä mielessä poikkeuksellisesti, että kaikki seuran omistamien osakkeiden pelioikeudet on vuokrattu jo ennen kuin kettä on edes auennut. Kysyntä on ”osakkeenomistajaseuran” kannalta mieluisaa. Pelioikeudet saa vuosien tauon jälkeen taasen vuokrattua nopeassa ajassa ja osakkeiden vastikemaksujen jälkeen saa hyvinkin niin sanotusti omat pois.

Tawastin osakeyhtiö on satsannut ja parantanut Business Finland rahoituksen avustamana kentän harjoitusolosuhteita. Tälle vuodelle uutena aukeava rangen laajennusosa ja Toptracer harjoituslaitteet tuovat Suomen oloissa Tawastiin melko edistyksellisetkin puitteet. Odotukset ovat korkealla ja ainakin kevään kävijämäärät rangella ennustavat vilkasta kesää myös uusille harjoituspaikoille.

Amatöörinaisten joukkue EM-kisat on myönnetty Tawast Golfin järjestettäväksi vuodelle 2023. Siihen on nyt vielä paljon aikaa, mutta valmistelut tulee aloittaa hyvissä ajoin ja kiihtyvään tahtiin noin vuotta etukäteen. Nämä kilpailut ovat jälleen hyvä mittari Tawastille, joka isompien kilpailujen järjestäjänä on onnistunut vuosien saatossa erinomaisesti. Ison kansainvälisen kilpailun lisäksi seura on myös hakenut Golfliitolta miesten & naisten reikäpelin SM-kilpailuiden järjestämistä. Niiden saaminen on vielä epävarmaa, mutta ensisijaisesti niitä on haettu vuodelle 2022 ja toisena vaihtoehtona on kausi 2024. Isojen kisojen järjestäminen ei sinänsä ole seuralle itseisarvo. Onnistuessaan ne kuitenkin jättävät erittäin positiivisen käyntikortin, tuovat näkyvyyttä ja tarjoavat paikallisille harrastajille mahdollisuuden jopa tulevien esikuvien seuraamiseen paikan päällä.

Terveisin,

Jussi

Täältä pääset lukemaan Tawastin Tuulet jäsenlehti: Tawastin Tuulet

Scroll to Top