Tawastin seniorit voitokkaita Ryder Cupissa

Toiseen päivään lähdettiin isäntien johtoasemissa 3½ – 1½. Kun jaossa oli kuitenkin 10 pistettä mitään ei vielä ollut voitettu. Kaikki oli mahdollista. Kärkeen lähtivät Tuula vastaan Tuula ja Maritta vastaan Rakel. Puolivälissä Tuula R oli pienoisessa johdossa 1 up, kun taas Marilla oli hiukan vaikeuksia Raakelin kanssa. Tilanne 9 pelatun reiän jälkeen jo 4 down. Lopussa Tuula R kiristi otettaan ja kiri selvään 4/3 voittoon. Maritta ei puolestaan onnistunut kuromaan Rakelin etumatkaa vaan peli päättyi lukemiin 5/4 Rakelin hyviksi. Kokonaistilanne pysyi muuttumattomana.

Toisessa lähdössä Sisko lähti haastamaan Leenaa ja Riitta Erjaa. Peleistä ennustettiin jo etukäteen tiukkoja ja näin myös kävi. Leena johti puolivälissä 2 up ja Riitta omaansa 1 up. Takalenkillä voimasuhteet tasoittuivat ja molemmat päättyivät lopulta A/S eli pisteet tasattiin.Naisten osalta toinen päivä päättyi lukemiin 2 – 2 ja kokonaistilanne säilyi entisellään.

\"\"

Miehistä alkuun starttasivat Esko vastaan Simo ja Lauri vastaan Seppo. Etuysin jälkeen Esko ja Simo olivat tasoissa ja Lauri johti 1 up. Tiukkaa, tiukkaa niin kuin olla pitääkin. Takalenkillä Esko ja Simo eivät saaneet eroa toisistaan vaan pisteet jaettiin. Seppo onnistui takaa-ajossaan ja peli päättyi hänelle 1/0. Seppo teki muuten jälleen birdien väylällä 8! Ihmemies! Yksitoikkoista? Aulanko oli kuronut etumatkaa yhdellä pisteellä.

Toisessa parissa allekirjoittanut kohtasi Markun ja Toivo Jarin. Kun 9 reikää oli pelattu oli tilasnne molemmissa otteluissa 1 up isäntien eduksi. Takalenkilläkin taisto jatkui tasaisena. Markun kansa peli 16 väylän tiillä oli dormissa, Toivo johti kahdella. Molemmat pelit päättyivät väylän 16 viheriöllä. Tulos par riitti allekirjoittaneelle reiän voittoon ja tulokseen 4/2. Toivon par riitti samoin reiän voittoon ja peli päättyi 3/2. Kaksi pistettä Tawastille ja koko ottelu käytännössä Tawastille.

Tätähän eivät viimeisessä lähdössä pelanneet Ari vastaan Jarmo ja Kari vastaan Pekka tienneet. Tässä matsissa peli oli oikeastaan ratkennut jo etulenkillä kun Ari johti 5 up ja Kari peräti 6 up. Kun en ollut kärpäsenä surraamassa ja seuraamassa peliä, en osaa sanoa mitä siellä on oikein tapahtunut. Ennakkoasetelmien mukaan pelien piti olla varsin tasaisia, mutta reikäpeli on ihmeellistä. Karin ja Pekan peli päättyi jo väylän 11 jälkeen tilanteessa 8/7. Jarmo sinnitteli vielä hetken, mutta Ari vei lopulta voiton luvuin 6/4.

\"\"

Kun kaikki pisteet ynnättiin voitiin todeta, että isännät olivat jälleen kerran vahvempia. Loppuluvut olivat 10 – 5 ja kiertopalkinto jäi Tawastin kaappiin vuodeksi. Ensi vuonna kohdataan vuorostaan Everstillä.

\"\"

Kiitokset kaikille mukana olleille pelaajille. Pelien henki pysyi koko ajan sellaisena kun sen näissä peleissä pitääkin olla. Hupiahan nämä ovat, se pitää aina muistaa. Kiitos myös Jari Kettuselle, jolta riitti aikaa paitsi toimia molempina päivinä lähettäjänä myös muuten ohjailla tapahtumien kulkua. Kiitos myös klubin keittiölle, joka huolehti meidän aamupalasta ennen peliä ja ruokki meidät pelien jälkeen maittavalla ja runsaalla lounaalla.

Heikki

Scroll to Top