Tawastin senioreiden kausi päätökseen

Tawastin seninorit pelasivat perinteisen kauden päätöskisansa keskivikkona 25.9. Mukana oli ennätykselliset 57 pelaajaa. Kertooko tämä senioripelaajien määrän lisääntymisestä, tapahtuman tiedostamisesta laajemmin, huhuista runsaista arvontapalkinnoista vai mistä:). Oikeastaan, mitä väliä. Pääasia, että kaikilla oli hauskaa ja tapahtumasta jäi miellyttävä muisto talven pimeisiin iltoihin muisteltavaksi. Ja kun sääkin oli vielä mitä parhain. Voiko hienompaa syyssäätä golfin peluuseen enää olla. Pilalle menee, jos tästä vielä paranee. Eikä pelin jälkeinen yhteinen lounaskaan kyllä kalvennut, vertaisi sitä sitten mihin tahansa. Ja kun kaikki oli lisäksi ilmaista. Kiitos siitä kuuluu kesällä kentän väijyvuoroja tehneille! Ilman siitä saatavaa korvausta tämäkään ei olisi ollut mahdollista.

Ja sitten itse kisaan. Pistebogeyta pelattiin, parhaat scr-tuloksetkin palkittiin ja mukana tietty myös joukkuepeli, tällä kertaa muunneltu valssi, kun en muutakaan nimeä sille keksi. Tässä variaatiossa joukkueen tulokseen kirjattiin par 5 -väyliltä paras pistetulos, par 4 -väyliltä kahden parhaan pistemäärä ja par 3 -väyliltä kolmen pelaajan tulos. Kun mukana oli myös 3-henkisiä joukkueita, saivat he hyvityksenä käyttää haamupelaajan kahta pistettä hyväkseen sekä etu- että takaysillä kahdella valitsemallaan väylällä.

Pistebogey-kisa oli äärimmäisen tasainen. Neljällä ensimmäisellä oli sama määrä 35 pisteitä. Tasoituksellisen kisan luonteen mukaan tällöin ratkaisee henkilökohtainen tasoitus ja pienimmällä händärillä Ari Heikkilä nappasi sarjan voiton. Toinen oli viime vuoden voittaja Martti Jaakkola ja kolmas Jukka Marin. Se neljäs kolmevitonen (melkein iältäänkin), valitettavasti ilman palkintoa jäänyt oli Marita Lisitsin, joka niukasti peittosi miehensä Matin. Ratkesikohan siinä myös päivän tiskivuoro?

Arin bruttolyöntimäärä 82 riitti myös selvään voittoon scr-sarjassa. Vanhan perinteen mukaan pelaaja voi näissä karkeloissa tulla palkituksi vain kerran ja siinä sarjassa, jossa menestyy parhaiten, johti siihen, että sarjan ykköspalkinnon sai allekirjoittanut tuloksella 88. Hiukan noloa, mutta kun matkalla ei voi tietää miten muut pelaavat. Voisihan sitä muuten vaikka viimeisellä viheriöllä puttailla hiukan enemmänkin. Kakkospalkinto meni Heikki Vehkaperälle tuloksella 90 ja kolmospalkinto Kari Anttoselle, jonka tulos oli 91,. Samalla tuloksella 91 neljäs oli Matti Lisitsin ja viides Martti Jaakkola.

Joukkuekilpailussa selvän voiton vei poppoo, jossa pelasivat Taito Halonen, Taisto Luosto, Risto Rintala ja Pekka Rysä. Tulos oli 86.

Lähimmäs lippua kisailtiin sekä 7- että 11-väylillä. Seiskalla saatiin melkein hole-in one! Erkki Räsänen täräytti pallonsa 11 sentin päähän reiästä. Mukana olleena melkein jo luultiin, että nyt tuli täysosuma, mutta ei! Vielä antoi odottaa itseään. Väylällä 11 tarkin oli Antti Sistonen. Etäisyyttä Antin pallon ja reiän välillä mitattiin 3,15 m.

Lopuksi jaettiin vielä kesän aikan pelatun senioreiden reikäpelin palkinnot. Voittaja oli tällä kertaa Peter Arnsted, joka loppuottelussa kukisti allekirjoittaneen 2/1. Kolmannet palkinnot meni semifinalisteille Pekka Kainulainen ja Olli Ruokonen.

Näin on kausi jälleen paketissa, mutta eihän pelaaminen tähän kuitenkaan lopu. Ennuste lupaa hyviä pelikelejä vielä ainakin joiksikin päiviksi. Ei muuta kuin ylös, ulos ja golfaamaan!

Kiitos kaikille kaudella mukana olleille!

Heikki

Scroll to Top