Tawastin senioreiden kausi päätökseen

\"\"

Senioreiden perinteinen kauden päätöskisa pelattiin keskiviikkona 22.9.2021. Tällä kertaa mukana oli mukavat 52 pelaajaa eli 13 täyttä lähtöä. Kauden ensimmäinen yöpakkanen hiukan sähköisti aamua, mutta pienen odottelun jälkeen päästiin kuitenkin kentälle. Mihinkäs meille lähes kaikilla eläkeläisillä enää kiire on. Takanapäin nuo hektiset ajat. Vai ovatko?

Pääkilpailu oli tasaituksellinen pistebogey. Sen rinnalla pelattiin tasoituksetonta lyöntipeliä sekä tietysti myös joukkuepeliä. Pari erikoiskisaakin mahtui joukkoon. Kenttä oli kyllä ajankohtaan nähden varsin hyvässä kunnossa. Viheriöiden nopeus saattoi tuottaa hiukan lukuvaikeuksia. Nyt kun breikit piti ottaa ihan tosissaan huomioon. Alamäkiputit aika haastavia. Aina sanotaan, että pitää jättää reiän alapuolelle, mutta minkäs teet jos ulkomaalainen pallo ei ymmärrä suomea.Ja siksi toisekseen, eikös aina pidä yrittää reikään asti?

Kun tuloksia katselee, niin ainakaan kaikille eivät viheriöt tuottaneet tuskaa. Pääkilpailun voitti Pekka Rysä hienolla tuloksella 41 pistettä. Onkohan vävypoika antanut hiukan yksityistunteja? Vain pisteen vähemmän keräsi aina varmaa peliä esittävä Pekka Nenonen. Kolmanneksi sijoittui paras naispelaaja Tuula Rantanen pistein 39. Mainitaan lisäksi muuta yli 36 eli alle tasoituksensa pelanneet Raimo Ahtiainen 38, Heikki Taavitsainen 38, Matti Lisitsin 37 ja Armas Loponen 37.

Tasoituksettoman kisan paras oli Juha Selin tuloksella 73 eli yksi yli kentän parin, Villiä menoa! Jyri Koskinen oli toinen tuloksella 75 ja kolmas Pekka Nenonen 82. Koska Pekka sai pääkisassa jo toisen palkinnon jaettiin tämän sarjan kolmas palkinto Raimo Ahtiaiselle, jonka tulos samoin 82. Saman tuloksen pelasi vielä Kari Anttonenkin.

Joukkuekisassa pisteet kertyivät siten, että par 3 väylillä mukaan laskettiin kolmen pelaajan pisteet, par 4 väylillä kahden ja par 5 väylillä yhden. Kun samaan jjoukkueeseen oli arvottu Pekka Rysä, Raimo Ahtiainen, Kari Anttonen ja Raimo Aho ei muille jäänyt juurikaan mahiksia. Voittotulos taisi olla kovimpia mitä ainakaan minä muistan koskaan nähneeni, 99 pistettä. Pieni kauneusvirhe kun väylällä 16 pisteitä ”vain” 2 pistettä kun muilla par 5 väylillä 3. Olisi tullut 100 täyteen! Onhan siellä sitten kyllä vastapainoksi väylällä 9 väylän numeron mukainen pistemääräkin eli 9. Eivät päässeet muut joukkueet edes samalla kymmenluvulle!

Jähimmäs lippua väylällä 7 osui Taisto Luosto. Tulosa 0,63 cm. Kertoi tehneensä birdien? Väylällä 11 Pekka Nenonen pisti vielä hiukan paremmaksi. Pekan pallo päätyi 0,49 cm:n päähän reiästä. Olisihan Pekalle suonut Hole-In -One:kin. Olisi ollut hieno päätös kisalle maistella kuohuvaa!

Kisan jälkeen nautittiin maittava lounas ja juotiin perinteiset täytekakkukahvit. Kahvin yhteydessä toiminnanjohtajamme Vesa Rontu kävi vielä kiittämässä senioreita hienosta kaudesta. Kaksi SM-kultaa, pronssi, neljäs sija, viides sija, kahdeksas sija, maajoukkue-edustus. Onhan siinä saavutusta yhdelle vuodelle ja yhdelle seuralle.

Omasta puolestani kiitos kaikille tällä kertaa mukanan olleille sekä myös niille, jotka kauden mittaan ovat ollet tavalla tai toisella mukana näissä senioritouhuissa. Toivattavasti ensi vuonna pelataan jo ilman koronan aiheuttamia erikoisjärjestelyjä ja hymyssä suin muistellaan hienoa kautta 2021.

\"\"

Heikki

Ps. Tawastin seniorit ovat seuransa aatelia. Eiköhän oteta ensi vuonna tavoitteeksi, että meidän jäljiltä kenttä on moitteettomassa kunnossa niin lyöntijälkien, alastulojälkien kuin hiekkaesteidenkin osalta. Näin päätetään!

Scroll to Top