Tawastilaiset isolla joukolla uudistuneelle Mid Tourille

Mid Tourin kausi 2021 starttaa 24.4. Vuosaaren loistokuntoisella links-kentällä. Alkavalle kaudelle kiertueen ikäraja laski 25 vuoteen, joka on herättänyt runsaasti keskustelua puolesta ja vastaan. Keskeisenä syynä muutokselle Suomessa on Euroopan golfliiton EGA:n viime vuonna loppuvuodesta tekemä päätös midien ikärajan pudotuksesta 30 vuodesta 25 vuoteen. EGA ei ole avannut tarkemmin päätöksen taustoja, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa midien ikäraja on ollut jo pitkään 25 vuotta. Ratkaisulla pyritään yhdenmukaistamaan muun muassa yliopistopelaajien urapolkua kansallisuudesta riippumatta, ja luomaan yhteisiä pelisääntöjä kaikille maille.

Ikärajan lasku näkyy heti ensimmäisen kilpailun osalta, kun Vuosaaren osakilpailuun ilmoitautui 218 pelaajaa. Suuren pelaajamäärän vuoksi kilpailuun järjestettiin erillinen yhden kierroksen karsinta, johon siihenkin ilmoittautui lähes 100 pelaajaa. Vuosaareen mukaan otetaan 156 pelaajaa.

Ikärajan lasku 25 vuoteen toi uusille ”keski-ikäisille” mahdollisuuden tulla mukaan jo aiemmin erittäin suositulle ja kovatasoiselle kiertueelle, jossa on todettu kovasta kilpailusta huolimatta olevan erittäin hyvä henki ja pelaajalähtöinen lähestyminen järjestelyissä. Ikärajan laskun odotetaan tuovan myös rajua tason nousua koko kiertueelle. Mainittakoon tässä yhteydessä, että ilman kategoriaa olevien pelaajien tasoitusrajaksi ensimmäiseen kilpailuun pääsylle muodostui +0,8.

Tawast saa uudistuksen myötä Mid Tourille mukaan todella monta kovaa tekijää taistelemaan kärkisijoista. Kaikki eivät ole vielä mukana kauden avauksessa, mutta tietojen mukaan Wiurilassa toukokuun puolessa välissä on mukana koko Tawast Golfin kärki. Joukkueeseen liittyvät kauden mittaan mukaan mm. Antti Ahava, Kalle Ahtiainen, Sauli Lehtinen, Karri Lehto, Santtu Malin, Henri Nylander, Pekka Salo ja Aleksi Seppänen. Nimilista on sen verra kovaa tekoa, että tawastilaisilla on todellinen mahdollisuus haastaa pääkaupunkiseudun aiemmin suurilla pelaajamäärillä joukkuepisteiden kärkisijoja miehittäneet pääkaupunkiseudun seurat.

Näillä nimillä Tawast Golf lähtee hakemaan menestystä Vuosaaren avauksesta:

Tuomas ”Boris” Nukari
Debyytin tekevän, yhtäkkiä ”keski-ikäistyneen”, Tupen kyvyt tietävät kaikki. On hienoa, että hän tekee paluuta kisakentille ja on varmasti yksi ennakkosuosikeista heti kauden avauksessa. Tupe voitti viime vuonna Tawastin merkittävistä kilpailuista kaiken mahdollisen ja nyt odotus ei ole mitään muuta kuin saman tahdin jatkaminen mideillä.

Marko ”Robotti” Helen
Tämä mies ei todellakaan tee debyttiä, vaan on midillä jo kestomenestyjä, jolta odotetaan taas vahvaa suorittamista koko kauden. Monen SM-mitalin miestä ei koskaan voi aliarvioida.

Karri ”Gyproc” Sahla
Kapteenien kapteeni. Karri on organisoinut koko Tawastin Mid-joukkeen asiat ja on myös osoittanut jo keväällä pelikunnon olevan hyvällä tasolla. Koko joukkue uskoo hyvään menestykseen!

Jonne ”Palokärki” Eerola
Jonne lähtee Vuosaareen pienin kysymysmerkkien saattelemana ‒ parin viime kauden olkapäästä johtuneiden taistelujen jälkeen. Vaiva ei ole täysin poissa, mutta joukkue odottaa nousemista omalle tasolle ja taistelemaan hyvistä sijoituksista.

Harri ”Asmo” Juvonen
Harri on parin viimekauden aikana näyttänyt, että tuloksia on tulossa myös kisakentillä. Vahvaa ja tasaista suorittamista esittänyt Harri on joukkueen tiedottajan mukaan noussut seuraavalle tasolle ja tulee myös taistelemaan kovista sijoituksista.

Edustuksen startti-ajat Vuosaaressa:

Karri 13.30 (1)

Harri 13.35 (10)

Jonne 13.40 (1)

Tuomas 13.45 (10)

Marko 13.50 (1)

Tuloksia voit seurata täältä:

https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/2705387/leaderboard

Scroll to Top