Tawast Golf golf-marathon 19.6.2017

\"\"

Yleensä ennen juhannusta on kisattu Tawastissa perinteinen Marathon, mikä koostuu neljästä peräkkäisestä 18 reiän kierroksesta. Toki kahden kierroksen jälkeen on pikainen ruokatauko. Tawastin oma ravintola tarjosikin pitkään kisaan sopivaa lisäenergiaa, keittoa ja pastaa tällä kertaa. Tänä vuonna osanottajia oli valitettavan vähän. Yksitoista urhoollista teki hommia aamuviidestä noin iltakymmeneen. Askelia askelpituudesta ja pallon etsimisistä riippuen mahtui matkalle noin 50 – 60 000. Järvisen ”Pablon” mittari rekisteröi niitä 52526. Matkana golfmarathon on eri mittausten mukaan noin 40-45 km riippuen lähinnä peliryhmän koosta ja harha-askelten määrästä. Ihan mukavasti siinä saa pistellä tossua tossun eteen. Lyöntejä eilisestä kisassa lyötiin 289 – 434 osanottajasta riippuen.

\"\"

 

Tänä(kin) vuonna oli saatu naiskauneutta kehiin. Heini Koivuniemi teki neitsytmarathoninsa Tawastilla. Aiempaa kokemusta Heinillä toki on Aulangon Hugon vastaavasta kisasta. Itse seurasin kisaa taustalta kamera kaverina, joskin noita omiakin golfmarathoneja on kertynyt aiemmin reilu kymmenkunta. Urhoollisesti kaikki yksitoista osanottajaa suoriutuivat kolmessa ryhmässä urakastaan. Ilma oli tänä vuonna ihanteellinen. Aurinko paistoi ja lämpöä oli sopivasti noin parikymmentä eikä kohtalainen tuulikaan juuri tulossatoa heikentänyt.

Marathon on ennen muuta itsensä voittamisen kisa. Jokainen neljästä peräkkäisestä kierroksesta selvinnyt on voittaja. Kuitenkin, kun golfkentällä ollaan, lasketaan myös tulokset ja sijoitukset. Kisan kärkitulokset olivat ”kovaa kamaa”. Kolmen kärki SCR: 1. Aleksi Seppänen 72+70+76+71=289, 2. Ville Kuronen 70+75+75+74=294 ja 3. Jonne Eerola 77+77+69+77=300. HCP-tulokset noudattelivat kärjen osalta samaa rataa, paitsi Jani Leipijärvi kiilasi Jonne Eerolan neljänneksi. HCP: 1. Aleksi Seppänen netto 289, 2. Ville Kuronen 290, 3. Jani Leipijärvi 297 ja 4. Jonne Eerola 304. Tarkemmat ja kaikkien osanottajien tulokset löytyvät Tawast Golfin kilpailukalenterista. \"\"

 

 

Vuonna 2017 Tawastin Marathonin suorittivat: Heini Koivuniemi, Jonne Eerola, Pasi Järvinen, Riku Karlén, Aki Kiiliäinen, Ville Kuronen, Jani Leipijärvi, Henri Nylander, Ari Ranki, Aleksi Seppänen ja Emil Tallqvist.

\"\" \"\" \"\"

 

 

 

 

 

 

 

Raportin yhteyteen olen koonnut kuvasatoa kahden kierroksen jälkeen. ”Fressiä jengiä” olivat kaikki tuossa vaiheessa.

 

Raportin tekijä: Antti Punkari

Scroll to Top