Senioreiden kaupunkiottelu päättyi kotivoittoon

\"\"

Senioreiden perinteinen kaupunkiottelu Hämeenlinna vastaan Hyvinkää pelattiin tiistain Aulangon Everstillä. Kyseessä oli 28:s kerta kun kaupungit kohtasivat. Alkujaan kyseessä oli AGK:n ja HyG välinen mittelö, joka ensin laajeni koskemaan myös tawastilaisia ja kolmisen vuotta sitten myös kytäjäläiset tulivat mukaan. Kummassakin joukkueessa pelaa 16 senioria koostuen 6:sta naispuolisesta ja 10:stä miespuolisesta pelaajasta. Nämä puolestaan jakautuvat tasan kummankin kaupungin kahden seuran kesken. Pelimuoto on tasoituksellinen lyöntipeli. Lopputulokseen lasketaan nykyään kahdeksan parhaan tulos siten, että joukossa on vähintään kaksi naispelaajaa.

Sään haltijat olivat suosiollisia. Aurinko paistoi, tuulta olisi ehkä saanut olla hiukan vähemmän, joidenkin mielestä vei jopa putteja viheriöllä väärään suuntaan. Tiukkoja nämä taistot ovat yleensä olleet muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, niin tälläkin kertaa. Kun joukkuetulokset saatiin laskettua voitiin todeta, että kotijoukkue Hämeenlinna selvisi koitoksesta viisi lyöntiä vähemmällä kuin Hyvinkää. Lopputulos oli siis 600-605 isäntien hyväksi. Reilu puoli lyöntiä per pelaaja, ei paljon mutta riittävästi, jotta komea kiertopalkinto jäi nyt Everstin palkintokaappiin.

Parasta henkilökohtaista peliä esitti Kytäjän Jorma Kärkkäinen tuloksella 72. Hyvin taisteli Tawastin Martti Hossi häviten vain lyönnin. Paras Hyvinkään naispelaaja oli Tarja Lähteinen tuloksella 74. Hän pelasi myös parhaan scr-tuloksen, brutto 83. Hämeenlinnalaisista paras lady oli Erja Helen-Salonen, tulos 75.

Ensi vuonna järjestämisvuorossa on Hyvinkää ja Kytäjä. Siellä sitten katsotaan jatkuuko kotikenttäetu vai saataisiinko napattua makea vierasvoitto ja kannun ryöstö.

\"\"
Scroll to Top