Seniorit toka vika kertaa Hugolla

Keskiviikkona 7.8 pelattiin senioreiden viikkokisojen kahdeksas osakilpailu Hugolla. Mukana oli tällä kertaa 69 pelaajaa. Taisi hiukan sääennuste karsia joukkoja. Tämänkertaisesta ennusteesta voisi kuitenkin todeta vanhan valtiomiehen ajatuksia lainaten, että ”ei mikään ole niin vaikeaa kuin ennustaminen, etenkin tulevaisuuden”. Kun puhutaan säästä muuttuu se vielä astetta vaikeammaksi. Eihän kelissä loppujen lopuksi ollut mitään vikaa. Turhaan pelottelivat. Toinen syy vähäiseen pelaajamäärään on varmaan itse Hugossa. Siitä joko pitää tai sitä inhoaa. Itse kuulun ensimmäisiin. Minusta golfkierroksen tulee tuottaa myös visuaalisia elämyksiä ja sitä Hugo todella tekee. Ja ajatelkaa historiaa. Vanhin alkuperäisessä asussa oleva golfkenttä Suomessa. Ei nyt ihan Sant Andrews mutta kuitenkin! Golfillisesti se toki on varsin haastava. On osattava lyödä ei niin pitkään mutta suoraan. Pelattava kuin shakkia, yritettäväsijoittaa pallo määrättyyn paikkaan voidakseen edes ajatella jatkolyöntiä viheriölle. Eivätkä ne viheriötkään ihan helpoimmasta päästä lukea ole. Ainakaan, jos siellä pelaa harvoin! Ei mitää huippunopeita, mutta ajan saatossa erikoisesti muovautuneita. No, makuasioitahan nämä ovat. Hyväksyn myös toisenlaisia ajatuksia.

Kaiken tämän löpinän jälkeen itse tuloksiin. N50 sarjan lp hcp voittaja Sisko Partanen pelasi netto 65 eli kolme alle. Ei huono! Sisko voitti myös lp scr-sarjan tuloksella 82. Tasoitus laski 0,9.

N70 pb hcp-sarjassa paras oli kukapas muu kuin Tuula Lehto. Pisteitä 37 ja tasoitus korjaantui 0,4 alaspäin. Sarjan lp scr parhaan tuloksen kirjauttii Rakel Marin, lyöntejä 88.

M50 lp hcp kovimman tuloksen teki Seppo Jaurto, jonka netto 62 on todella kovan luokan suoritus. Tasoitus alas 2,4. Juhani Lehtokin pelasi alle tasoituksen, 67. Sarjan parhaan scr-tuloksen pelasi Jari Mäntysalo, lyöntejä 80.

M70 sarjassa ei oltu yhtää huonompia. Pelimuoto oli tosin pb, mutta Jarmo Heiniön 42 pistettä on kyllä erinomainen. Jarmon tasoitus laski saman 2,4. Larion Mikko säesti kaveria hyvin pelaten 41 pistettä, tasoitus korjaantui 2,0 alas, Erkkilän Hessulla 39 pistettä, tasoitus -1,2. Asikaisen Markkukin alitti nettoparin, 38 pistettä, tasoitus -3,8. Ja vielä viidenneksi sijoittunut Mikkolan Simokin pelasi 37 pistettä ja laski tasoitustaan 0,3. Kovaa porukkaa! Scr-puolella Mikkolan Simon 80 riitti voittoon. Allekirjoittanut hävisi 2 lyöntiä vaikka pelasi yhden parhaista kierroksista Hugolla. Tuntuu, että mikään ei riitä. No, huonolle en hävinnyt! Salmen Jaska oli komas tuloksella 83. Olisi muuten pärjätty aika hyvin nuorempienkin joukossa. Niinkuin mainoksessa sanotaan, ikähän on vain luku:). Ehkä tämäkin kuvastaa osaltaan Hugon luonnetta. Ei tarvitse lyödä niin kamalan pitkälle mutta harkiten.

Seuraava peli pelataankin sitten taas Tawastilla. Toivottavasti sääs suosivat tälläkin kertaa. Ei mikään ole ikävämpää kuin golfin pelaaminen sateella. Onneksi tänä kesänä ongelmalta on hyvin vältytty.

Heikki

 

Scroll to Top