Seniorit TawG – Kurk

Keskiviikkona 2.6.2021 saapuivat Kurkin seniorit vieraaksemme perinteiseen seuraotteluun. Usein on mietitty, mistä tämä seuraottelu on lähtöisin, pitkät traditiot sillä ainakin on. Yli 20 vuotta on näitä tapahtumia järjestetty. Ainnakin yksi yhteinen tekijä löytyy, sama arkkitehti Reijo Hillberg. Taitavat olla samalla hänen ainoat luomuksensa Suomessa. Hyvin onnistuivat molemmat. Jos oikein muistan Reijo Hillberg oli myös Tawastin perustajan Lars Krogiuksen tuttu, joten sitäkin kautta yhtäläisyyttä löytyy,

Keskiviikon sää oli kyllä parasta ykkösluokkaa. Aurinko paistoi, lämmintä, tuulta ei nimeksikään, Katuma peilityyni. Vain joutsenet puuttuivat! Pelimuoto on joskus vaihdellut näissä mittelöissä. Välillä on pelattu reikäpeliäkin, mutta nyt on vakiintunut tasoituksellinen pistebogey, joka  mielestäni sopii aivan erinomaisesti tämän tapaisiin kisoihin. Tosi pelimies ei varmaan pidä tätä edes golfina, mutta seuraotteluissa on kyse paljosta muustakin kuin veren maku suussa voitosta ja parhaasta golfarista kilvoittelemisesta.  Ainakin minun mielestäni. Saa olla eri mieltäkin jos haluaa.

Hyvästä tunnelmastako vai hienosta säästäkö johtui mutta tulostaso muodostui paremmaksi kuin mitä olen muistini mukaan milloinkaan tavannut seuraotteluissa. Kun 13 parasta kerää 36 pistettä tai enemmän niin onhan se ennennäkemätöntä. Neljä ensimmäistä 40 tai enemmän! Ja voittaja, vieläpä vieras, Carl-Johan Holmström, 45 pistettä! Meidän Sisko Partanen jäi 43 pisteellä toiseksi! Ja Tuula Räsänen, 41 pistettä riitti kolmanteen sijaan. Yhdeksän pelaajaa alitti tasoituksensa.

Joukkuetulokseen lasketaan tässä kisassa kahdeksan pelaajn tulos siten, että joukossa on oltava vähintää kahden naispelaajan saavutus. Meillä neljä parasta oli naisia. Joukkuetulokseen vadittiin 36 pistettä. Vierailta löytyi parhaat naiset sijoilta viisi ja kuusi, siis Kurkin tuloksista. Joukkueeseen vaadittiin 30 pistettä. Kun pisteet sitten ynnättiin yhteen voitiin todeta, että Tawast keräsi 306 pistettä ja Kurk 287. Kiertopalkinto jäi näin ollen meidän haltuumme vuodeksi. Sinä aikana pitää vielä selvittää onko nyt jaettu palkinto se aito ja alkuperäinen. Siinä on kyllä oikea laatta, mutta kuvaus ei täsmää ja vuosilaatatkin puuttuvat. Ehkä selviää aikanaan, tai sitten ei.

Lähimmäksi lippua väylällä 7 osui vieraiden Batu Karasar.

Kutsu ensi vuonna saapua Kurkiin saatiin, joten sinne sitten aikanaan koittamaan, josko onnistuttaisiin yhtä hyvin myös vieraalla maalla. Kiitos kaikille mukanan olleille hyvästä tunnelmasta ja pelistä. Kiitos keittiölle maukkausta syömisistä.

Heikki

Scroll to Top