Seniorit hikoilivat nyt Tawastilla

Teksti: Heikki Aaltonen

Kauden kahdeksas osakilpailu pelattiin poikkeuksellisesti tiistaina Tawastilla. Lämpömittari näytti parhaimmillaan 31 astetta, onneksi välillä vähän tuuli leyhähteli ja taisi taivaalla vähän pilviäkin näkyä. Aika tuskaista oli varmasti monelle, mutta yritetään kestää. Marraskuussa ei tarvitse voivotella kuumuutta. Hellekö pelottanut osaa pelaajista, sillä mukana oli tällä kertaa vain 83 pelaajaa. Kentän kunnolla ei ainakaan pitäisi olla mitään tekemistä poissaoloihin. Hyvään kuntoon ovat porukat paikat saaneet. Alku ei ehkä ollut paras mahdollinen, mutta kyllä nyt kelpaa. Pelattiin ensimmäistä kertaa ilman siirtosääntöä. Asiasta voi olla täsmälleen kahta eri mieltä. Nyt mentiin kuitenkin näin.

Tuloksistakin voi päätellä, ettei pelialustassa hirveän paljon vikaa voinut olla. Naisten puolella Partasen SISKO teki tuloksen, jollaista ei ole taidettu ennen nähdä viikkokisoissa, en ainakaan muista. Brutto 84, netto 64 lyöntiä! Huikeaa peliä, mestikset lähestyvät, kestääkö Siskon kunto? Korkia-Ahon Maritta pelasi kakkoseksi tuloksella 68, hieno saavutus sekin. Ylemmässä tasoitusryhmässä Mikkotervon Anna- Maija pelasi hänkin alle tasoituksensa, pisteitä 38. Sisko brutto 84 oli myös paras koko naispelaajien joukossa.

Eivät miehetkään huonosti pelanneet, vaikkeivät ihan vastaaviin huippuihin yltäneetkään. Alemman tasoituskisan voitti Heikki Aaltonen tuloksella 69. En kommentoi muuten kuin sanomalla, että paistaa se aurinko joskus risukasaankin. Mukavassa seurassa on hieno pelata paineettomana, kun aikaisempien esitysten johdosta ei ollut minkäänlaisia odotuksia. Poikkeuksellinen rangella käynti ennen kierrosta tuotti sekin vain tuskaa ja murhettaL. Myös Kaukosen Arto alitti tässä sarjassa tasoituksensa pelaten 71. Toisessa kategoriassa voiton nappasi Suhosen Pentti tuloksella 39 pistettä. Muita onnistujia olivat Ruokosen Olli ja Rysän Pekka, molemmilla 37 pistettä. Mitenhän se Olli jaksoi, kun ensin lähetti meitä matkaan reilun puolitoista tuntia? Sama koskee kyllä Auliakin. 35 pistettä lähettäjäurakan jälkeen on hatun noston arvoinen suoritus. Tasoitukseensa pelasivat tämän lisäksi Virtasen Sakari, Heiniön Jarmo ja Kivensalon Osmo. Parhaan scr-tuloksen pelasi kukapas muu kuin Kettusen Jari, jolle nyt kirjattiin tasan 80 lyöntiä.

Kiertue pitää nyt parin viikon tauon. Ensi viikolla kisaillaan kentillä ESGA:n joukkue EM-titteleistä. Everstille palataan keskiviikkona 15. 8.

Heikki

Scroll to Top