Senioreille voitto Kotkasta!

Senioreiden perinteinen seuraottelu Kymen Golfin kanssa käytiin Tawastin kentällä keskiviikkona, 25.7.2023 loistavissa olosuhteissa. Sää oli aurinkoinen, ei liian kuuma, tuulta ei nimeksikään. Kenttä EM-kisojen jäljiltä mahtavassa kunnossa, viheriöt varmaan kotkalaisten mielestä hitaat, joten pientä kotikenttäetua oli tiedossa. Kotkassahan on tunnetusti yhdet varmaan koko Suomen nopeimmat viheriöt. Monasti sen olemme saaneet katkerasti kokea.

Yli 30 vuotta on tätä kisaa pelattu. Tapahtuman käynnistävät kotkalainen golflegenda, nyt jo taivaallisilla viheriöillä puttaileva Pekka Gynther ja meidän Heikki Erkkilä, joka tälläkin kertaa oli mukana puolustamassa Tawastin kunniaa. Nyt oli pelaajia mukana Kotkasta 26 ja meiltä 35. Joukko on vähän kasvanut sitten alkuaikojen, jolloin mukana oli 10+15 pelaajaa. 30-vuotisjuhlaottelussa määrää hiukan kasvatettiin, tilapäisesti, mutta niinkuin monen muunkin tilapäisen asian kohdalla on käynyt (autoilijat muistavat lämmöllä monia tilapäisiä, nyt pysyviä juttuja) tässäkin tapauksessa tilapäinen on muuttunut pysyväksi. Hienoa, että on voitu pelata isolla porukalla! Kotkassa on aina ollut kiva käydä, on tuntenut itsensä tervetulleeksi, ja tunne taitaa olla molemminpuolinen.

Ja sitten itse asiaan. Pelimuoto on seuraottelun luonteeseen hyvin sopiva tasoituksellinen pistebogey. Joukkuetulokseen on laskettu hiukan vaihteleva määrä pelaajia, asiasta on aina sovittu ennen pelin alkua vallitseva tilanne huomioiden. Tällä kertaa sovittiin joukkuetulokseen 5 nais- ja 10 miespelaajaa. Pienenä lisämausteena lyötiin väylällä 7 lähin lippu-kisa.

Harvat ovat ne kerrat kun tawastilaiset ovat selviytyneet voittajina tästä karkelosta. Tarkkaa lukua en tiedä kun osa laatoista on matkan saatossa pudonnut kiertopalkinnosta pois vaikkei sitä varmastikaan ole saunan lauteilla käytetty:) Golfarit ovat hiukan jääkiekkoilijoita sivistyneempiä! Mutta sen tiedän varmuudella, että alle 10 kertaa on pysti talvehtinyt meidän kaapissa. Mutta mutta, kuinkas kävikään! Kun keittolounas oli nautittu ja pisteet ynnätty saatiin lopputulemaksi tawastilaisille pisteitä 183+365=548 ja vastaavasti kotkalaisille 190+333=523. Loistavaa Tawastin tiimi. Erityisesti meistä kunnostautui kisan ikäpresidentti, ikinuori Seppo Koponen, Sepolla pisteitä 41 ja kisan selvä ykkönen. Sepon scr-lyöntipelitulos oli 89 eli sama minkä hän täyttää syksymmällä. Harva pystyy moiseen! Toisena tuloksissa on meidän Lauri Lindberg pistein 39. Samaan pistemäärään pelasivat kotkalaisten Marja-Liisa Karhu ja Soili Kalliomaa. Alle tasoituksensa pelasi kaikkiaan 10 osallistujaa. Meidän paras naispelaaja oli Kiki Pekarila, pisteitä 38. Kotkalaisten paras mies oli Heikki Lassila pistein 36. Lähimmäksi lippua osui vieraiden Ilkka Iivonen, 1,83m. Kävi ihan samoin kuin viime vuonna Kotkassa, isännät voittivat seuraottelun ja vieraat lähin lippu-kisan. Historia toisti itseään.

Kutsu Kotkaan ensi vuonna saatiin, joten meillä on vuosi aikaa hioa kynsiämme ja ottaa historian ensimmäinen vierasvoitto Kotkassa! Siihen saakka, rangella tavataan!

Mukana pelaillut

Heikki

Kuvat: Terhi Kvikant

Scroll to Top