Senioreille SM-kultaa!

\"\"

Sarjan M75 suomenmestaruudesta pelattiin tiistaina ja keskiviikkona 20.-21.7.2021 Espoo Ringside Golfin kentällä. Mukana oli lähes 100 sarjan eturivin pelaajaa ympäri Suomea. Pelattiin paitsi henkilökohtaisesta mestaruudesta myös joukkuemestaruudesta 3-henkisin joukkuein. Mukana 11 teamiä.

 

Sää suosi tapahtumaa. Pahimmat helteet olivat takana päin. Tiistaina loppupään pelaajat saivat hiukan vettä niskaansa, keskiviikkona sää oli oivallinen golfin peluuseen. Jos jotain tuuli haittasi, niin saihan siitä syyn, mutta tosiasiassa melko tasapuoliset olosuhteet kaikille. Kenttä oli hienossa kunnossa. Tiistaina tuntui, että viheriöt olisivat olleet hiukan nahkeat, mene tiedä, mutta keskiviikkona nopeutta oli ihan riittämiin pappagolfareille. Lippujen paikatkaan eivät olleet toisena päivänä ihan helpoimmasta päästä niin kuin asiaan kuuluukin mestaruuksista pelattaessa. Silti toisena päivänä pelattiin koko kisan paras tulos. Harjoitus tekee mestarin!

 

Tawastista mukana oli neljä pelaajaa, Lauri Luru Lindberg, Toivo Topi Pönni, Heikki Vehkis Vehkaperä sekä allekirjoittanut. Joukkueen muodostivat Luru, Vehkis ja minä. Topi oli jo kauden aikana valitellut hiukan terveyttää, joten päätettiin yrittää pärjätä ilman moninkertaista mitalistia.

 

Tiistaina Tawastin joukkue näytti taivaan merkit muille ja mitä tuleman pitää. Vehkis ja minä pelasimme 81, Luru 82! Joukkuekisassa 14 lyönnin etumatka seuraavaan. Henkilökohtaisessa kisassa 81 oli kärkitulos. Odotukset olivat korkealla.

 

Toisena päivänä Luru starttasi toiseksi viimeisessä ryhmässä, Vehkis ja minä viimeisessä yhdessä Hyvinkään ex-toimarin, vanhan ystäväni Martti Raunion kanssa. Kaikilla pohjalla 81. Ihan samanlaista ilotulitusta ei toinen päivä ollut. Itse pelasin 85, Luru 88 ja Vehkis hiukan lähipelinsä kanssa tuskaillen 91. Henkilökohtaisissa tuloksissa Luru sijoittui lopulta yhdenneksitoista, Vehkis seitsemänneksitoista. Allekirjoittaneella oli hyvä kaksi päivää ja lopputuloksena kolmas sija tasatuloksella hopeaa voittaneen kanssa tyydytti kyllä suuresti. Voiton korjasi lopulta Nakkilan Matti Saresvirta, jonka toisen päivän tulos 79 oli samalla koko kisan paras. Näin sen pitääkin mennä!

 

Mutta sokerina pohjalla joukkuekisa. Isolla etumatkalla lähdettiin, ero kutistui, mutta lopulta neljän lyönnin erolla Tawast korjasi voiton! Ei ihan jokapäiväistä meilläkään. En tiedä montako joukkuemestaruutta seuralla on aikaisemmin mutta nyt tuli yksi lisää. Toivottavasti Vesa löytää mitalille paikan jossain klubin seinällä. Kiitos joukkueen jäsenille hienosta kisasta!

 

Heikki

Scroll to Top