Senioreiden seuraotteluihin osallistumisesta

Senioreiden seuraotteluiden rumba soittaa ensi tahdit tulevana tiistaina, kun Kurk saapuu vieraaksemme. 5 nais- ja 11 miespelaajaa pitäisi saada ykköstiille puolustamaan Tawastin kunniaa ja mainetta. Tällä hetkellä osallistujalista on kyllä surullisen vajavainen. Vain 8 nimeä listalla. Ei maksa mitään, saa ilmaisen aamukahvin ennen peliä ja lounaan pelin jälkeen, tutustuu uusiin ihmisiin, saa olla mukana voittavassa joukkueessa. Pelimuotona armeliain eli tasoituksellinen pistebogey. Eikö tosiaan kiinnosta vai onko mennyt tieto ohi? Kilpailukalenteri auki vielä torstain 25.5.2023.

Vielä huonommin ovat asiat seuraavan seuraottelun osalta. Tiistaina 6.6.2023 pitäisi mennä Nurmijärvellä samansuuruisella joukolla. Tällä hetkellä kasassa on 5 nimeä, joista vain yksi miespelaaja eli allekirjoittanut viran puolesta. Kaiholla muistelen niitä aikoja, kun halukkaita oli jonoksi asti. Nurmijärven osalta hiukan ymmärrän, kun pelimuotona on tasoituksellinen lyöntipeli ja kyseessä on vieraspeli mutta sittenkin. Suhtautuminen golfin peluuseen on hyvin henkilökohtainen asia eikä kaikkien tarvitse olla samalla lailla intohimoisia kuin minä, jolle seuran edustaminen aina kun kutsu kuuluu, on kunnia-asia, mutta eikö tosiaan löydy edes 10 vapaaehtoista miespelaajaa? Naiset ovat olleet kiitettävän aktiivisia. Tiettyä kauhua herättää tietenkin Nurmijärven väylä C 9, mutta toivotaan, että se ei ole pelivuorossa tuolloin.Tämäkään ei maksa mitään, saa ”ilmaisen” pullakahvin ennen peliä ja lounaan pelin jälkeen, meni niin tai näin. Matkakulut kylläkin jäävät omalle kontolle, mutta jos kimppakyydillä menee, niin nekin ovat varsin maltilliset. Matkaahan on noin 70 km suuntaansa, ajoaika 50 min. Nurmijärven kenttä on aivan loistavassa kunnossa.

Edellisen johdosta jännityksellä odotan, mitä tapahtuu, kun kotkalaiset saapuvat vieraaksemme tiistaina 25.7.2023. Tämä alunperin 10+15 pelaajan ottelu on paisunut nykyään 30-35 pelaajan suurtapahtumaksi. Yhteislähdöllä mennään ja pelimuotona tasoituksellinen pistebogey. Ei maksa omilta mitään ja kaupan päälle aamukahvit ja kisalounas. Kotkalaiset ovat olleet aina niskan päällä, mutta kotikentällä olemme onnistuneet muutaman kerran yllättämään. Kisaahan on pelattu jo yli 30 vuoden ajan. Kurkin kanssa pitkäikäisin seuraottelu. Epäilen vahvasti, ettei koko Suomesta löydy montaakaan vanhempaa traditiota golfin osalta. Todella toivon, että tähän tapahtumaan saataisiin jalkeille runsaslukuinen pelaajakaarti. Ymmärrän täysin, että senioreiden ykköspyssyt keskittyvät tärkeimpiin kisoihin, nämähän ovat enemmän sosiaalisia tapahtumia, mutta muille lajin harrastajille nämä antaisivat hienon mahdollisuuden tutustua myös golfin toiseen elementtiin eli kilpailemiseen leppoisassa, ei niin haudanvakavassa, hengessä. Kun on iso osanottajajoukko ja lopputulokseen lasketaan mukaan vain osa tuloksista, antaa sekin itselle mielenrauhan ja poistaa tarpeettoman hampaiden kiristelyn.

Positiivisessa hengessä, ei uskonsa menettänyt

Heikki

Ps. Kaupunkiotteluun 30.6. ja syksymmällä pelattavaan 10 seuran otteluun valitsee toimikunta joukkueen siihen astisen viikkokisojen menestyksen perusteella. Sama koskee Aulangon kanssa pelattavaa Ryder Cup-ottelua.

Scroll to Top