SENIOREIDEN FINAALI

Keskiviikkona, 20.9. pelattiin senioreiden perinteinen kauden päätöskisa. Sääennusteet olivat matkan varrella vähän sitä sun tätä, mutta kisapäivänä ilma oli kisan kannalta vallan erinomainen, aamjuinen paikoittainen tihku hävisi, ajoittain saatiin jopa nähdä vanhaa sinistä taivasta ja kun oikein tarkasti taivaalle tähysti niin pilkahtihan siellä aurinkokin joskun pilvien lomassa. Lämpötila ihan sopiva syyssääksi, shortsit olivat sentään kadonneet pelaajien päältä. Taisi joku kyllä pelata paljain käsivarsin, lämminveristä porukkaa! Itsellä kolmet pitkät hiat 🙁

Pelaajia oli ilmoittautunut ennätysmäärä, 64. Lähtöviivalle ilmestyi lopulta 60, joka sekin on uusi ennätys. Pelimuuotona tälläkin kertaa tasoituksellinen pistebogey sekä tasoitukseton scr. Höysteenä joukkuekisa, totta kai! Kenttähän oli ihan mainiossa kunnossa, vähän paikoin kosteahko ja väylillä rullit vähissä. Senioreille haastavaa mutta toisaalta sitä kompensoitiin pelaamalla tiiltä 53, siis miehet! Naiset tutulta tiiltä 50.

Pääsarjassa pb hcp 12 pelasi tasoitukseensa tai alle, ei huono! 35 pelaajaa eli yli puolet yli 30 pistettä. Eiköhän sovita, että lopetetaan valittaminen kentän kunnosta, viheriöistä ja lipun paikoista. Tällaisten tulosten jälkeen en oikein usko, että niistä vikaa löytyy 🙂 Koko kauden hyvää jälkeä tehnyt Räsäsen Tuula oli tälläkin kertaa paras keräten 42 pistettä. Paljon ei hävinnyt toinen superkauden pelannut Yläsen Ilkka, jolla 1 piste vähemmän. 39 pistettä löytyi sekä Anttosen Karin että Virolan Eskon korteista. Eskolle kolmas palkinto koska Kari sijoittui scr- sarjassa vielä paremmin ja perinteen mukaisesti pelaaja voi saada vain yhden palkinnon erikoiskilpailut ja arvonnat poislukien. Kenellekään ei liene yllätys, että Selinin Juha voitti scr-sarja. Tulos 73, etulenkillä 3 bogeyta (mm väylällä 7 ??) ja 1 birdie, takalenkillä 8 paria ja birdie väylällä 17. Helppoa kun sen osaa! Hyvin piste Anttosen Kari kuitenkin kampoihin, johti jopa etuysin jälkeen yhdellä mutta olihan tuo Juhan takaysi yksi alle aika murhaava. Kari joutui lopulta taipumaan kolmella lyönnillä ollen kakkonen. Itse asiassa voitto ratkesi väylillä 17 ja 18. Nämä väylät Juha yksi alle, Kari kolme yli, neljän lyönnin ero. Kolmas oli Heikkilän Ari tuloksella 78. Yläsen Ilkka ja Rankin Ari pelasivat myös alle 80.

Joukkuekisassa laskettiin par 3 väylillä kolmen pelaajan tulos, par 4 väylillä kahden ja par väylillä yhden. Kun samaan joukkueeseen sattuivat Räsäsen Tuula ja Yläsen Ilkka niin eipä siinä jäänyt muille paljon nokan koputtamista. Rintalan Sinikka ja Tammisen Mika säestivät vielä omalla panoksellaan joukkueen hienoon 95 pisteen voittoon. Toivottasti klubilounas maistuu! Lähimmäksi lippua väylällä 7 osui Toikan Kari. Pallon etäisyys reiästä 60 cm. Väylällä 11 tarkin oli maanmittarin tarkkuudella Erkki Räsänen, jonka pallo makasi 1,43 m päässä reiästä.

Tilaisuudessa jaettiin myös viikkokisan palkinnot menestyneille tawastilaisille. N 50 hcp Anna-Maija ykkönen! N 50 scr Anna-Maija kolmas. N 70 hcp Räsäsen Tuula ykkönen, Partasen Sisko kakkonen! N 70 scr Sisko kakkonen, Tuula kolmonen. M 50 hcp ykkönen Yläsen Ilkka, kolmonen Heikkilän Ari. M 50 scr mestari Selinin Juha, Heikkilän Ari tässäkin kolmas. M 70 hcp kaikki palkinnot menivät aulankolaisille. M 70 scr Anttosen Kari kakkonen, Vehkaperän Heikki kolmonen.

Jaettiin myön reikäpelin palkinnot. Pelaajia 20, finaalissa paras Virtasen Jari, joka kukisti Hyytiän Teemun luvuin 5/3. Kolmospalkinnot Harilon Juhalle ja Heikkilän Arille.

Näin on senioreiden kausi 2023 paketissa. Tawastilla vielä kolme yleistä kisaa jäljellä ja sitten kauden päättäjäiset. Pelit toki jatkuvat niin kauan kuin kenttä on auki. Omalta osaltani kotimainen kausi Tawastilla päättyi tähän. Perjantaina vielä hyödyntämään vierailuoikeus Hirvihaarassa, sitten kamat kasaan ja siiville.

Omasta puolestani parhaat kiitokset kaudesta kaikille senioreille. Hauskaa oli jälleen ja vaikka SM-mitalisaalis jäi tänä vuonna vähän laihaksi, ensi vuonna entistä innokkaammin taistoon. Talve varalta senioreille on Ollin johdolla suunnitteilla jälleen talviharjoittelu, joten seuratkaapa sähköpostia ja Tawastin sivuja. Viritteillä on myös tarjouksia Hattula Golfin simulaattoriin ketä kiinnostaa. Tästäkin hieman myöhemmin kunhan tämä kausi saadaan käsiteltyä. Kiinnostaako ketään moneen kertaan lykätty kevätretki Pärnuun ja Riikaan? Suunnitelmat on edelleen olemassa. Jos kiinnostaa laittakaa talven aikana viestiä minulle. Jos riittävä määrä lähtijöitä (  n. 30) löytyy niin mikä ettei.

Iso kiitos kaikille! Hyvää syksyä. Pysykää terveinä, pitäkää huolta itsestänne ja lähimmäisistänne!

Heikki

Scroll to Top