RYDER CUP TAWG – AGK

Tawastin ja Aulangon senioreiden perinteinen Ryder Cup pelattiin tiistaina-keskiviikkona 18.-19.9.2023 Tawastin kentällä. Viime vuosina vakiintuneen tavan mukaan joukkueissa on 4 nais- ja 6  miespelaajaa siten, että naisista 2 on sarjasta N 50 ja 2 sarjasta N 70. Miehistä vastaavasti 4 sarjasta M 50 ja 2 sarjasta M 70. Ensi vuonna jako saatta hiukan muuttua, ainakin viikkokisatilastot kertovat hiukan toista. Koska miehet pelaavat eri tiiltä ( 53 ja 58) ei lukumäärä voi olla tasan 3 kumpaakin, ekana päivänä kun pelataan kahden hengen joukkuein pelimuotoa fourball better ball. Toisena päivänä on sitten pelimuotona single. Kyseessä on reikäpeli ilman tasoituksia. Alun alkaen on sovittu, että parien määrittelysä ei taktikoda vaan pyritään saamaan mahdollisimman tasaiset pelit. Asia, jossa ainakin tällä kertaa onnistuttiin ihan hyvin.

Maanantain paripeleissä jo saatettiin nähdä tämän kerran pelin henki. Aulangon naiset voittivat molemmat pelinsä. Tawastin M 50-sarjalaiset samoin omat koitoksensa. M 70 miehissä koettiin ehken pieni yllätys kun meidän väkivahva kaksikkomme Ahtiainen/Anttonen kärsi kirvelen 1 up tappion Aulangon Eloranta/Viitasaari-parille. Tilanne ekan päivän jälkeen Aulangolle 3 – 2.

No, ei hätää. Toisena päivänä pelataan 10 single-ottelua, runsaasti pisteitä vielä jaossa. 9N reiän jälkeen tilanne näytti hiukan huolestuttavalta. Ilkka ja Ari johdossa, Juha tasan ja yllättäen Juha yhden häviöllä Timoa vastaan! Sisko niskan päällä, Merja hikan allakynnessä Erjaa vastaan, Merja ja Anna-Maija vaikeuksissa, samon kuin Kari. Rami sentään yhden johdossa.

Reikäpeli on kuitenkin reikäpeli. Ihan jotain muuta kuin yleisemmin pelattava lyöntipeli. Ilkka lopetti matsin jo varhain, 7/6 ja selvä voitto. Ari joutui tikille murra selvitti pelin väylällä 17 Eeron epäonnistuttua lähestymislyönnissä. Juha joutui nöyrtymään samon väylällä 17 luvuin 2/1. Juha ryhdistäytyi takalenkillä ja Timo joutuoi toteamaan Juhan paremmakseen lopulta luvuin 4/3. Samoin luvuin kuittasi Sisko pelin edukseen. Tuo lukema oli päivän sana, Näillä luvuilla Erja voitti Merjan, Johanna Aulin ja Seppo Karin. Anna-Maija taisteli hienon tasapelin Pirkkoa vastaan, muuten koko ottelun ainoa tasapeli! Viimeisessä käynnissä olevassa pelissä Raimo ja Hannu taistelivat siitä kumpi lopulta ontämän parin parempi. 18 väylän tiillä koko peli oli oikeastaan jo ratkennut ja kävin sen myös kertomassa pelaajille mutta into oli piukassa. Halusivat vuodattaa viimeisetkin hikipisarat taistelutantereelle. Ei puhettakaan sopimisesta tasapeliin, jossa pari siinä vaiheessa oli. No, pelatkoon, ajattelin. Raimo teki upean birdien, kakkoslyönti lähes viheriön kantissa, eagle-chippi vain hitusen ohi reiän ja voitto 1 up-lukemin. Tämä myös viimeisteli loppulukemiksi tasan 7 ½ – 7 ½ eli tasan. Sääntöjen mukaan tasapelin sattuessa jatkoreikiä ei pelata, vaan kiertopalkinnon saa haltuunsa edellisen vuoden voittaja. Tällä kertaa meidän harmiksi AGK. Tappio kotikentällä tuntuu kaksin verroin katkerammalta. No, toisaalta sen kasvattaa sisua ja taistelumieltä ensi vuoteen, jolloin taas kohdataan Everstillä. Pitäköön nyt pystin, haemme sen ensi vuonna takaisin, poika kotiin!

Näin tällä kertaa, katsotaan mitä ensi vuonna tapahtuu. Talvi aikaa treenata!

Sivusta seuranneena

Heikki

Scroll to Top