Ryder Cup Aulangolla ja Aulangolle

Vähän jälkijättöisesti kirjoittelen näitä juttuja, jotka nyt ovat jo historiaa. Tuli vedettyä 9 kierrosta golfia yhdeksän päivän aikana, ei jäänyt aikaa kirjoitella. Tai jos rehellisiä ollaan niin kyllä kai sitä aikaa olisi ollut, priorisointikysymys, mutta takki oli hiukan tyhjä. Nyt on nukuttu yksi yö ja sormet taas liikkuu. Ja saa kirjoittaa istualtaan!

Vuosittain pelattava senioreiden pienimuotoinen Ryder Cup pelattiin to-pe 8.-9.9. Joukkueissa 10 pelaajaa, 2 N50, 2 N70, 4 M50 ja 2 M 70-sarjoista. Ensimäinen päivä pelataan nelipalloa tai Fourball bestball- reikäpeliä, jossa kaksi pelaajaa muodostaa joukkueen pelaten kumpikin omaa palloaan. Reiän tulos on se, kummalla on vähemmän lyöntejä. Sitä verrataan vastustajan joukkueen tulokseen ja reikä päättyy joko jommankumman joukkueen voittoon tai sitten tasan. Näin jatketaan kunnes jompikumpi joukkue on edellä enemmän kuin reikiä on pelaamatta. Toisena päivänä pelataan sitten paripeliä eli singeliä, mies miestä, nainen naista vastaan. Eka päivänä on siis jaossa 5 pistettä, toisena 10.

Torstain jälkeen peli oli tasan 2½-2½. Nuoremmat naiset voitti Aulanko, vanhemmat Tawast. Vanhemmat miehet voitti Tawast, nuoremmissa toisen voitti Aulanko, toinen päättyi tasan.

Perjantaina Aulanko aloitti vyörytyksen. Kolme ensimmäistä naisten peliä päättyi aulankolaisten voittoon, neljännessä sentään Sisko pelasti pisteen meille. Tilanne tämän jälkeen 5½-3½. Voittoon tarvitaan 8 pistettä ja jaossa oli vielä 6, mitään ei oltu vielä ratkaistu. Miehet esiin. Kaksi ekaa meni toinen aulankolaisille, toinen meille. Tilanne edelleen auki. Sitten kävi niin , että aulankolaiset veivät kaksi seuraavaa, joten heidän saaliinsa oli siinä vaiheessa 8½ pistettä eli tavoittamattomissa. Peli oli ratkennut. Yhdessä Kari Marinin kanssa kävimme 16 väylän viheriöllä kertomassa kahdelle vielä pelaamassa olleelle parille, että heidän tilanteensa jäädytetään tähän, voivat pelata loppuun jos haluavat, mutta ei vaikuta enää tilanteeseen. Näistä pareista nappasimme vielä 1½ pistettä, joten loppupisteet AGK:n hyväksi 9 – 6. Onneksi olkoon voittajille, kiitos hyvästä pelistä ja rehdistä taistosta omalle joukkueelle. Kiertopalkinto jäi nyt vuodeksi aulankolaisten hoteisiin, mutta ensi vuonna kohdataan kotikentällä revanssi-hengessä. Kokonaissaldo on kuitenkin vielä vahvasti meidän puolellamme.

Heikki

Scroll to Top