Perinteinen Kinkku Scramble

Teksti: Heikki Aaltonen

Perinteinen kinkunmetsästys eli Kinkku Scramble pelattiin lauantaina 29.9. Miten sattuikaan, että viikon ainoa ja itse asiassa koko syksyn ensimmäinen pakkasaamu sattui juuri tuolloin. Lähtöä jouduttiin siirtämään jo ennakkoon ja aamulla vielä hiukan lisää, mutta kello 11 päästiin starttaamaan itse asiassa varsin hienossa syyssäässä. Tuulta ei juuri nimeksikään, aurinkokin pilkahteli silloin tällöin. Kylmyyttä vastaan voi aina pukeutua sopivasti.

Mukaan oli alun perin ilmoittautunut 30 paria, matkaan lähti yhtä vähemmän. Muistini mukaan, joka tosin tunnetusti on aika lyhyt, joskus on ollut enemmänkin tungosta tiipaikoilla, mutta hyvä näinkin. Kenttä oli ajankohtaan nähden varsin hyvässä kunnossa. Muutamat niukasti ohi livahtaneet putit saattoi aina laittaa ilmastointireikien syyksi  eikä aina ruoskia itseään. Jokainen varmasti ymmärtää, että kenttää on hoidettava ja kaikki voitava tehtävä, jotta talvehtiminen onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla.

Varmasti monen muunkin odotukset kohdistuivat meidän menestyneiden nuorten naisten Kertun ja Oonan peliin. Tasoituksella -2 he lähtivät kisaan eli kolmen lyönnin takamatkalta. Ja kyllä tulosta syntyikin. Etuysillä kuusi birdietä, kolme paria, kuusi alle. Takaysillä tahti hiukan hiipui, tuloksena ”vain” 34. Tarkoitti brutto 64, netto 66. Mutta, mutta! Herrat Sauli Lehtinen ja Heikki Veteläinen pistivät vielä paremmaksi. Ulos 32, sisään 31, brutto 63, netto 61 ja voitto sekä tasoituksin että ilman. Kovassa syyskunnossa ovat herrat! Vahinko, että kausi on lopuillaan. Nuoret miehet Eetu Sipponen ja Veeti Virtanen pelasivat tasaiset 33 sekä ulos että sisään ja sillä syntyi tasoituksellisen sarjan toiseksi paras tulos 65. Kun Sauli ja Heikki saivat jo scr-sarjan eka palkinnon eikä vanhan tavan mukaan kahta kinkkua mukaansa saa, pokkasivat nuoret miehet hcp-sarjan ykköskinkut kainaloonsa.

Lähimmäs lippua kisan väylällä 9 voitti Lauri Vuoristo tuloksella 3,71m.

Scroll to Top