Mika Uutela aloitti Tawast Golfin kenttämestarina 1.9.2017.

Mika Uutela on ollut nyt kaksi viikkoa Tawast Golfissa kenttämestarina. Aloittaessaan Tawast Golfissa Uutelalla oli jo jonkinlainen käsitys kentästä ja se onkin suurin syy, miksi Tawast Golfin kenttämestarin tehtävä kiinnosti Uutelaa. Kentän vahvuutena Uutela pitää ehdottomasti kentän lay outia, mutta myös griinien hyvä kunto on ollut miellyttävä yllätys. Runsas pelaajamäärä puolestaan kertoo kentän suosiosta, mutta vastapainona se aiheuttaa hieman haasteita kentänhoitoon.

Uutelan mukaan ensimmäiset viikot ovat kuluneet pääsääntöisesti kenttään tutustuen, mutta paljon on jo uusia työtapojakin saatu ajettua kentänhoitoon. Näin syksyllä Uutela näkee, että suurimmat haasteet ovat kentän kuivattaminen sateiden jälkeen. Varsinkin väylillä 1, 3, 4, 13 ja 16 kosteus on suuri ongelma. Näihin ongelmiin pyritään löytämään ratkaisu ilman että väylät kaivetaan kokonaan auki. Todennäköisesti hiekoitusta sekä ilmastointia lisätään kasvukaudella ja täten saadaan väylän pinta paremmin vettä läpäiseväksi. Lisäksi muutamilla griineillä ”kaadot” ovat pielessä (mm. väylät 4 ja 15) ja vesi jää liian helposti seisomaan monttuihin. Varsinkin huonon talven aikana nämä montut aiheuttavat ongelmia, kun vesi jää seisomaan ja pahimmassa tilanteessa vesi jäätyy monttuun useaksi kuukaudeksi.

Uutela pitää myös hienona, että tällä viikolla Tawast Golfiin on perustettu kenttätoimikunta (johon myös kenttämestari kuuluu), joka tukee ja auttaa Uutelaa kentän kehittämisessä. Ensi töikseen kenttätoimikunta tekee suunnitelman bunkkereiden ja muutamien lyöntipaikkojen kunnostamisesta. Isoa Master Plania ei ole luvassa, mutta pientä korjattavaa löytyy varsin paljon. Polkujen siistiminen ja osin asfaltoiminen ovat myös työlistalla.

Syksyn aikana griinit ilmastoidaan ja säiden salliessa sama tehdään myös osalle väylistä. Tällä hetkellä kentän märkyys estää isommat toimenpiteet ja onkin oletettavaa, että väylien hiekoitukset jätetään suosiolla keväälle.

Sateista huolimatta ruoho kasvaa edelleen kovaa vauhtia ja leikkuita on tehtävä, vaikkakin leikkuujälki ei ole mairittelevaa ja savi nousee ruohon pintaan.

Uutela toteaa, syyskuun alku meni niin sanotusti ”tulipaloja\” sammutellessa, mutta nyt otetaan uusia harppauksia kohti parempaa tulevaisuutta. Toivottavasti sateet antavat periksi jossain vaiheessa, että saadaan tärkeät syystyöt tehtyä ajoissa.

Uudessa työmaassa on on Uutelalle paljon opiskeltavaa ja Uutela toivookin, että myös pelaajat muistavat, että muutosta ei saada aikaiseksi yhdessä yössä.

Nähdään kentällä!

 

 

 

Scroll to Top