M 75 RP SM

Mystinen kirjainyhdistelmä? 75 vuotiaitten miesten reikäpelin suomenmestaruus, siitähän siinä on kyse. Paikkana Hirvihaara Golf Mäntsälässä, kenttänä takaysi. Tawastista mukana kolme pelaajaa, Raimo Aho, Heikki Vehkaperä ja allekirjoittanut. Mukaan pääsi rankingin 16 parasta, jotka jaettiin neljään neljän pelaajan lohkoon. Näissä kaikki pelasivat kaikkia vastaan eli kolme peliä kukin. Pelattiin vain ja ainoastaan takaysiä eli 9 reiän kisa. Voitosta sai 2 pistettä, tasapelistä 1 ja häviöstä tietty 0. Aika urakka vetää kolme ysiä eli 27 reikää peräperää kun ei olla ihan nuoria enää. Raimo ja Vehkis oli sijoitettu samaan lohkoon 4 ja heti ensimmäisessä ottelussa vastakkain. Itse pelasin lohkossa 2. Kustakin lohkosta pääsi jatkoon eli torstaille kaksi parasta eli yhteensä 8 pelaajaa.

Kun pitkä päivä oli takana todettiin, että Raimo sai vapaan viikonlopun mutta Heikit jatkavat. Torstaina piti aloittaa heti kello 8, mutta ilmojen haltija päätti toisin. Pakkasyö, syksyn ensimmäinen sattui tietenkin juuri tähän väliin ja niinpä lähtöjä jouduttiin siirtämään vajaalla puolellatoista tunnilla. Ensin 65 vuotiaat ja sitten me seiskavitoset. Pelin henki oli se, että voitolla neljän joukkoon, häviöllä pelaamaan sijoista 5-8. Tällä kertaa kävi niin, että molemmat hävisimme ensimmäisen pelin, joten tie mitalipeleihin katkesi. Kun molemmat voitimme seuraavan merkitsi se sitä, että kaksi Tawastin Heikkiä pelasi keskenään sijoista 5-6. Tällä kertaa kävi niin, että lopputuloksiin mentiin aakkosjärjestyksessä, Heikki A viides ja Heikki V kuudes.

Kun viimeisenkin kisan pisteet oli ynnätty voitiin todeta, että koko kauden ranking-listalla Heikki V on kolmas, Heikki A viides, Raimo A viidestoista ja Lauri Lindberg sijalla 22. Aika kovaa porukkaa vai mitä.

Juha Selin aloittaa urakkansa M 60 sarjassa perjantaina ja mestaruus ratkeaa lauantaina.

Mukana taistossa

Heikki

Scroll to Top