Kunniamaininta Tawastin ja Aulangon senioreille

\"\"Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy ja Kanta-Hämeen Urheilutoimittajat valitsevat joka vuosi vuoden urheilijan. Tällä kertaa valinta kohdistui keilaaja Mila Nevalaiseen ja nyrkkeilijä Santeri Kemppaiseen. Samassa yhteydessä jaetaan myös vuoden kunniamainintoja. Vuoden 2020 kunniamaininnan saivat Tawast Golfin ja Aulangon Golfklubin seniorit järjestämistään viikkokisoista.

Kisat juontavat juurensa 1990-luvulle. Perimätiedon mukaan silloin Tawastin Olli Hyvärisen ja AGK:n Jouko Aallon johdolla pelattiin kahden seuran senioreiden kesken nykyisen viikkokisan tapaista mittelöä. Jossain vaiheessa tapahtumalle haluttiin ”viralliset” säännöt, jolloin TawG:n Armas Loponen ja AGK:n Raimo Keskimaa istuivat saman pöydän ääreen ja päteviä kun olivat, niin säännöthän siinä syntyivät. Suunnilleen näillä on sitten menty aina tähän päivään saakka ja tästä eteenpäinkin. Pientä viilausta on matkan varrella suoritettu, jotta säännöt paremmin istuisivat ajan henkeen, mutta pääpiirteet ovat ennallaan.

Nyt pelataan kauden aikana 12 osakilpailua, 6 Tawastilla, 3 Hugolla ja 3 Everstillä. Sarjoja on sekä naisille että miehille kaksi, N50 ja M50 sekä N70 ja M70. Pelimuodot vaihtelevat pistebogeysta lyöntipeliin ja tasoituksellisesta tasoituksettomaan niin, että kauden lopussa löydetään voittajat kaikkiaan 8 sarjaan. Osakilpailuissa jaetaan pisteitä, joiden perusteella kauden voittajat määräytyvät.

Tapahtuma on vuosien mittaan paisunut varsin mittavaksi. Yksittäisissä osakilpailuissa on parhaimmillaan ollut yli 100 osanottajaa. Keskiarvo lienee jossain 90 paikkeilla. Se on luonnollisesti tuonut omia haasteita erityisesti 9-reikäiselle Hugolle, jossa pahimmillaan joutui odottamaan takalenkille pääsyä jopa yli pari tuntia. Nykyään ongelma on ratkaistu pelaamalla siellä erikseen aamupäivä- ja iltapäivälähdöt. Yksittäisiä pelaajia on kauden aikana kaikki mukaan laskien noin 150. Kesässä kirjataan yhteensä noin 1000-1100 suoritusta. Voidaan hyvällä omallatunnolla puhua kohtullisesta terveysliikuttamisesta. Tunnettu tosiasiahan on, että golf on mitä parhain harrastus ikääntyville ihmisille. Kukapa muuten noin vain huvikseen lähtisi 10 km:n  lenkille tai viettäisi raikkaassa ulkoilmassa 4-5 tuntia päivässä.

Kuvassa AGK:n Maire Rissanen ja TawG:n Heikki Aaltonen ylpeinä esittelevät saatuja kunniakirjoja, jotka ripustetaan klubien seinille arvoisilleen paikoille.

Scroll to Top