Kentän kastelusta                

Kesä ja lämpimät kelit ovat vihdoin saapuneet. Joku on saattanut pelatessaan ihmetellä väylien ja viheriöidenkin kuivuutta. On totta, että kenttä kaipaa tällaisilla keleillä paljon vettä. Tästä syystä meillä kenttää kastellaan kaikkina öinä täydellä kapasiteetilla klo 22-10, eli yhtensä 12 tuntia.

Kastelu on tehokkainta, kun se tehdään yöllä. Maata ei pidä kastella märäksi silloin, kun kentälle on tulossa paljon pelaajia tai jokin raskaalla koneella tehtävä hoitotyö, koska se aiheuttaa ylimääräistä maan tiivistymistä. Päiväsaikaan sadetetusta vedestä haihtuu 30-50% ennen maahan imeytymistä ja kuumalla aurinkoisella säällä pisarat aiheuttavat nurmikkoon polttovioituksia. Tästä syystä kenttää ei päivisin kastella, kuin erikoistapauksissa. Tällöin kastelua tehdään tiettyyn paikkaan pidemmän aikaa tai tasaisilla väleillä useamman kerran päivän aikana, kuten tehtiin menneenä viikonloppuna 14.tiipaikalla.

Kenttää siis kastellaan kaikkialta niin paljon, kuin se on mahdollista. Nyt toivoisimme luonnoltakin hieman reilumpaa kastelua, jotta vettä saataisiin riittävästä kaikkiin paikkoihin.

Kenttähenkilökunta 

Scroll to Top