Kaupunkiottelu 30.6. ja m75 kilpailut yyterissä

Senioreiden perinterikäs kaupunkiottelu Hämeenlinnan ja Hyvinkään välillä käytiin Tawastin kentällä perjantaina 30.6.2023. Otelulla on jo pitkät perinteet. Ensimmäinen merkintä kiertopalkinnossa on vuodelta 1990, jolloin ottelu pelattiin AGK:n ja HyG:n välillä. TawG tuli mukaan 1990-luvulla ja KyG 2000-luvulla. Vuoroin pelataan kunkin kotikentällä, pelimuotona tasoituksellinen lyöntipeli. Joukkueet muodostuvat nykyään kunkin seuran 3 nais- ja 5 miespelaajasta eli 16 pelaajaa per kaupunki. Joukkuetulokseen lasketaan 8 parhaan tulos kummastakin joukkueesta siten, että vähintään 2 naispelaajan tulos on mukana. Enemmänkin toki voi olla.

Tawastin kenttä oli hyvin toipunut talven jäljiltä ja sää suosi peliä. Muistelen, että joskun menneinä vuosina juuri Tawastilla pelatessa on raekuurokin yllättänyt pelaajat ja viheriöt ovat hetken olleet valkioita. Nyt kyse oli enemmänkin selviytymisestä helteeltä ja kuivumiselta. Reippaina päästiin  kuitenkin kaikki maaliin ja saatiin laskettua tulokset.

Vaikka kyseessä onkin joukkuepeli, palkittiin aluksia kummankin joukkueen parhaat naiset ja miehet. Hyvinkään paras naispelaaja oli tällä kertaa Helena Rajala tuloksella70. Vieraiden parhaan miestuloksen puolestaan pelasi Jarmo Puumalainen. Tulos 68. Kotijoukkueen paras nainen oli Sisko Partanen tuloksella 69. Paras mies ja samalla koko kisan ykkönen oli Reijo Vuorinen, jonka tulos oli 68. Hauska sattuma, että kukin seura sai kirjattua parhaan tuloksen.

Joukkuekisassa kävi niin kuin monta monta kertaa aikaisemminkin. Kotijoukkue piti pintansa. Hämeenlinnan 8 pelaajan yhteistulos oli 564 lyöntiä ja Hyvinkään 585. Voitto oli siis selvä eikä jossitteluille jäänyt sijaa. Hämeenlinnan joukkueen tulokseen laskettiin seuraavien pelaajien tulokset:

Reijo Vuorinen 68, Sisko Partanen 69, Anna-Maija Mikkotervo 69, Seppo Eloranta 71, Johanna Suoranta 71, Tuula Räsänen 71, Lauri Lindberg 72, Risto Saari 73.

Ensi vuonna pelataan Hyvinkäällä. Saa nähdä säilyykö kotikentän taika sielläkin.

Heikki

M 75 SM Yyteri Golf 4.-5.7.2023

Tawastilta lähti kuuden pelaajan ryhmä puolustamaan monivuotista mitaliketjua Yyteri Golfiin miesten M 75-sarjan SM-kisoihin. Kenttä tiedettiin etukäteen aika haastavaksi kapeahkojen väylien ansiosta. Runsas puusto väylien reunoilla ei yhtään helpottanut tehtävää. Koska kenttä on ns. Links-kenttä eli meren rannalla, väylien sivuilla ei aina ollut ruohopohjaa vaan pallo makasi hiekalla. No, vanha sanonta, kaikille sama. Harjoituskierros kyllä hiukan valaisi tilannetta, ummikkona olisi varmaan ollut vielä vaikeampaa.

Tällä kertaa ei valitettavasti kaikki mennyt niinkuin Strömsössä. Virheitä sattui itse kullekin ja ne kyllä kostautuivat lopputuloksissa. Säähän oli ihan kohtuullinen, tiistaina vähän sateli mutta keskiviikkona pysyttiin  kuivana. Tuuli pysytteli paikka huomioiden kohtuullisena. Mitenhän siellä pelattaisiin jos mereltä puhaltaisi oikein tosissaan?

Mitalit jäivät tällä kertaa haaveeksi niin henkilökohtaisella kuin joukkuetasollakin. Henkilökohtaisessa kisassa, jossa oli mukana 93 pelaajaa, allekirjoittanut oli sijalla 33, Vehkis ja Luru jaetulla sijalla 36, Aho ja Ahtiainen jaetulla sijalla 56 ja Kyyrä jaetulla sijalla 72. Henkilökohtaisen kisan voitti hiukan odotetustikin Messilän Markku Utti tuloksella164.

Joukkuekisassa jo ennen starttia selvä ennakkosuosikki oli Messilä, eikä muilla ollut mitään sanomista tälle porukalle. Kaikki kolme pelaajaa ovat alle 10 tasoituksella pelaavia. Voitto heltisi 29 lyönnin erolla tuloksella 508. Muista sijoista käytiinkin sitten tasaisempi vääntö. Kakkoseksi sijoittui Pickala tuloksella 535. Tawastin ykkösjoukkueen tulos 542 riitti tällä kertaa kuudenteen sijaan. Jossiteltavaa riitti mutta sehän on täysin turhaa. Kakkosjoukkue oli sijalla 10. Kaikkiaan joukkueita oli 19, joten kokonaisuutena kuitenkin ihan kelvollinen suoritus.

Tulokset kokonaisuudessaan löytyvät Suomen golfsenioreiden sivuilta jos jotain kiinnostaa. Sieltä voi katsella vaikkapa joitain aika erikoisia, tosi harvinaisia, väylätuloksia. Antavat vähän kuvaa siitä mitä voi kohdata Yyteri Golfissa. Ensi vuonna uutta matoa koukkuun!

Ylöskirjasi

Heikki

Scroll to Top