Historian ensimmäinen Finnish Tourin voitto Tawastin miehille

(kuva Juha Hakulinen)
Kaksi viikkoa sitten Kerttu Hiltunen toi historian ensimmäisen (miehet ja naiset molemmat huomioiden) Finnish Tourin voiton Tawast Golfille ja melkein heti perään Tuomas Nukari onnistui tuomaan miehille ensimmäisen Finnish Tourin voiton.

Tawast Golfin Tuomas Nukari (68–73–68, -4) nousi upeaan voittoon Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentällä pelatussa Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden toisessa osakilpailussa. Nukarin voitto varmistui vasta uusinnassa, jossa hän kukisti Aleksi Myllymäen ja Casper Simbergin.

Nukari nousi voittotaisteluun sunnuntain 68 lyönnin kierroksellaan. Hän oli maalissa lähes tunnin ennen viimeistä ryhmää, jossa Myllymäki ja Simberg pelasivat. Simbergillä oli voitonavaimet käsissään päätösväylällä, mutta reilu metrinen par-putti lipui niukasti reiän ohi.

Uusintaväylänä pelattiin Lakiston kentän 18. reikää. Ensimmäisellä kerralla Simberg putosi leikistä tehtyään bogin. Myllymäki ja Nukari lähtivät ratkomaan paremmuuttaan toiselle uusintareiälle, jossa Nukari oli lopulta terävämpi tehtyään jälleen birdien.

Kolme vuotta kilpagolfista sivussa ollut Nukari pelasi vasta toisen kilpailun paluunsa jälkeen, ja voitto maistui senkin takia erityisen makealta entiseltä amatöörimaajoukkueen vakiokasvolta.

”Nautin tästä todella paljon. Ensimmäinen ja viimeinen kierros olivat jo hyvää golfia. Ja uusinnassa onnistuin, sillä se väylä vaatii birdiejä. Ja birkuilla harvemmin uusintaa häviää”, Mika Piltzin valmennuksessa oleva Nukari sanoi.

Nukari jakoi myös kiitosta Selänne & Piltz Golf Academyn pelikavereilleen, jotka ovat kirittäneet häntä harjoitustilanteissa.

”Palasin ryhmäharjoituksiin tuossa keväällä, ja se on ollut kyllä mukavaa. Ja onhan se erilaista harjoitella, kun joku vähän katsoo perään, mitä tekee.”

Huippukuntoisella kentällä pelatun kilpailun voittopotti jaettiin jaetulle toiselle sijalle päätyneiden Myllymäen ja Simbergin kesken, sillä Nukari on vielä amatööri.

Teksti: Finnish Tour

Scroll to Top