SENIOREIDEN KIERTUEUUTISIA / kesäkuu 2018

M60 Tourin kauden avaus Meri-Teijossa 2.-3.6 – Antero Nukari ”Kympin sakkiin”

Miesten M60 Tour käynnistyi kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Meri-Teijossa helteisissä olosuhteissa 80 pelaajan voimin. Voiton vei tuttuun tapaan SHG:n Ari Vauhkonen tuloksella 155 (74 + 81) kahden lyönnin erolla Pekka Lindemaniin (NRG).
Tawast Golfin M60 golfareista parhaiten pelasi Antero Nukari, joka sijoittui kymmeneneksi tuloksella 162 (kierrostulokset 80 + 82). Kari Lahtinen oli 55. (tulos 179), Toivo Kumm 58. (180) ja Kari Anttonen 67. (183). AGK:n golfareista Timo Korhonen pelasi tasaisesti kierrostulokset 85 ja 83 ja sijoitus tuloksella 168 oli jaettu 23. Arto Kaukosen (AGK) tulos oli 193 ja sijoitus 76.

OnGolf Senioripokaalit, N50, Hill Side Golf 9.-10.6

Naisten N50 Tourin kolmas kilpailu pelattiin Hillside Golfin Valley -kentällä hyvissä olosuhteissa yhteistyössä Mid Tourin kanssa: Ensin kentälle midipelaajat ja seniorinaiset ”perään”. Sunnuntaina lyhyt sadekuuro kasteli parin väylän ajan iltapäivällä, mutta se ei vaikuttanut tulostasoon.
N50 -kilpailun voittajaksi pelasi Pirkko Havukainen tuloksella 151 (77+74) ja samalla tuloksella kakkonen oli Virpi Haataja (kierrostulokset 73+78). He onnistuivat voittamaan yhdellä lyönnillä Minna Kaarnalahden, joka on ollut vuosikausia seniorinaisten kilpailujen kärjessä. Minna pelasi kierrostulokset 77 ja 75. Pelaajilta tuli hieman palautetta lauantaina muutamien viheriöiden lipunpaikoista, jotka oli laitettu ihan mahdottomiin kohtiin griineillä.
Tawast Golfin Riitta Andersin pelasi erinomaisesti omalla tasollaan 27 reikää, mutta sunnuntain takaysillä vire hieman katosi ja loppusijoitus oli 29. yhteistuloksella 173 (84+89) 48 pelaajan joukossa. Hämeenlinnan seniorinaisista AGK:n Erja Helen-Salonen sijoittui jaetulle 14. sijalle tuloksella 167.

OnGolf Senioripokaalit, M50, Lahden Golf 9.-10.6 – Juha Selin jaetulle kakkostilalle

Lahden Golf järjesti kaksipäiväisen OnGolf Senioripokaalit -kilpailun 9.-10. kesäkuuta Takkulan kentällä, jossa on mielenkiintoisia uusia ”links-henkisiä” väyliä kenttäuudistusten jäljiltä.

\"\"

Kilpailun ylivoimaiseen voittoon pelasi Keimola Golfin Jukka Lehtonen yhteistuloksella 147 (72+75). Tawast golfin Juha Selin oli lauantain jälkeen Jukan hyvässä tuntumassa tuloksella 74. Sunnuntain kierroksella Juha löi paljon griiniosumia, mutta puttipeli ”takkuili” sen verran, että loppujen lopuksi tuloksena oli kakkossija yhdessä Messilän kokeneen Markku Utin kanssa tuloksella 155. Jaetulla neljännellä sijalla olivat tuloksella 156 kiertueen ykköstilasta taisteleva SHG:n Ari Vauhkonen yhdessä Leo Savosen (Sarfvik Golf) ja Tomi Tirkkosen (Hirsala Golf) kanssa. TawG:n Antero Nukari ei ehtinyt harjoituskierrokselle ennen kilpailua eikä päässyt viikonlopun aikana kunnolla sinuiksi Takkulan kentän kanssa ; sijoitus oli jaettu 62. tuloksella 170 (83+87).

M70 Tour 2 Vuosaaressa 26.-27.6: Toivo Pönni hyvässä vireessä!

Kuten Aaltosen Heikin kirjoittamassa erillisestä M70 -kisajutusta (28.6) hyvin ilmenee, on Pönnin Topi löytämässä erinomaisen kilpailuvireen tärkeimpien kilpailujen lähestyessä. Scr-sarjassa Topin tulos 164 lyöntiä (kierrostulokset 78+86) riitti jaetulle kolmossijalle kolme lyöntiä Imatra Golfin Raimo Juutille hävinneenä. Hcp-sarjassa voiton vei Golf Talman Hannu Koskinen nettotuloksella 141 (72+69) ja Topi oli kakkonen lyönnin perässä (67+75 = 142).

M60 Tour, 2. Osakilpailu, Espoon Ringside Golf 17.6

Miesten M60 -kiertueen toinen osakilpailu pelattiin Espoossa Ringsiden kentällä (par 73) aurinkoisena sunnuntaina 17.6 ja paikalla oli 96 pelaajaa. Järjestelyt toimivat ”Rinkussa” moitteettomasti, kenttä oli hyvässä pelikunnossa ja tulostaso oli varsinkin kärjen osalta erinomainen.
Voittaja oli tuttuun tapaan SHG:n Ari Vauhkonen, joka otti ”luulot pois” etuysillä, teki kolme birkkua ja oli tuloksessa -3! Takaysi: yhdeksän paria ja lopputulos 70 lyöntiä (-3). Voitto tuli neljän lyönnin erolla Peter Kaskeen (Kullo golf, 37+37) ja Seppo Pakolaan (Nevas golf, 38+36).
Tawast golfin senioreista Antero Nukari ja Jari Kettunen päätyivät jaetulle 21. sijalle pelattuaan kentän 80 lyönnillä (Antero 41+39 ja Jari 40+40), Kari Anttonen pelasi 82 (jaettu 31. sija) ja Toivo Kummin tulos oli 87 ja sijoitus jaettu 61. AGK:n golfareista Timo Korhonen päätyi sijalle 82. (tulos 91) ja Arto Kaukonen sijalle 84. (tulos 93). Antero Nukari on kahden osakilpailun jälkeen M60 ”Order of Merit -listalla” sijalla 12. 89,50 pisteellä Ari Vauhkosen johtaessa 175 pisteellä.

OnGolf Finnish Senior Tour 2, N50, Pickala Golf 30.6-1.7

Suomen seniorigolfarinaiset (N50) saapuivat mittelemään paremmuudesta Pickalan Forest -kentälle kesä-heinäkuun vaihteessa. Pelisää oli hieman viileämpi ja tuulisempi verrattuna alkukesän helteisiin, mutta kenttä oli palautteen perusteella loistokunnossa ja vaihteleva tuuli aiheutti päänvaivaa mailavalintojen suhteen. Kaksipäiväisen kilpailun voitti StLaurence Golfia edustava Virpi Haataja, jonka erinomainen sunnuntain kierros 76 lyöntiä nosti hänet kahden lyönnin ”takamatkalta” voittoon. Voittotulos oli 156 (80+76), millä Pickala Golfin kaksikko Anna-Maria Lehtonen (78+80=158) ja Marika Soravuo (80+79=159) jäivät kakkos- ja kolmosijoille.
Tawast Golfin Riitta Andersinin lauantaikierroksen pelifiiliksen vei väylä neljän (Par3 120m) ”triplapar” ja loppukierros oli melkoista taistelua, tuloksena 95 lyöntiä. Riitta päätti kuitenkin tulla taistelumielellä sunnuntaiaamuna kentälle ja palasi omalle tasolleen: 83 lyöntiä tasaisella pelillä (tuloskortissa ainoastaan nelosia ja viitosia!) tuotti jaetun 34. tilan 53 pelaajan joukossa. AGK:n Erja Helen-Salonen hävisi Riitalle yhdellä lyönnillä ja oli sijalla jaettu 38.

OnGolf Finnish Senior Tour 2, M50, Pickala Golf 30.6-1.7

Miehet pelasivat FST-kiertueen kisan Pickalassa Park -kentällä, joka oli erittäin hienossa kunnossa varsinkin viheriöiden osalta ja puttaaminen nopeilla griineillä oli siten loogista. Puuskittainen tuuli aiheutti varsinkin sunnuntaina välillä harmia ja vaikutti hieman tulostasoon. Kilpailun kärjessä jatkui Jukka Lehtosen ja Ari Vauhkosen kova taistelu kiertueen ”Order of Merit – pistetaulukon ykkössijasta. Ari ”otti omansa” tuloksella 147 (kierrostulokset 71+76) ja Jukka oli toinen tuloksella 149 (73+76). Jaetulle kolmannelle sijalle päätyivät Jari Danielsson (Sarfvik) ja Timo Pulkkinen (Golf Talma) yhteistuloksella 151.
Tawast Golfin M50 -seniorigolfareista hyvässä pelivireessä ollut Olli Laine joutui viime hetkellä perumaan osallistumisensa kovien selkävaivojen takia ja Olli kertoi ”FST-kauden olevan taputeltu” tältä vuodelta. Toivottavasti Olli saa tilanteen hallintaan lähiviikkoina. Tsemppiä Olli!
Jari Kettusen viikonloppu oli kaksijakoinen: lauantaina peli oli hyvin ”hanskassa” ja varsinkin puttipeli rentoa, tuloksena 76 lyöntiä ja jaettu viides tila lauantain jälkeen. Sunnuntaina takaysillä sitten puttivire hävisi ja neljä kolmen putin griiniä johtivat kierrostulokseen 83. Lopullisella tuloslistalla Jari oli jaetulla 23. sijalla 117 pelaajan joukossa. Antero Nukari kehui lauantain jälkeen loistavia viheriöitä ja muutenkin kentän kuntoa. Antero pelasi tasaisesti kierrostulokset 82+82 ilman birkkuja ja oli jaetulla 37. sijalla.