Kenttätoimikunnan tiedote kentänhoidosta

Kauden alku on ollut haastava kentänhoidollisesti ja oman mausteensa ovat tuoneet viime syksyn hurjat sateet sekä tämän kevään ennätyksellinen kuivuus.

Normaalien kentänhoitotöiden lisäksi kentällä on vaihdettu yli 40 viallista sadetinta.

Lisäksi töitä on tehty myös bunkkereiden parissa ja nyt kentän vajaasta 70 bunkkerista yli puolet on saatu kantattua ja hiekkaa lisättyä. Työtä jatketaan vielä seuraavat kaksi viikkoa ja tähän palkattu myös lisätyövoimaa, että työ saadaan tehty ripeästi sen haittaamatta muita kentänhoitotöitä.

\"\"

Griinien leikkuukorkeus on nyt 4mm ja sitä päästään alentamaan, kun griinien nurmipinnat on saatu kokonaan umpeen. Kuten varmasti on huomattu, niin griinit ovat parantuneet huomattavasti ja nyt kentällä on enää muutama griini hieman heikommassa kunnossa. Näitä ns. ongelma griinejä on kylvetty useaan otteeseen ja nyt näyttää lupaavalta.

Väylien kunto on parantunut kohisten ja näiden leikkuukorkeutta aletaan vähitellen laskea. Väyläruohon pituutta on jouduttu pitämään hieman normaalia pidempänä johtuen sateettomasta alkukesästä.

 

Apilan, voikukan ja muiden rikkakasvien torjuntaa on tehty myös paljon ja näiden torjuntojen hyödyt ovat nähtävissä seuraavina vuosina.

 

Kesän aikana on tullut kyselyä, miksi kentällä ei ole tehty esim. viiltoilmastusta edellisvuosien tapaan ja syy on yksinkertaisesti kuivuus. Valitettavasti kentän väyläkastelu ei ole riittävä ja viiltoja tehdessä väylien kuivumisen uhka on liian suuri. Kuivuudesta johtuen väylähiekoituksia ei olla voitu tehdä kevään jälkeen. Hiekoituksella väylien pinta tulee tasaisemmaksi ja tätä päästään tekemään, kun pahin kuivuus on ohitse.

 

Maaperä on lähtökohtaisesti rutikuiva lähes 1,5 metriin saakka, joten vettä tarvitaan runsaasti, että päästään takaisin normaalille tasolle. Pari pientä sadepäivää ei vielä riitä, mutta nämä toimivat hyvänä ensiapuna pahimpaan kuivuuteen.

 

Uudelle kenttähenkilökunnalle kentällä on tullut vastaan tietysti paljon uusia asioita ja välttämättä kaikista aikaisemmista työtavoista (mm. leikkuurajat) ei ole ollut täyttä tietoa. Vähitellen myös edellisten vuosien kentänhoitotöiden laiminlyönnit on saatu korjattua.

Kärsivällisyyttä on vaadittu niin pelaajilta kuin työntekijöiltäkin, mutta nyt on oikeasti valoa reilusti tunnelin päässä.

Hyvää golfkauden jatkoa meidän upealla kentällä!

-Kenttätoimikunta

Scroll to Top