Vika kerta Tawastilla

Senioreiden kesän kisakiertue pysähtyi tällä kaudella viimeistä kertaa Tawastin kentälle. Mukaan kisaan lähti vielä 68 pelaajaa. Kenttä oli edellisen päivän runsaan sateen johdosta ”kohtuullisen” märkä. Viheriöt olivat ihan ok, samoin lyöntipaikat, mutta muutamin paikoin väylät olivat kyllä aika kamalassa kunnossa. Eihän näille luonnonolosuhteille mitään mahda, hyvä, että päästiin edes pelaamaan. Aina ei voi aurinko paistaa, mutta tänä kesänä tuntuu, että sateita olisi ollut tavanomaista enemmän. Ilmatieteilijöiden mielestä kesä on varmaan ollut ihan normaali, mutta golfarin mielestä ei varmaankaan näin ole. No, samat olosuhteet kaikille, näinhän se menee.

Mielenkiintoinen tämä golf kyllä on. Viime viikolla Hugolla kukaan ei pelannut alle tasoituksensa, vaikka olosuhteet olivat hyvät ja kenttä lyhyt. Nyt kun pelattiin ”normaalimittaisella” kentällä ja märissä olosuhteissa, joissa rulleista ei ollut apua peräti viis pelaajaa kohenteli tasoitustaan. Naisista Andersinin Riitta pelasi 37 pistettä apteekkinsa lääketoimituksista huolehtimisen ohella. Hyvin pysyi fokus golfissa. Miehistä Viitasalon Hannu ja Hossin Mara keräsivät 38 pistettä kumpikin, Korpelan Esko ja Saaren Risto 37.

Turnee on yhtä vaille valmis. Ensi viikolla päätöskisa Everstillä tarjoaa hiukan lisäjännitystä, kun pelataan yhteislähdöllä ja sarjojen kärjet pyritään järjestämään samoihin lähtöihin. Saavathan sitten kannustaa toinen toistaan tai vahtia silmä tarkkana, miten vaan. Ainahan voi kuitenkin joku yllättää kauempaakin. Meidän kisamuotomme antaa kyllä siihenkin mahdollisuuden.

Ensi vuotta ajatellen miettikääpä valmiiksi miten tätä kisaa voisi uudistaa. Tällä kaavalla ei mielestäni kannata jatkaa. Scr lienee ihan hyvä, mutta kokemus osoitti, että pb- ja lp-kisassa pärjäävät aina samat pelaajat. Olettamus kauteen lähdettäessä oli toinen. On varaa antaa periksi. Perimmäinen tarkoitushan on kuitenkin saada mahdollisimman suuri joukko senioreita mukaan nauttimaan yhdessäolosta. Eikähän se haittaa, vaikka joskus pärjäisikin. Odottelen ajatuksia ensi keskiviikkona. Ikäsarjat, tasoitussarjat, pb, lp? Tiedän kyllä jo etukäteen, että mielipiteet saattavat hajaantua varsin laajallekin eikä kaikkia ajatuksia voida samalla kertaa toteuttaa, mutta koetetaan edes yrittää parantaa tämänkertaista. Sarjojen määrä oli nyt yläkantissa. Kymmenen erillistä kisaa joka kerta. Pistelaskijalle Heikki Mäittälälle liian kova tehtävä. En tarkoita, etteikö kaima siitä selviäisi, kiitos kaudesta, vaan sitä, että on kohtuutonta kuormittaa yhtä henkilöä näin paljon.

Ps. Jo etukäteen tiedoksi palkintojen jakoa ajatellen, että vanhan tavan mukaan palkinnon voi saada vain siinä sarjassa, jossa on pärjännyt parhaiten. Arvojärjestys menee scr-lp-pb. Yksittäisessä sarjassa tasatuloksissa ratkaisevat sijoitukset eri osakilpailuissa, montako voittoa, toista, kolmatta sijaa jne.

Scroll to Top