TUOMAS NUKARIN ALKUKAUDEN KUULUMISIA

Kilpailukauteni alkoi huhtikuun puolivälissä kolmella Nordic Leaguen kilpailulla Puolan Sand Valley golf resortissa. Kevät oli Puolassa hieman myöhässä ja kilpailut käytiin varsin vaihtelevissa ja kylmissä keleissä. Pelini oli ajoittain erittäin hyvää, mutta tuloksen tekemisen kanssa oli haastavaa. Niimpä jatkokierroksille todella kovatasoisessa Nordic Leaguessa ei tällä kertaa ollut asiaa. Kilpailuissa oli mukana myös vahva kotimainen edustus ja majoituimme suomalaisten kanssa samassa 12 hengen mökissä. En ollut ennen käynyt Sand Valleyssa, mutta suosittelen todellakin vierailemaan! Kaikki järjestelyt oli hoidettu hienosti ja kenttä oli erinomaisessa kunnossa, eikä matkakaan Suomesta ole kovin pitkä.

Puolan kilpailujen jälkeen oli hyvin aikaa analysoida omaa peliä ja treenata ennen seuraavia kilpailuja. Treenasin viikoittain valmentajani Mika Piltzin kanssa lajia ja tämän lisäksi kävin lenkkeilemässä ja treenaamassa fysiikkaa. Mikäli tuloksia haluaa, on vaan jatkettava kovaa työntekoa ja uskottava, että työ kantaa hedelmää pitkässä juoksussa. Toki kaikkein tärkeintä on harjoittelun ja arjen laatu, muuten harjoittelusta ei ole juurikaan hyötyä, vaikka siihen käyttäisi kuinka paljon aikaa.

Seuraavana vuorossa oli kotimaisen kilpailukauden avaus toukokuun lopussa Finnish Tourilla Kullo Golfissa. Kullo on mielenkiintoinen ja vaihteleva kenttä, joka perinteisesti on heti alkukaudesta hyvässä kunnossa varsinkin griinien osalta ja niin oli tälläkin kerralla. Tuloksien 71, 75, 73 myötä sijoituin jaetulle sijalle 24. Finnish Tourilla pelataan kolme kierrosta ja kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen viimeiselle kierrokselle pääsee 40 parasta ja samassa tuloksessa olevat. Palkintorahaa saavat kymmenen parasta miesten sarjassa. Pelissäni oli hyviä merkkejä ilmassa mutta edelleen tehottomuus hieman vaivasi ja birdien määrä jäi liian vähäiseksi kärkitaistoa ajatellen.

Tuomas Nukari puttaamassa

Viime viikolla pelattiin Finnish Tourin toinen osakilpailu Suur-Helsinki Golfissa Lakiston kentällä. Lakistolla on itselleni erityinen merkitys, koska voitin siellä kaksi vuotta sitten Finnish Tourin kisan, joten sinne on aina mukava mennä. Lakiston kaltevat griinit oli viritetty todella nopeiksi ja koviksi, joka tuotti ainakin itselleni haasteita ja varmasti myös monelle muulle. Myös kesäkuun alun kunniaksi pelasimme kovassa tuulessa ja erittäin kylmässä kelissä pienen vesisateen kera. Olosuhteet olivat haastavat ja sijoituin sijalle 10 tuloksilla 74, 71, 69. Nousujohteinen kisa ja pääsääntöisesti erittäin hyvää pelaamista, eli oikeilla jäljillä ollaan. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti seuraavia koitoksia, jotka ovat näillä näkymin vasta juhannuksen jälkeen.