Seniorit Kurk Golfissa

Senioreiden perinteinen seuraottelu Kurk Golfin senioreiden kanssa käytiin maanantaina 6.6. Kirkkonummella. Taisi olla 26:s kerta kun kohdattiin. Ainakin kiertopalkinnossa, joka talvehti meidän palkintokaapissa on ensimmäinen vuosiluku 1997. En tunne kisan historiaa, mutta tiedän ainakin joitain yhdistäviä tekijöitä. Kurk Golf ja Tawast Golf ovat molemmat Reijo Hillbergin suunnittelemia, samalla myös ainoita Suomessa, ikävä kyllä. Molempien kenttien maa-alojen omistajat, Kurkin Mattson ja Tawastin Krogius olivat hyviä tuttuja keskenään. Siinä ehkä syitä tapahtumalle.

Sää oli mitä parhain. Riitävästi lämmintä, aurinkoa, ei tuulta. Mikäpä oli palloa lyödessä. Etelä-Suomen kentät ovat olleet tänä keväänä enemmän tai vähemmän heikossa hapessa, niin myös Kurk. Ei paljoa ruohoa viheriöillä, toisin kun meillä myös väylät olivat melko kosteat. Varmaan sillä suunnalla on satanut enemmän kuin meillä sisämaassa. Aika haastavat olosuhteet. Ei ihme, että tulostaso kohonnut huikean korkeaksi, enemmänkin sangen  maltilliseksi.

Joukkueet koostuivat 12 pelaajasta, meillä oli vain 3 ladya, Kurkissa 5. Niinpä paikallisen senioripäällikön Raimo Ahon kanssa sovittiin ennen peliä, että joukkuetulokseen lasketaan 7 pelaajan tulos nin, että joukossa on oltava vähintään 2 naispelaajaa. Pelimuotona oli tasoituksellinen pistebogey, joka mielestäni soveltuu varsin hyvin tämän kaltaisiin tapahtumiin. Ei mitään kireäpipoista touhua vaan leppoisaa sosiaalista yhdessäoloa hyvän asian ympärillä.

Yleensä nämä koitokset ovat päättyneet isäntien voittoon. Niin kävi myös tällä kerralla. Kun pisteet oli saatu ynnättyä voidaan todeta, että ottelu päättyi Kurk Golfin voittoon pistein 214 – 196. Voitto oli kiistaton, pulinat pois ja harjoittelemaan. Pientä lohtua saimme sentään erikoiskilpailuista. Lähimmäksi lippua väylällä 2 osui meidän Riitta Andersin ja pisimmän draivin väylällä 17 paukautti Juha Harilo. Henkilökohtaisesssa kisassa paras tawastilainen oli Riitta Andersin pistein 31. Meidän paras miespelaaja Ari Heikkilä keräsi 30 pistettä. Kisan isäntä Kurkin Raimo Aho voitti koko kisan pistein 34. Paras kurkilainen nainen oli Vellamo Toivonen, jolla pisteitä 32.

Ensi vuonna pelataan sitten taas kotkentällä Tawastissa. Eiköhän me silloin oteta kannu takaisin meidän kaappiin!

Mukana oli myös

Heikki

Scroll to Top