Terveisiä maajoukkueen harjoitusleiriltä Etelä-Afrikasta

Suomen golfmaajoukkueiden pelaajat valmistautuivat tulevaan kauteen edellisen kahden viikon ajan Etelä-Afrikan auringon alla, Tawastin maajoukkuepelaajista Oona Kuronen oli mukana leirillä.
Kun Suomessa on kylmin talvi, on Etelä-Afrikassa kesä – ja ihanteelliset olosuhteet golfiin. Pinnacle Pointin golfkeskus Mossel Bay:ssa tarjosi loistavat olosuhteet kaksiviikkoiselle harjoitusleirille. Kapkaupungista kentälle on noin neljän tunnin automatka läpi loputtomien viini- ja hedelmätarhojen ja viljelysmaiden. Golfliiton päävalmentaja Fredrik Jendelidille paikka on tuttu jo ajalta, jolloin hän toimi Itävallan maajoukkueen päävalmentajana.

Ihanteelliset olosuhteet hyödynnettiin leirillä hyvin. Pelaajat huhkivat sekä itsenäisesti että ohjatusti lajiharjoitusten parissa kuudesta kahdeksaan tuntia päivässä. Lisäksi päiväohjelmaan kuului alkuverryttelyt sekä fysiikkaharjoitukset fysiikkavalmentaja Matti Lindholmin johdolla.

\"\"

Pelaajia leirillä oli mukana 27, tunnetuimmat heistä ammattilaiset Sanna Nuutinen, Leena Makkonen, Tiia Koivisto ja Oliver Lindell. Leirin aikana 15-vuotis syntymäpäiviään viettänyt Oona Kuronen kuuluu maajoukkueiden nuorimpaan 2003 syntyneiden ikäluokkaan. Päävalmentaja Jendelidin ja Lindholmin lisäksi valmennuksesta leirillä vastasivat Mikael Mustonen, Pasi Purhonen ja Juha Skyttä. Leirin alussa jokainen pelaaja kävi henkilökohtaisen keskustelun valmennusjohdon kanssa, jotta lähtökohdat ovat kaikille selvät ja henkilökohtainen harjoitusohjelma osataan rakentaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Oona kertoi leiriltä mieleen jääneen erityisesti erilaisten kierteiden harjoittelu, joka onnistui erittäin hyvin. Swingin osalta Oona totesi toisen leiriviikon tuoneen mukanaan isoa positiivista kehitystä talven harjoittelun pohjalta. Oona kertoi myös viihtyneensä hienosti muiden tyttöpelaajien kanssa samassa majoituksessa, jossa tytöt myös valmistivat osan aterioistaan itse.

Scroll to Top