Tawastin seniorit voittoisia seuraottelussa

Tawastin seniorit pelasit seuraottelun Kurkin senioreita vastaan maanantaina 10.6.2019. Kyseessä oli järjestyksessään kahdeskymmeneskolmas kerta, kun vastaava kisa toteutettiin. Ensimmäisen kerran kohdattiin kesäkuun alussa vuonna 1997 ja traditio on jatkunut katkeamatta tähän päivään. Kurklaiset ovat voittaneet kaksitoista kertaa ja tawastilaiset kymmenen, joten tasaista on ollut voittojen suhteen.

Alkuajoista en tiedä mutta viime vuodct kisa on pelattu viiden nais- ja 11 miespelaajan voimin. Pelimuotona on ollut tasoituksellinen pistebogey ja joukkueen tulokseen on laskettu kahdeksan parasta niin, että joukossa on vähintääb kaksi naispelaajaa. Joitakin vuosia sitten kokeiltiin parikin kertaa myös reikäpeliä, tuota golfin alkuperäistä pelimuotoa, mutta nyttemmin on palattu takaisin tähän pelimuotoon.

Vieraita oli saapuvilla viisitoista ja meitä isäntiä seitsemäntoista, joten kasaan saatiin sopivasta kahdeksan ryhmää. Sää suosi tapahtumaa, aamulla hiukan viileää, mutta päivän mittaan lämpö nousi muuallakin kuin pelaajien tunteissa.

Kun viimeisetkin olivat saaneet urakkansa suoritettua voitiin laskea henkilökohtaiset tulokset ja koota joukkueiden keräämät pisteet. Olosuhteistako johtui vai siitä, että kenttämestari oli leikannut viheriöt alas ja jyrännyt ne, jolloin peli oli aivan toista kuin esim. edellisenä päivänä, tulostaso muodostui varsin hyväksi. Henkilökohtaisissa tuloksissa tawastilaisista kymmenen kärkeeb tunkeutui peräti seitsemän pelaajaa. Allekirjoittanut ja Ilkka Viitasalo keräsivät 41 pistettä vieden kaksi ensimmäistä sijaa. Kurklaisista Raimo Aho, Catarina Furuhjelm ja Vuokko Karjalainen sijoittuivat seuraaviksi ja sitten seurasikin pitkä lista isäntien pelaajia. Tästä saattoikin jo aavistella, miten joukkuekisassa tulisi käymään. Se päättyi tawastilaisten selvään voittoon pistein 282 – 259. Kiertopalkinto palasi näinollen takaisin klubin kaappiin odottamaan ensi vuotta ja kutsua jälleen vierailulle Kurkin kentälle. Toivottavasti vanha perinne jatkuu Kurkissa tapahtuneista muutoksista huolimatta.

Viimeinen varsinainen seuraottelu pelataan 30.7, jolloin vieraaksemme saapuu Kymen Golfin kova iskuryhmä. Heitä vastaan tilastomme ei ole yhtä kaunista katseltaa. Sangen usein olemme olleet saavana osapuolena. Heidänkin kanssaan historia ulottuu samaan vuoteen 1997 eli kahdeskymmeskolmas kerta kohdataan. Olisihan se mukavaa saada sekin kiertopalkin välillä meidänkin kaappiin.

Heikki Aaltonen

Scroll to Top