Tawastin kisakatsaus 1/2022

Tawastin kilpapelaajien kisakaudet ovat alkaneet ja nyt on sopiva hetki katsastaa miten kausi pääkiertueilla on startannut ja samalla nostaa esiin nimiä, joita kannattaa seurata kauden aikana, jos pelaajiemme menestys kiinnostaa. Seuramme kannustaa ja tukee kilpapelaajiamme monella tapaa ja viime kauden menestys kertoo, että satsaus on kannattanut.

LETAS (Ladies European Tour Access Series)

Seuramme kautta aikojen menestynein kilpapelaaja Kerttu Hiltunen siirtyi tällä kaudella ammattilaiseksi ja kiertää tällä kaudella LETAS-kisoja (=naisten haastajakiertue) kattavalla kalenterilla. LETAS-kisojen lisäksi tavoitteena on pelata LET (=Ladies European Tour) kilpailuja villeillä korteilla. Timo Karvisen valmentama Kerttu on pelannut kaksi kisaa (Ranska ja Sveitsi) ja molemmissa on ollut tuloksena karsiutuminen. Sveitsissä peli oli jo lupauksia antavaa ja esitykset LETAS Tourilla jatkuvat Ruotsin kilpailussa tällä viikolla Trelleborgissa. Saamme Kertulta kesän aikana blogikirjoituksia reissuista, ja tulossa on myös Kertun tukikisa Tawastissa, johon osallistumalla voit tukea Kertun kisaamista Euroopan kentillä.

LETAS kilpailuja voit seurata Tournaments – LET ACCESS SERIES

Finnish Tour

Suomen korkein amatöörisarja on Suomessa Finnish Tour. Kiertueen avauskisa oli viime viikonloppuna ja mukana oli kaksi Tawastilaista; Tuomas Nukari ja Aleksi Seppänen. Tällä kertaa molempien kohtalo Vuosaaren hankalissa olosuhteissa oli karsiutuminen. Tupe Nukarin toinen kierros oli lupauksia herättävä ja Piltzin Akatemimiassa harjoitteleva viime vuoden FT-osakilpailuvoittaja tulee varmasti taistelemaan kärkisijoista tälläkin kaudella.

Täältä löytyy Finnish Tourin kisakalenteri ja live-seuranta: Kilpailut – Finnish Tour

Finnish Mid Tour

Mid-Tour jakaantui viime kaudella kahteen ikäluokkaan kansainvälisen käytännön mukaisesti ja ikärajat ovat nyt 25-40 v. sekä 40-49 v.. Midit ovat hyvin edustettuja Tawastissa ja meillä oli joukkue edustettuna viime vuoden SM-kisoissa. Nuorten midien ensimmäinen kilpailu peruttiin huonojen olosuhteiden johdosta, mutta nelikymppiset aloittivat kauden Alastarossa viime viikonloppuna. Mukana Tawastista oli Karri Sahla ja rutinoitunut kilpailija nousi heti palkintopallille ollen osakilpailun kolmas. Onnea Karrille!
Muita pelaajiamme Midillä ovat mm. Marko Helen, Jonne Eerola, Henri Nylander, Harri Juvonen, Sauli Lehtinen. Myös FT pelaajamme Tuomas Nukari ja Aleksi Seppänen kilpailevat mahdollisuuksien mukaan Mid-Tourilla.

Midejä voit seurata täältä: GolfBox Tournament

Finnish Junior Tour

\"\"

Valtakunnan parhaat juniorit (alle 18 v.) pelaavat Suomessa FJT:lla. Tawastissa seuramme ykköspelaaja tässä ikäluokassa on Tapio Sillanpään valmentama Veikko Hiltunen, joka pelaa FJT:llä ensimmäistä kautta. Nollatasoituksella kisaava Veikko avasi kisakauden erinomaisesti Kulloossa toissa viikonloppuna olemalla kaksi ensimmäistä päivää kärkikahinoissa ja päätyen kolmipäiväisen kilpailun sijalle 13 (69-76-81). Erinomainen startti juniorien pääkiertueella. Veikon kilpailukausi jatkuu FJT:llä Paraisilla tulevana viikonloppuna. Toinen tarkkailtava pelaaja on Vili Alitalo joka nähdään myös Paraisten kisassa.

FJT:ia voit seurata täältä:  GolfBox Tournament

E-Golf

Kovaa harjoitteleva Oskari Rantanen on Tawastin ylpeys e-golfissa (erityisgolf-pelaajat). Osku palkittiin vuoden 2019 parhaana suomalaisena e-golfarina ja kiertää E-Touria jälleen tänä vuonna. Ensimmäinen osakilpailu on kuun vaihteessa Kankaisissa.

E-golfia voi seurata täältä: Suomen Golfliitto

Finnish Senior Tour

\"\"

FST:lla (50 v. täyttäneet) kilpailevat tänä vuonna Tawastista kokenut ja menestynyt Juha Selin sekä viime vuonna seniorien maajoukkueeseen noussut ja Suomea EM-joukkuekisoissa edustanut (Suomen sijoitus 8.) Heikki Veteläinen. Herrojen viime vuoden sijoitukset rankingissa olivat yhdeksäs ja kymmenes, joten odotettavissa on kärkipään sijoituksia tänäkin vuonna.

Kausi avattiin perinteisesti Ryder Cupilla poikkeuksellisesti Hartolassa, kun Aura Golf ei ollut vielä pelikuntoinen. Ryder Cupiin kutsutaan edellisen vuoden rankingin top 10 ja kisassa ovat vastakkain Uusimaa ja Muu Suomi. Muu Suomi niittasi Uudenmaan maan rakoon lukemin 12,5–5,5. Juha voitti singelinsä ja hävisi nelinpelin. Heikki voitti molemmat ottelunsa.

Ensimmäinen osakilpailu pelattiin viikonloppuna Nordcenterin huippuvaikealla Freamilla ja siellä sijoitukset erittäin tuulisissa olosuhteissa olivat Juhalla 19. ja Heikillä 21. Seuraava osakilpailu on Linnalla kahden viikon päästä.

FST:n tuloksia voi seurata livenä täältä:  GolfBox Tournament

Mainio tapa linkittyä kisojen seurantaa on liiton GolfBox-palvelu, jonka kautta löytyy kaikkien liiton kisojen tulosseuranta. Toiveissa on myös, että seuramme some-palvelu aktivoituu tällä kaudella seuraamaan edustuspelaajiemme kisamenestystä. Vanhempien seniorien (yli 60 v.) menestystä voi myös seurata Golfboxin kautta. Toivotaan vanhemmille sennuille viime vuoden tapaista mitalisadetta!!

Erinomaista kisakesää kaikille, niin pelaajille kuin kannustajille 😊.

Scroll to Top