Tawastille jälleen M 75-sarjan joukkuemestaruus

M 75-sarjan suomenmestaruudesta pelattiin Lakeside Golf Vammalan Järvenranta-kentällä Sastamalassa ti-ke 12.-13.7. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa, parhaassa missä ainakaan minä olen tänä vuonna pelannut. Viheriöt tiistaina huippunopeat, stimp-lukema yli 11 ja kun muotoja riittää, niin kaksi putti viheriöllä ei aina ollut itsestäänselvyys, ainakaan vieraspelaajille.  Sää tiistaina oli oivallinen, keskiviikkona ennusteen mukaan sadetta aamusta alkaen. Onneksi puolen päivän jälkeen sade taukosi, ennustettua ukkosta ei tullut ja kisa saatiin viedä loppuun kunnialla.

Tawastista oli mukana kolme pelaajaa eli samat kuin viime vuonnakin, Lauri Lindberg, Heikki Vehkaperä sekä allekirjoittanut. Puolustettavana ei enempää eikä vähempää kuin joukkuevoitto ja henkilökohtainen kolmas sija. Ensimmäinen kierros osoitti, että tiukkaa on mutta kaikki mahdollista. Vehkis oli tulosluettelossa toisena samoin kuin joukkuekin, jolla kärkeen kaksi lyöntiä mutta perässä monta haastajaa pienin eroin. Vehkiksellä eroa johtopaikkaan samoin kaksi lyöntiä. Luru ja minä hiukan taaempana tarkailijan asemissa.

Toisena päivänä varsinkin aamupäivän sateessa otettiin sitten miehistä mittaa oikein tosissaan. Viheriöt olivat nopeudeltaan hiukan maltillisemmat ja kosteat, joten puttaaminen oli aika lailla erilaista. Lisäksi sateenvarjon ja sadeasujen kanssa pelaaminen aiheuttaa aina hiukan ylimääräistä hankaluutta. Joka on kentän pelannut tietää, että takaysi on kyllä aika vaativa. Ja ikäihmisille varsin raskas, melkoista ylös-alas menoa. Ja pituuttakin väylillä riittää, varsinkin väylät 13 ja 18 ovat kyllä tämän ikäisille melkoisia haasteita voitettavaksi. Sähkökärry oli kova sana.

Sade verotti kyllä monen osalta tulosta, joillakin aika rankastikin. Toiset taas näyttivät olevan parhaimmillaan haastavissa oloissa. Golf on ulkoilmalaji ja tällä kertaa kyllä aikaisin lähteneet joutuivat pelaamaan rehellisyyden nimissä  huomattavasti vaikeammassa kelissä kuin kärkijoukkuueet. No, eipä sieltä hänniltä nyt teoriassakaan ihan kärkeen nousu mahdollista ole. Tällaista golf vaan on.

Kun kaikki olivat maalissa alettiin jännittää tuloksia. Keimola Golfin Erkki Rantanen pelasi huippukierroksen 77 lyöntiä ja nousi kolmen lyönnin takaa selväksi voittajaksi peräti viidellä lyönnillä. Hieno suoritus! Vehkis pelasi lyönnin paremmin kuin ekapäivän johtaja Patrik Hallamaa, mutta eroa jäi kuitenkin yksi lyönti Patrikin hyväksi. Vehkis sijoittui siis kolmanneksi eli viime vuoden pronssimitali tuli uusittua, tällä kertaa toisen Heikin toimesta. Tasaista peliä Vehkikseltä koko kauden. Osoitus, että tiukka harjoittelu tuottaa tulosta! Sitten jännättiin joukkueiden saavutuksia. Oma tulosseurantani oli hiukan jälkijunassa (niinkuin itsekin), mutta Vehkis oli ollut tässäkin asiassa tarkkana. Tuli pöytään, jossa Lurun kanssa odottelimme ja onnitteli meitä. Hiukan olin hämmästynyt mutta uskottavahan se oli. Joukkuemestaruus oli jälleen meidän ja ylivoimaisesti. Eroa seuraavaan kertyi lopulta 13 lyöntiä. Hyvin pelattiin vaikka itse sanonkin. Vehkiksellä toinen kierros 84 (82) eli 2 lyöntiä enemmän, Luru paransi kolmella lyönnillä (90+87) sijoittuen lopulta 21:ksi ja itselle sattui ihan kohtuullinen päivä, tulos parani viidellä (89+84) ja lopullinen sijoitus 10. Pelaajia oli kaikkiaan 80 ja joukkueita 12.

\"\"

Varsin tyytyväisin mielen ajeltiin pitkän päivän päätteeksi kotiin. Mukana Vesalle jälleen yksi mestaruusmitali klubin seinälle ripustettavaksi. M 75 senioreilla on ollut kyllä varsin hieno kahden vuoden jakso. Kaksi joukkuemestaruutta, yksi henkilökohtainen mestaruus ja kaksi kolmossijaa. Vähän haastetta muille 🙂

Muistiin merkitsi

Heikki

Scroll to Top