Sennut Everstillä

Ihan alkuun yksi tarkennus viimekertaiseen juttuun. Sankarin Timo teki holarin ekassa kisassa ja epäilin olisiko se ensimmäinen viikkokisoissa. Ei ollut. Nousiaisen Tapani muisteli pelimme lomassa joitain vuosia sitten tekemäänsä holaria Everstin väylällä 6. Respektiä molemmille, sen verran harvinaisia tapahtumia ovat. Honkajuuren Tintti on yrittänyt samaa jo 55 vuoden ajan vielä onnistumatta. Ehkä jokin päivä sekin luonnistuu.

Keskiviikon sääennuste oli hiukan kaksijakoinen, aamupäivällä poutaa mutta iltapäivällä mahdollisesti sadetta. Vertailin itse kolmea eri ennustetta ja norjalaiset olivat tällä kertaa oikeassa. Ei voinut golfsää paljon parempi olla tai sitten olisi jo pilalla. Ilmankos meitä oli jälleen 90 innokasta mittelemässä taittojaan Everstin hienossa kunnossa olevilla viheriöillä ja väylillä. Taisi joku käydä vilkaisemassa myös raffien kuntoakin, hyvin kasvoi heinää sielläkin.

Ihan yhtä hurjaa tulostehtailua ei tällä kertaa nähty mutta huikeaa peliä kuitenkin.  Vehkaperän Heikki kävi jo pokkaamassa aluetourin ekassa kisassa ykköspalkinnon ja pienen notkahduksen jälkeen näytti jälleen miten golfia on tarkoitus pelata. Slope-tasoituksella 10 pelannut Vehkis keräsi 42 pistettä ja löi kierroksen aikana palloa vain 76 kertaa. Taisi siirtyä samalla singelimieheksi slopenkin osalta! Samassa sarjassa Salmen Jaskalla 38, Korpelan Eskolla 37 samoin kuin Ahon Ramillakin. Papat vauhdissa!

Paljon ei kyydistä jääty M50-sarjassakaan. Ruokosen Ollilla 40 pistettä, Viitasaaren Hannulla 39, Anttosen Karilla, Nenosen Pekalla, Jokisen Harrilla ja Lehtimäen Raunolla 38, Saaren Ristolla, Kaukosen Artolla ja Papusen Jarilla 37. Anttosella paras scr-tulos 81.

Naisten puolen kuningatar N50-sarjassa oli tällä kertaa yllätys yllätys jälleen Sisko Partanen. Siskolla pisteitä 41. On se vaan niin ihailtavan varmaa tuo Siskon pelaaminen. Kateeksi käy. Saaren Pirkolla pisteitä 37. samoin Mikkotervon Anna-Maijalla.

N70-sarjassa Marinin Rakel otti jälleen komennon käsiinsä. Pisteitä kertyi 34. Hossin Aila oli toinen, pisteitä 33 ja Lehdon Tuula kolmas pistein 33. Lyöntejä Rakelilla oli 99.

Kahden kierroksen jälkeen yksi havainto M70-sarjan uusista järjestelyiystä. Aikaisempina vuosina viiden kärki niin hcp- kuin scr-tuloksissakin on ollut melko sama. Pientä järjestyksen vaihtelua ehkä mutta samat miehet. Nyt kun siirryttiin sinisille tai 53-tiille niin ekassa kisassa Tawastilla viiden kärki näissä pelimuodoissa koostui täysin eri pelaajista. Händärimiehet eivät pärjänneet scr-tuloksissa ja toisinpäin. Everstillä ero ei ollut ihan yhtä selvä mutta hajontaa syntyi sielläkin. Tämähän on ollut koko ajan tarkoitus joka kuitenkaan ei tähän asti ole toteutunut. Mitään järkevää sewlitystä ei minulla ole, en tosin ole kovin syvällisesti asiaa miettinytkään, mutta mielenkiinnolla seuraan tulevia kisoja. Seuraavahan pelataan jo juhannuksen jälkeisellä viikolla jälleen Tawastilla. Toivotaan, että kelit ovat kohdallaan myös silloin.

Heikki

Scroll to Top