Sennut Everstillä

Viikkokisakiertueen Aulangon viimeinen osakilpailu pelattiin Everstillä keskiviikkona. Sääennuste kertoi mahdollisesta sateesta iltapäivällä ja valitettavasti ennuste oli oikeassa. Varsinkin loppupäässä lähteneet kastuivat kuka enemmän kuka vähemmän. Kaikki 75 pelaajaa saatiin kuitenkin onnellisesti maaliin.

Edellisen viikkokisan maltillisen tulostason jälkeen arvelin itsekseni, että nyt oltaisiin siinä vaiheessa kautta, että tasoitukset olisivat kohdallaan ja kukin pelaisi suunnilleen omiin tasoituksiin. Kuinka väärässä pieni ihmispoloinen voikaan olla. Ennustaminen, etenkin tulevaisuuden osoittautui jälleen todella vaikeaksi. Tämänkertainen tulostaso oli kyllä todella hyvä eikä siitä voi päätellä minkäänlaista sateen vaikutusta.

N50 lp hcp paras oli Pirkko Saari tuloksella 69. Myös Anitta Kärkkäinen pelasi yhden alle parin, Anna-Maija yhden yli. Paras scr-tulos, 88. oli Erja Helen-Salosella, vaikka oma usko taisi välillä olla aika kovalla koetuksella. Luja tahto kuitenkin palkittiin jälleen kerran. Samaan tulokseen yli myös Pirkko.

N 70 sarjassa pamahti sitten oikein kunnolla. Paula Paakkari-Kaukonen keräsi 44 pistettä. Todella kovan luokan tulos kun tietää, että hän on pelannut lukuisan määrän kisoja kauden aikana. Tasoituksen pitäisi siten olla kohdallaan, Mutta 44 pistettä, fantastista! Rakelilla ja Lehdon Tuulalla oli molemmilla 36.

M 50 sarjasa mentiin myös kovaa. Lp hcp sarjassa kolomella parhaalla tulos 67, järjestyksessä Risto Saari, Jari Papunen, Martti Harmonen. Harri Jokisen tulos 68 riitti neljänteen sijaan, Neljä seuraavaa pelasi 69, kolme seuraavaa 70 ja kaksi seuraavaa 71. Siis 13 parasta alle tasoituksen. Eipä ole taidettu ennen nähdä moista ilotulitusta. Anttosen Karin 79 brutto oli iöman tasoitusta paras, Harilon Juhan 80 riitti toiseksi. Samalla tuloksella Saaren Risto jäi kolmanneksi.

Ei pelattu huonosti vanhempienkaan herrasmiesten sarjassa. M 70 pb hcp paras oli Martti Hossi pistein 42. Lauri ”Luru” Lindberg keräsi 39. Viidellä seuraavalla oli 38 järjestyksessä allekirjoittanut, Ahtiaisen Raimo, Jokisen Harri, ikäpresidentti Seppo Koponen ja Päivisen Hannu. Nousiaisen Tapanikin pelasi 37, joten tässä sarjassa kahdeksan parasta alle tasoituksen. Martilla oli myös paras brutto 80. Lurulla sama, mutta takaysi yhdden huonompi. Allekirjoittaneen 81 riitti kolmanneksi. Kallis muutaman kymmenen sentin sutaisu viimeisellä reiällä. Saa sitä läheltäkin ohi kun oikein yrittää. Maailma opettaa!

Viikon kuluttua ratkotaan sitten Tawastilla kauden lopulliset sijoitukset. Taisi jäädä sopivasti jännitystä vielä tämänkin kisan jälkeen. Tarkastellaan kokonaistilannetta hiukan tuonnempana kunhan Torkkelin Matti saa rätingit valmiiksi.

Heikki

Scroll to Top