Seniorit vaihteeksi Everstillä

Keskiviikkona 15.6. seniorit palasivat jälleen Everstille. Kyseessä kauden viides osakilpailu. Kautta on kulunut reilut kuukauden päivät ja kentätkin alkavat toipua rankasta keväästä. En kyllä haluaisi olla toimari puhumattakaan kenttämestarista näinä päivinä. Viisisataa sinua viisaampaa on neuvomassa miten olisi pitänyt menetellä ja ihmettelemässä miksi sitä ja tätä ei ole tehty. Nostan kyllä hattua korkeralle noille kahdelle, olipa kyseessä mikä kenttä tahansa etelä-Suomessa. Luonnon kanssa toimiessa joskun vaan käy näin. Harva muistaa, että on niitä ollut hyviäkin keväitä. Vanha totuus: ”kun kenttä on huonossa  kunnossa, kenttämestari ei osaa mitään ja kun kenttä on hyvässä kunnossa luonto on ollut armollinen”, nostaa tällaisina aikoina päätään. Itse kaksi viikkoa alalla oltuani sain viheriöt homeeseen ja siitä saa kuulla vieläkin. Tosin hiukan hymy suupielessä. Kunnia kaikille, jotka tekevät parhaansa, jotta meillä olisi hyvät olosuhteet rakkaalle harrastuksellemme. Keskitytään me vain pelitaitojemme parantamiseen ja jätetään nuo kentänhoitoasiat ne paremmin osaaville.

Tällä kertaa mukana oli 82 pelaajaa. Jostain syystä osanottajia on tänä vuonna ollut hiukan vähemmän kuin aikaisemmin. Ihan hyvä määrä kuitenkin. Jokainen tekee omat päätöksensä. On paljon muitakin mukavia asioita  mitä voi tehdä. Korona-korttia en kyllä tällä kertaa vilauttaisi. Tuuli teki tällä kertaa olosuhteet aika haastaviksi. Lämmintä riittävästi ja aurinkoakin mutta tuuli oli kyllä aika ajoin aika voimakas. Saattoi jopa viedä putteja hiukan sivuun, sai anakin hyvän selityksen, jos toinenkaan putti ei aina uponnut. Tuulestakohan johtui, että tulostaso tällä kertaa oli aika maltillinen muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

N 70 pb-kisassa Tuula Räsänen pelasi 42 pistettä. Huikea tulos noissa oloissa. Iso peukku! M 50 pb Rauno Lehtimäki keräsi 39 pistettä. Kova oli sekin tulos. Saman tuloksen pelasi sarjassa M 70 pb Risto Kuitunen. Alkaa vanha mestari vertyä jälleen. Hienoa Risto! M 50 lp scr-sarjan voittaja Timo Korhonen näytti, miten tätä peliä pelataan oli olosuhteet mitkä tahansa. Brutto 80 on kyllä mahtava näyttö osaamisesta. Oli ilo seurata hänen peliään. Siihen ei huonoja lyöntejä mahtunut, oli myötä- tai vastatuuli, tai vaihteeksi sivutuuli. Varmaa tekemistä. Ei tuuo Vehkaperän Heikin 83:kaan huono ole, jotain tällaista on Vehkikseltä lupa aina odottaa. N 50 pb-sarjan voiton nappasi Marita Lisitsin tuloksella 36. Sarjan scr-kisan voitti Johanna Suoranta, tulos 94. N 70 scr paras oli jälleen kerran Erja Helen-Salonen.

Aika harvinaista, että näissä kisoissa pelaa kolme tämän vuoden maajoukkuepelaajaa: Erja Helen-Salonen, Seppo Eloranta ja Heikki Vehkaperä. On siinä meille muille kirittäjiä. Eihän tällä meidän viikkokisaturneella oli mitään tekemistä heidän menestyksensä eteen, tunnollisesta harjoittelusta se kaikki lähtee, mutta voidaan me olla ylpeitä heidän menestyksestään. Ollaan oltu ainakin kirittämässä.

Seuraavan kerran tavataan Tawastilla juhannuksen jälkeisellä viikolla poikkeuksellisesti jo tiistaina. Huomatkaa poikkeava päivä. Sitä ennen ehditään jännittää vaikkapa Kalle Samoojan menestystä US Open -kisassa.

Heikki

Scroll to Top