Seniorit avasivat kautensa

TawG:n ja AGK:n senioreiden viikkokisat käynnistyivät keskiviikkona 3.5.2023 Tawastin kentällä. Laitumelle kirmaisi 60 innokasta golfaria pitkän talvitauon jälkeen innokkaana tavoittelemaan kauden ensimmäisiä pareja. Jotkut hurjimmat taisivat haaveilla jopa birdiestä! Ilma suosi tapahtumaa, viileää oli muttei sentään tiistain kaltaista sadetta, tuulta ja kylmää. Pieni raekuuro saatiin kuitenkin ainakin loppupään lähtijöiden niskaan mutta kovin oli sekin vaivainen ja lyhyt, onneksi!

Heti näin alkuun yksi kiitoksen paikka. Itse lähdin kello 11 eli viimeisessä kolmanneksessa, jolloin pelinopeus yleensä hidastuu, syystä joka ei minulle ole koskaan valjennut. Ei ole kylläkään ainoa asia, jota en ymmärrä. Meillä oli kaikki valmiina kello 15.10 eli peliaika tauon kanssa 4 tuntia 10 minuuttia. Minusta todella kiitettävä suoritus. Ja ainakin pari seuraavaa ryhmää tuli aivan kannassa perille. Hyvä näin, pidetään tästä kiinni myös jatkossa!!!

Kun käytössä oli vielä kolme tilapäistä viheriötä ja kenttä muutenkin avattu vasta muutama päivä sitten ei tuloksista kannata vielä vetää kovin pitkälle meneviä päätelmiä. Naisten puolella sarjassa N 50 keräsi eniten pisteitä Sirpa Teno, 33 pistettä. Vähiten lyöntejä merkattiin Johanna Suorannalle, 96 kpl. Viimevuotinen tahti jatkui. N 70 pb sarjan voitti Riikka Lonka, 28 pistettä. Puhtaassa lyöntipelissä kukaan ei päässyt uhkaamaan Erja Helen-Salosen valta-asemaa. Erja lähti liikkeelle tavoitteena alittaa 10 lyöntiä ja hyvinhän se onnistui.

Miesten puolella tulostaso oli ehken hiukkasen kovempi. M 50 pb paras oli Harry Kivinen tuloksella 36 eli tasan tasoitukseensa. Olikohan muuten ensimmäinenn kerta kun Harry oli mukana. Kannattaa jatkaa samalla tiellä. Lyöntipelissä vähiten merkintöjä kertyi Timo Sankarille, 87. Vanhat herrat riehaantuivat sitten osaltaan aikamoiseen ilotulitukseen. Risto Saaren kortista löytyi 40 pistettä! Ei mennyt pitkä etelän leiri hukkaan. Jukka Malisella pisteitä vain yksi vähemmän ja Erkki Räsänenkin pelasi yhden alle tasoituksensa. Sama kuin Ristolla, ei mennyt talviharjoittelu hukkaan. Ristolle kertyi myös puhtaasti lyöntejä vähiten eli 80. Erkillä niitä oli 85 samoin kuin Lauri Lindbergillä. Risto taitaa pelata ensi kertaa tässä ylemmässä ikäluokassa ja näytti heti kaapin paikan! Tulkaa perässä jos pystytte.

Tätä lukiessa jokainen on jo huomannut, että peli vaikutti tasoitukseen. Joku epäili asiaa, koska oli käytössä kolme talviviheriötä. Joitakin vuosia sitten näin olikin, maksimissaan kaksi talviviheriötä. Nykyisin ratkaisevaa on kentän kokonaispituus, joka ei saa poiketa enempää kuin 100 metriä alkuperäisestä mittapituudesta. Ja tietty reikien koko normaali, ei mitään ämpäreitä vaikka me niiden perässä alennusmyynneissä juoksemmekin 🙂

Tällaista tällä kertaa, viikon päästä katsastetaan Eversti. Ilmankin pitäisi lämmetä siihen mennessä, joten toivotaan runsasta osanottoa!

Heikki

Scroll to Top