Senioreiden viikkokisat käyntiin

Tawastin ja Aulangon seniorit käynnistivät 12 osakilpailua käsittävät kesäturnauksensa torstaina 3.5 Aulangon Everstillä. Viime vuoden avaukseen verrattuna ilma oli sentään aika inhimillinen. Pipoja näkyi, samoin rukkasia, mutta sade ja hyytävä tuuli pysyttelivät poissa Mukana oli ihan kohtuulliset 76 pelaajaa.
Sarjajakoa muokattiin viime kaudesta. Nyt ei kilpailtu enää ikäryhmissä vaan tasoituksen mukaisesti jaoteltuina, kaksi sarjaa niin naisille kuin miehillekin. Tämän lisäksi molemmille oli yksi sarja ilman tasoituksia. Näin ollen viime vuoden kymmenestä sarjasta päästiin kohtuulliseen kuuteen sarjaa kisaa kohti. Tuloksen lasku toivon mukaan tämän myötä selkiytyy ja lopputulokset saadaan aikanaan nopeammin ja kerralla oikein.
Tällainen tasoitusjako ei tietenkään ole kaikille mieleen, haluttaisiin pelailla oman ikäistensä kanssa. Golf on kuitenkin siitä hieno laji, että juuri ainutlaatuisen tasoitusjärjestelmänsä ansiosta eri tasoiset pelaajat voivat kilvoitella samassa sarjassa samoin ehdoin. Näin ainakin teoriassa. Nythän se tulee testattua. Edelleen teoreettisesti, jos 70 v ei pärjää 50 v pelaajalle tasoituksellisessa kisassa, täytyy ehkä kiinnittää huomiota tasoituksen oikeellisuuteen. Saa olla eri mieltäkin, mutta teoriassa asia on näin. Toisaalta tiedetään hyvin, että tasoitusmuutokset kulkevat vähän hitaasti pelitaitoja seuraten. Laskevat nopeasti hyvän kierroksen jälkeen ja nousevat kiusallisen hitaasti jälleen sille meidän mielestä oikealle tasolle.
Kenttä oli keväisessä kunnossa, mutta se ei häirinnyt ainakaan Vuorisen Reijon peliä. Avauskisan huikea pistemäärä 41 ja bruttolyönnit 76 kertovat talviharjoittelun osuneen kohdalleen ja opittujen asioiden siirtyneen hyvin käytäntöön☺. Mitähän loppukausi tuokaan tullessaan. Nähdäänkö ensimmäisen kentän parin pelattu kierros. Paineita ainakin tuli Reijon harteille! Katsotaan miten kestää, onhan niillä kyllä leveyttä.
Naisten puolella Erja Helen-Salonen aloitti myös vahvasti. Tulos ei ehkä ihan Erjaa tyydytä, mutta kausi on vasta aluillaan. Peli varmasti paranee, kunhan päästään vähän pidemmälle kesään.
Seuraava koitos onkin jo keskiviikkona 9.5 Tawastilla. Toivottavasti sään haltija antaa siihen saakka lämpöä ja tuulta, että saadaan pahimmat märkyydet kuivattua. Katuman pinnalle emme voi mitään, se on muiden tekijöiden armoilla. Harmi, sillä väylä 17 tuo aina oman mausteensa Tawastin kisoihin.

Heikki

Scroll to Top