SENIOREIDEN KISAUUTISIA 26.5 – 3.6.2018

Teksti ja kuvat: Jari Kettunen

OnGolf Senior Tour 2018: Kauden avaus Lohjalla 26.-27.5

St Laurence Golf järjesti loistavissa olosuhteissa FST:n ensimmäisen kilpailun Lohjalla 26.5-27.5.2018. Naiset (N50) pelasivat Kalkki-Petteri -kentällä ja miesten peliareenana (M50) oli Pyhä Lauri. Molemmat kisakentät olivat erinomaisessa kunnossa ja ”uudet” senioripelaajat erinomaisessa pelivireessä erityisesti miesten kisassa. Lähes täydellinen kilpailusää kruunasi onnistuneen viikonlopun.

Tawast Golfin seniorigolfareista kisassa oli mukana N50 -sarjassa Riitta Andersin, joka pelasi tasaisesti kierrokset 85 ja 86 lyönnillä ja oli tyytyväinen suoritukseensa. Ainoastaan toisen kisapäivän takaysin peräkkäiset tuplabogit jäivät hieman harmittamaan. Riitan sijoitus 57 pelaajan joukossa oli jaettu 28. sija yhdessä AGK:n Erja Helen-Salosen kanssa.

N50 -sarjan parhaat: voittaja Anne Kokko (Sarfvik Golfklubi) tuloksella 160, toinen oli Anna-Maria Lehtonen (Pickala Golf Club) tuloksella 161. Jaetulle kolmossijalle tuloksella 162 pelasivat Sirkku Perttilä (Pickala), Tarja Lähteinen (HyvG) ja Minna Kaarnalahti (Sarfvik Golfklubi).

\"\"

TawG:n miessenioreista Lohjan kisaan osallistuivat ”kategoriapelaajina” Juha Selin, Antero Nukari ja Olli Laine sekä Jari Kettunen, joka pääsi kisaan mukaan 1. varasijalta. 141 ilmoittautuneesta 120 golfaria pääsi kilpailuun.

M50 -sarjan tulostaso oli ensimmäisenä päivänä kova: Timo Karttaavi (seura EGS) johti tuloksella 68 (-4), viisi pelasi tuloksen 71 (-1) ja viisi pelaajaa oli PAR-tuloksessa. Juha Selin pelasi lauantaina tuloksen 75, Antero Nukari 77, Jari Kettunen 79 ja Olli Laine 84.

\"\"

Sunnuntaina pelisää oli hieman viileämpi, joka heikensi hieman tulostasoa yhdessä koventuneen tuulen kanssa lauantaihin verrattuna. Timo Karttaavi jatkoi kuitenkin erinomaista peliään, pelasi sunnuntaina 74 (+2) ja oli ainoa pelaaja, joka alitti PARin yhteistuloksella 143 (-1). Timo tehtaili viikonlopun aikana yhdeksän birkkua ja voitti kolmella lyönnillä nelikon Jari Leppänen (Koski-Golf), Timo Siro (Ruukkigolf), Mika Sandell (Pickala) ja Ari Vauhkonen, jotka pelasivat siis yhteistuloksen 146 (+2).

Tawast Golfin M50 senioreista Antero Nukari jatkoi tasaista peliään kierrostuloksella 77 ja päätyi Juha Selinin kanssa jaetulle 31. sijalle yhteistuloksella 154. Juhan takaysin harmilliset kaksi ”triplaa” väylillä 12 ja 18 estivät sijoittumisen ”kymppisakkiin”. Jari Kettusen pelasi sunnuntaina ”taistelugolfia”, tulos 78 ja sijoitus yhteistuloksella 157 oli 43. yhteensä 115 loppuun asti pelanneen golfarin joukossa. Olli Laine ei ”päässyt sinuiksi” viikonlopun aikana Pyhä Lauri -kentän kanssa pelaten yhteistuloksen 175 (84+91).

Heikki Vehkaperälle voitto ja kakkossija M70 Tourin avauskisassa Aura Golfissa

Tawast Golfin Heikki Vehkaperä voitti HCP-sarjan ja sijoittui loistavasti toiseksi SCR -sarjassa M70 Tourin ensimmäisessä osakilpailussa, joka järjestettiin Aura Golfissa Turussa 29.5. Yhteensä Turun maineikkaalle kentälle oli saapunut 117 pelaajaa. Heikin nettotulos HCP-sarjassa oli 68 eli hän pelasi kolme lyöntiä alle oman tasoituksensa voittaen yhdellä lyönnillllä erittäin tasaisen kisan.

”Vehkis” pelasi erinomaisen kierrostuloksen 77 (+6) ja hävisi SCR-kisan yhdellä lyönnillä Keimolan Veikko Niemikorvelle, jonka voittotulos oli siten 76. Kari Hiukka Lahden golfista oli kolmas tuloksella 79. TawG:n Toivo Pönni pelasi tuloksen 93, sijoitus jaettu 77.

M65 Tour Alastarossa 30.-31.5

Kari Anttonen edusti TawG:n M65 – senioreita Alastarossa 30.-31.5 pelatussa M65 Tourin ensimmäisessä osakilpailussa. Kari pelasi yhteistuloksen 180 ja sijoittui jaetulle 42. sijalle 75 pelaajan joukossa. Kisan kärjessä käytiin kova taistelu voitosta, jonka korjasi Risto Hotti tuloksella 154 (73+81) ennen Kari Nymania, jonka tulos oli 156 (73+83).