Senioreiden kesäkiertueen päätös

Keskiviikkona 18.9 kokoontui vielä 67 seniorigolfaria kauden päätöskisaan Everstille. Aika koleaa oli, siis sää, ja olisi kenttä voinut kuivempikin olla, mutta minkäs sateille teet. Ne tulevat ja menevät ihan meidän tahdosta riippuppamatta. Siirtosääntö oli voimassa auttamassa, ettei ihan kuraisill palloilla tarvinnut pelata. Ja kyllähäm hyvä ja kekseliäs golfari aina tilapäistä vettä löytää, vaikka Saharasta, jos tarve vaatii. Olosuhteistako johtui vai jostain muusta, mutta tulostaso pysyi nytkin varsin maltillisena. Vain yksi todellinen hurjastelija tarttui tällä kertaa haaviin!

N50 lp hcp parasta peliä esitti Erja Helen-Salonen. Tuloksella 76 händäri säilyi entisellään. Toiseksi pelasi Kärkkäisen Anitta ja kolmanneksi Partasen Sisko. Kisa ei tuonut mitään muutoksia kokonaiskilpailun tuloksiin, joten Partasen Sisko nappasi ensimmäisen palkinnon, Kärkkäisen Anitta toisen ja Korkia-Ahon Maritta kolmannen.

N50 lp scr-sarjassa Erja oli paras, Sisko toinen ja Maritta kolmas. Myöskään täällä ei tullut muutoksia kokonaistilanteeseen vaan järjestys säilyyi. Voitto Andersinin Riitalle, toinen sija Herbstin Tuijalle ja kolmas Partasen Siskolle.

N70 pb hcp voiton vei Rakel Marin. Toinen oli Tuula Lehto ja kolmas Sinikka Ritoranta. Kokonaistilanne säilyi täälläkin entisellään eli voiton vei Tuula Lehto, muuten ainoa maksimipistein sarjansa voittanut, toinen oli Rakel ja kolmas Aila.

N70 lp scr: Rakelin tulos riitti myös täälllä voittoon. Tuula oli toinen ja Aila kolmas. Kokonaistilanteeseen ei muutoksia, Raakel eka, Aila toka ja Tuula kolmas.

M50 lp hcp Täältä löytyi sitten se hurjastelija. Mäntysalon Jari sai sihdin kohdallleen ja tulosta syntyi. Brutto 77, netto 66 riitti selvään voittoon niin tasoituksin kuin ilmankin. Ei ollut muita mailla halmeilla. Hännisen Pertti pelasi netto pariin toiseksi ja Pullisen Eero yksi yli kolmanneksi. Jarin hieno tulos merklitsi myös sitä, että lopputuloksissa hän nousi kolmanneksi. Voitto meni Saaren Ristolle ja kakkossija Elorannan Sepolle.

M50 lp scr Jari voitti selvästi tämänkin koitoksen. Toiseksi pelasi Heikkilän Ari ja kolmanneksi Anttosen Kari. Myös täällä Jarin tulos nosti miehen kokonaistilanteessa kolmanneksi. Voiton vei Anttosen Kari ja toisen sijan nytkin Elorannan Seppo.

M70 pb hcp Vanha herra Seppo Koponen näytti nuoremmille pelaamisen mallia. Pistein 35 sarjan selvä voitto. Toisena oli Taisto Luosto, 31, ja kolmantena Heikki Vehkaperä. Kokonaistilanteessa Sepon uroteko nosti miehen kolmanneksi. Sarja voiton vei jo ennen viimeistä kisaa johtanut Esko Korpela, toiseksi sijoittui toinen Esko eli Virola.

M70 lp scr Vehkis oli tällä kertaa paras, Hossin Mara toinen ja Virolan Esko kolmas, Kokonaistilanne säilyi entisellään, eili Vehkaperän Heikki korjasi voiton, Mikkolan Simo oli toinen ja allekirjoittanut kolmas.

Lopulliset kiertueen tulokset ovat nähtävillä Tawastin sivuilla kohdassa ”kilpailut- viikkokilpailut-seniorit viikkokilpailu”. Sivua alas kelaamalla löytyvät viitteet eri sarjojen tuloksiin. Järjestystä ihmetteleville tiedoksi, että ensin ovat ne, joilla on vaadittavat 3 kisaan kummaltakin osalta, sitten paremmuusjärjestyksessä ne, jotka eivät saaneet kasaan vaadittavaa kisamäärää. Tasapistetilanne ratkaistiin voittojen, tokasijojen, kolmossijojen jne perusteella vähän niinkuin suuressa maailmassa.

Kiertopalkinnot jätettiin tällä kertaa jakamatta. Ne menivät parin vuoden sarjajakokokeilun vuoksi niin sekaisin, että katsottiin parhaaksi ottaa uusi alku. Eikä niitä muuten olekaan kuin 6 kappaletta, kahdeksan tarvittaisiin. Otetaan uusi alku ensi vuosikymmenellä eli 2020 sarjajako jäädytetään nykyiselleen, kiertopalkintoja hankitaan tarvittava määrä lisää (vanhat laatoitetaan uudestaan) ja lähdetään puhtaalta pöydältä. Vanhat tiedot dokumentoidaan historiankirjoittajien riemuksi.

Kiitos kaikille kuluneesta kaudesta. Jos muilla oli yhtä hauskaa kuin minulla niin hyvä niin. Tulipahan liikutettua taas isoa joukkoa innokkaita pelureita. Jos intoa riittää, laadin vielä hiukan tilastoa osallistumisista. Mitään en lupaa mutta teen parhaani niinkuin entinen urheilija tapaa sanoa. Katsotaan mihin se riittää.

Heikki

Scroll to Top