Senioreiden kaupunkiottelu Hämeenlinna – Hyvinkää

Perinteinen kaupunkiottelu Hämeenlinna – Hyvinkää pelattiin tiistaina 18.6 lämpimässä säässä Tawastin kentällä. Kiertopalkinto on vuodelta 1990, joten nyt pelattiin kolmattakymmenettä kertaa. Nopean laskutoimitoimituksen tuloksena tähänastiset voitot olivat 15 – 14 Hämeenlinnan hyväksi. Alunperin ottelu on käyty AGK:n ja HyG:n kesken, vuonna 1996 TawG tuli mukaan kuvioihin ja vuonna 2012 myös Kytäjä liittyi rinkiin.

Nykyään ottelu pelataan 16-henkisin joukkuein siten, että pyritään saamaan kustakin seurasta 3 nais- ja 5 miespelaajaa. Pelimuodoksi on vakiintynyt tasoituksellinen lyöntipeli. Lopputulokseen lasketaan nykyään kahdeksan pelaajan tulos siten, että näiden joukossa on vähintään 2 naispelaajaa.

Reilun neljän tunnun uurastuksen jälkeen laskettiin jännittyneitä lopputuloksia. Kun neljä ensimmäistä edusti Hyvinkäätä, saattoi jo jotain aavistella. Tosin neljä seuraavaa olivat hämeenlinnalaisia eivätkä erot olleet suuria. Hyvinkään toista naispelaajaa saatiin hakea aika kaukaa, mutta ei kuitenkaan liian kaukaa. Lopputulos oli Hyvinkään hyväksi 593 – 603. joten kiertopalkinto palasi takaisin Hyvinkäälle.

Parhaan tuloksen 69 pelasi HyG:n Seppo Heiskanen. Paras hämeenlinnalainen oli AGK:n Risto Saari tuloksella 73. Kisan paras naispelaaja oli AGK:n Erja Helen-Salonen, tulos 74. Hyvinkääläisten paras naispelaaja oli HyG:n Kristiina Junni, tulos 77.

Ensi vuonna järjestämisvuorossa on HyG. Sinne sitten kiertopalkintoa Hämeenlinnaan hakemaan!

Heikki

Scroll to Top