Senioreiden kauden avaus

Tawastin ja Aulangon seniorit aloittivat 12 osakilpailua käsittävän turnauksensa Tawastilla keskiviikkona 5.5.2021. Vielä tiistaiaamuna oli mukaan ilmoittautunut kaikkiaan 93 pelaajaa. Lähtöviivalle ilmestyi kuitenkin vain 87, hieno määrä sekin. Ilmahan ei nyt ollut ihan paras mahdollinen golfin peluun kannalta, kylmää, tuulta ja loppupään pelaajille hiukan tihkuakin. Nuo viime hetken poisjäännit ovat tietysti ymmärrettäviä monestakin syystä, mutta järjestäjille kyllä hiukan hankalia. Vajaiden lähtöjen täydentäminen niin, että järkevä tasapaino säilyy koko kisan ajan ei aina ole ihan yksioikoista, mutta hyvällä tahdolla mennään kyllä aika pitkälle. Lyhyet sääennusteen ovat  nykyään aika luotettavia, joten maanantai-iltana tehtävälle päätökselle löytyy kyllä pohjaa. Toki muitakin syitä kuin sää poisjäänteihin löytyy.

Seniorikisojen yhteydessä puhutaan varsin usein pelinopeudesta. Nyt pelattiin 3 hengen ryhmissä 8 minuutin välein. Itse lähdin puolivälissä kello 11 aikoihin ja meidän peliaika oli 4 tuntia 15 minuuttia sisältäen puolivälin tauon. En pidä pahana. Viimeiset lähtivät kello 13 ja tulokset olivat netissä kello 17.30. Siitä päätellen viimeisetkin saapuivat maaliin alle 4½ tunnin. Hyvä suoritus kaikilta, suurkiitos siitä.

Ajankohta ja olosuhteet huomioiden ei tulosten suhteen varmaan kellään ollut hirveitä odotuksia. Tarkkailtiin omaa ja kavereiden peliä, miten on tuloskunto itse kullakin säilynyt erilaisen talven jäljiltä. Ei päässyt ulkomaille harjoittelemaan, ei halliin lyömään. Kaikki pelasivat pistebogeyta, lisäksi niille, joilta löytyi lyöntitulos joka väylältä huomioitiin myös scr-tulos. Ainoat yli 36 pistettä keränneet olivat M70 sarjassa pelanneet Risto Kuitunen, 38 ja Hannu Päivinen, 37. En muista onko Risto aikaisemmin viikkokisoja pelannut, joten hieno avaus. Tasan pariin eli 36 pistettä keräsivät Tuula Räsänen, N50, ja Pertti Hänninen, M50, sekä M 70 sarjassa pelanneet Heikki Vehkaperä, Raimo Ahtiainen ja ikinuori Seppo Koponen. Ilman tasoitusta parhaan tuloksen teki Heikki Vehkaperä, jolle lyöntejä kertyi vain 81, Ristolle kaksi enemmän. Naisten puolella parhaan scr-tuloksen kirjautti Erja Helen-Salonen, 86 lyöntiä.

Kiertue jatkuu 20.5. Hugolla. Toivotaan hiukan lempeämpiä kelejä ja vähintään yhtä runsasta osanottoa.

Näin muisteli

Heikki

Scroll to Top